Skocz do zawartości

[kask] tani kask do Dh

Gość bart_ek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chyba sobie żartujesz. Złożyłeś rower do DH za kilka tys. zł i nie masz kasy na kask :lol:

Chcesz mieć kask do DH to kup Giro Mad Max 2 albo 661 Comp, z tego ten drugi jest tańszy.

Gość bart_ek
Napisano

haha kto powiedzial ze za kilka tysiecy??? jest to gf opie za 2000zł

wiec ktory lepszy jest z tych dwoch??

Gość kamoreks
Napisano

No jak za 2000 to krzyż na drogę.

Napisano

2000 zł rower do DH :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kup ty se lepiej trumne a nie kask bo za 2000 to możesz mieć rower do XC a nie DH :P

GF Opie - http://www.fisherbikes.com/bikes/bike_deta...iggns&bike=Opie

Ten rower jest do streetu ewentualnie do dirtu a nie do DH.

Gila z przodu i sztywna rama :lol: :lol: :lol: Pro DH normalnie :twisted:

Dzięki za poprawienie humoru a tak na serio to nie próbuj na tym jeździć DH bo sie zabijesz i to już całkiem poważnie mówie.

Gość bart_ek
Napisano

wybaczcie moja wina :P bo troche zle to sformulowalem . ja mialem na mysli rzeczywiscie takie xc ale takie duzo duzo bardziej hardcorowe i myslalem zeby nazwac to Dh :lol: bo w mojim Xc jest sporo hop i dropow aszczególnie duzo ostruch zjazdow pomiedzy dzrewami :D

PS: wybaczcie za moj błąd.

PROSZE O DALSZE PRPOZYCJE :P

Napisano

wybaczcie moja wina :P bo troche zle to sformulowalem . ja mialem na mysli rzeczywiscie takie xc ale takie duzo duzo bardziej hardcorowe i myslalem zeby nazwac to Dh :lol: bo w mojim Xc jest sporo hop i dropow aszczególnie duzo ostruch zjazdow pomiedzy dzrewami :D

PS: wybaczcie za moj błąd.

PROSZE O DALSZE PRPOZYCJE :P

W takim razie to nie jest ani DH ani XC, coś pokroju lekkiego FR. I tak rower masz zły do tego bo RST z przodu rozwali sie szybciej niż myślisz i dostaniesz korkiem w oko :P Nie ma kasków FF poniżej 300 zł, jak chcesz to bierz tego WKM. Nic innego w tej cenie ci nie moge polecic bo nic dobrego NIE MA!

Gość Gość
Napisano

rozumiem ale w gf opie nie ma RST tylko "inc sync edge 04 100mm" nie znam takiej firmy ale jak na razie troche luzow juz zalapal

Gość bart_ek
Napisano

tzn. ze polecacie ten kask WKM??? jezeli chodzi o wage to rozmawialem z sprzedawca tego drugiego kasku i powiedzial ze tez wazy ok 1300g.

a ten drugi nie ma lepszej wentylacjii???

wiec ktory lepszy????

Gość bart_ek
Napisano

ja wiem ze oby dwa są do dupy :) ale musze wybrac jeden :) i pytam sie które wg. was jest lepszy :)

Napisano

Człowieku, jak wiesz, że oba są do dupy to po jaką cholere myślisz nad kupnem ? Poczekaj troche, idą święta, kasy może będziesz mieć więcej, pozbieraj troche i wtedy kup coś co naprawde jest kaskiem a nie jakąś imitacją...

Gość bart_ek
Napisano

pomysle nad tym

ale prosze jednak o odpowiedz na moje pytanie ktory z nich jest leszy!!!????

Napisano

ojoj jazda w takim kasku to chyba samobójstwo... nie polecam :/ rozleci się p[o pierwszym zderzeniu z czymkolwiek - lepiej poczekaj i kup lepszy - jeżeli zależy Ci na zdrowiu oczywiście ;)

Napisano

ojoj jazda w takim kasku to chyba samobójstwo... nie polecam :/ rozleci się p[o pierwszym zderzeniu z czymkolwiek - lepiej poczekaj i kup lepszy - jeżeli zależy Ci na zdrowiu oczywiście :D

Jazda w kasku to na pewno nie jest samobójstwo :P, jazda bez kasku to samobójstwo :D

A co do kasków to tak jak radza koledzy lepiej dozbieraj na cos lepszego :)

Gość bart_ek
Napisano

a co polecacie jak najtanszego??? poprostu mam skromne fundusze :D jestem gimnazjalista :D

PS: co z ochraniaczami na kolana i golenia???

Napisano

Zależy jakie chcesz... Są ochraniacze tylko na golenie, są też tylko na kolana a także na golenie i kolana... Ceny różne... Z resztą co tu dużo gadać, poszukaj na allegro czy w jakichś sklepach w necie czy gdzie tam sie zaopatrujesz..

Pozdro

Napisano

Pomijając to, że te kaski do niczego się nie nadają, to czy mają jakikolwiek certyfikat bezpieczeństwa? W opisie aukcji jest coś o normie unijnej, ale jaka to notma??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...