Skocz do zawartości

[ Manetki i Przerzutki ] Jakie wybrać do 500 ZŁ

Rarytas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hyba masz na myśli manetki obrotowe.Skoro takie wolisz to proszę bardzo,manetki firmy Sram.

MANETKI GRIPY SRAM X-9

do tego przerzutki do wyboru;

Przerzutka tylna SRAM X.9 X-9 X9 średni wózek

Przerzutka tylna SRAM X.9 X-9 X9 krótki wózek

Możesz też zastosować manetki obrotowe Sram Attac które są kompatibilne z przerzutkami Shimano;

manetki Sram Attack obrotowe 3x9

do tego przerzutka;

Mój odnośnikSHIMANO XT RD-M770 GS średni wózek

Napisano

Sprawdzę jeszcze dzisiaj ilu calowe mam kolo.

Chyba jest to ważne ?

A co z tym ?

Co powiecie na taki zestawik przerzutek i manetek?

http://allegro.pl/przerzutka-przednia-sram-x9-x-9-x-9-lowcl-34-9-top-i1593924037.html

http://allegro.pl/przerzutka-tylna-sram-x-9-x-9-x9-krotki-short-2010-i1584547021.html'>http://allegro.pl/przerzutka-tylna-sram-x-9-x-9-x9-krotki-short-2010-i1584547021.html

http://allegro.pl/przerzutka-tylna-sram-x-9-x-9-x9-krotki-short-2010-i1584547021.html

Będzie kompatybilne ?

Napisano

Być będzie tylko czy Ty wiesz co ty chcesz tak naprawdę. Bo gdzie jest w tym wszytskim łańcuch, kaseta, piasta- a jak nie to całe koło pewnie masz tam 26"- dalej tak w ogóle to jeszcze zastanowił bym się nad korbą, idąc dalej mówiłeś coś o nowy rowerze w sensie że drugim w teren, co moim zdaniem jest bez sensu lepiej w jeden rower włożyć więcej kasy i mieć "wypasiony" niżeli pchać kase w dwa i mieć srednią jakość... Teren z rekreacją da się na pewno pogodzić. reasumująć propozycja kolegi marky5 jest ok. ta z kołem KOŁO TYŁ 26 MAVIC XM117+ RM60 POD KASETĘ 8/9 rzędów :)

Nie pisze nic o kole bo nie wiem ile cali.

na pewno nie jest to cali 26 bo to jest rower dziecięcy.

Napisano

Masz ci babo placek to trza było od razu tak pisać!Najlepiej by było jakbyś wrzucił jakąś fotę tej "maszyny"do tuningu,to tak się szybciej rozeznamy co i jak! B)

Napisano

Masz ci babo placek to trza było od razu tak pisać!Najlepiej by było jakbyś wrzucił jakąś fotę tej "maszyny"do tuningu,to tak się szybciej rozeznamy co i jak! B)

Spoko.Po trzeciej będą zdjęcia cale kół.

• Mod Team
Napisano

Nie pisze nic o kole bo nie wiem ile cali.

na pewno nie jest to cali 26 bo to jest rower dziecięcy.

Jaki jest sens ładowania manetek i przerzutek za 500zł do roweru dziecięcego?

Napisano

Co powiecie na manetki rolkowe ?

Czemu wziąłeś Shimano SLX z długim wózkiem ?

Pytam się ponieważ słyszałem że z krótkim wózkiem są lepsze.

Sprawdzę jeszcze dzisiaj ilu calowe mam kolo.

Chyba jest to ważne ?

Biorąc pod uwagę ogarnięcie w temacie odradzałbym krótki wózek. Nie jest lepszy - jest lżejszy, ale ustawienie łańcucha na przekos spowoduje, że rozwalisz przerzutkę i łańcuch, w lepszym wypadku luźny łańcuch będzie skakał po trybach.

Napisano

Wybacz,ale pakowanie w ten rower osprzętu za 5 setek,to jakaś zupełne nieporozumienie! :no: Jeśli tylna przerzutka nawala czy co tam jej dolega to wymień ją na taką powiedzmy za 50zł i to wszystko,a i tak będzie za dobra,hyba,że jeszcze manetki też nie działają zadowalajaco,ale też nie na takie klasowe jak wcześniej rozważaliśmy.

Napisano

Jeśli kupisz manetki i przerzutki Alivio które polecił "marky5", to co najmniej podwoisz wartość roweru.

Za kasę która zostanie możesz kupić kask jeśli jeszcze nie masz.

Napisano

o ja pier......ole

ty chcesz w to cos 500 stow wydac !!!!!!!!!????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!11

ten rower jest warty z 250 zł

jak chcesz wiecej pojezdzic to najpierw kup sobie w miare dobry rower np.http://allegro.pl/rower-kross-hexagon-v3-2010-wielka-wyprzedaz-i1585046040.html i dopiero w niego inwestuj

Napisano

hej Panowie

zawezilem swoj wybor do 2 napedow

1. manetki xt plus tyl xt sredni wozek tegoroczny model (prawdopodobnie shadow)

2. manetki trigger x.7 plus tyl x.7 modele tegoroczne

za drugi komplet wyjdzie mnie mniej niz 380 zl nowki. za pierwszy to pewnie 450 nowki, ale manetki moze uda sie wyrwac taniej uzywki, jak nowe. tak wiec kwotowo w granicach 400zl powiedzmy. temat rzeka, ale moze jeszcze ktos z was mnie ostatecznie przekona i skieruje w ktoras strone. takie przechylenie szali :D

czy naprawde te manetki xt sa takie fantastyczne i jak sie maja do triggerow x7.

nie mysle juz o zadnych innych wyborach poza tymi dwoma. jazda rekreacyjna, czasem szalenstwa po lesie, ale bez udzialu w wyscigach itp. ma byc lekko latwo i przyjemnie. zmienilem przerzutke z przodu na xt i sprezyna dziala duzo lepiej niz jakis c050 ktory mialem. a skoro tyl wazniejszy...mam teraz klamkomanetki i tyl altusa...(avid fr5 czekaja na towarzysza)

jakies konkretne plusy i minusy czy tez mam rzucic moneta? :/

Napisano

Wiesz.Nie jestem super obeznany w rowerach.Jestem taki początkujący.Nie znam się na tym.Nie wiem wiele rzeczy np. co to jest wolnobieg i piast.Nie chcem po prostu wymieniać tego bo sie nie znam

Skoro się nie znasz,to jak zamontujesz przerzutki i je wyregulujesz?Do wolnobiegu czy kasety 7 rzędowej wystarczą: przód Shimano TY 10,tył Shimano TY 18.Manetki Shimano ST EF 40 lub 50.
Napisano

hej Panowie

zawezilem swoj wybor do 2 napedow

1. manetki xt plus tyl xt sredni wozek tegoroczny model (prawdopodobnie shadow)

2. manetki trigger x.7 plus tyl x.7 modele tegoroczne

za drugi komplet wyjdzie mnie mniej niz 380 zl nowki. za pierwszy to pewnie 450 nowki, ale manetki moze uda sie wyrwac taniej uzywki, jak nowe. tak wiec kwotowo w granicach 400zl powiedzmy. temat rzeka, ale moze jeszcze ktos z was mnie ostatecznie przekona i skieruje w ktoras strone. takie przechylenie szali :D

czy naprawde te manetki xt sa takie fantastyczne i jak sie maja do triggerow x7.

nie mysle juz o zadnych innych wyborach poza tymi dwoma. jazda rekreacyjna, czasem szalenstwa po lesie, ale bez udzialu w wyscigach itp. ma byc lekko latwo i przyjemnie. zmienilem przerzutke z przodu na xt i sprezyna dziala duzo lepiej niz jakis c050 ktory mialem. a skoro tyl wazniejszy...mam teraz klamkomanetki i tyl altusa...(avid fr5 czekaja na towarzysza)

jakies konkretne plusy i minusy czy tez mam rzucic moneta? :/

No cóż ja z mojej strony zawsze polecam,te droższe komponenty,bo teoretycznie mają być "klasowsze"tzn.lepsze!No więc bierz z tych dwóch możliwości XT,które tak jakby jest o stopień wyższą grupą od Sram 7,do tyłu oczywiście Shadow,bo to rewelacyjne "zmieniaczki"są i basta! :icon_mrgreen: Manetki też są równie świetne,przy popuszczaniu biegów mamy możliwość robienia tego palcem wskazującym jak i kciukiem.Ponad to przy zmianie przełożeń Shimano jest jak to się potocznie określa bardziej miękkie niż Sram.Dla jednych to wada dla innych zaleta. B)

Napisano

to wszystko jest uzaleznione od tego, czy kupie manetki w dobrej cenie. inaczej zdecyduje sie na nowki srama z gwarancja. jak dobrze pojdzie to moze sie uda wyrwac za 350 triggery i przerzutke tyl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...