Skocz do zawartości

[Rower] Trek 4900 za 700 zł

Killaz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem czy rozumiesz co czytasz, napisałem "wystarczy, że na wybranej ramie będzie się dobrze czuł" (bynajmniej nie w sklepie ) Ty nie wiesz jak by się czuł na ramie tego Treka w odpowiednim rozmiarze, a pierdzielisz coś o "złej geometrii" , więc to czy się ze mną zgadzasz czy nie nie ma żadnego znaczenia.

PS

arek_wro ma rację, więc niech Killaz posłucha jego rady.

Napisano

Nie wiem czy rozumiesz co czytasz, napisałem "wystarczy, że na wybranej ramie będzie się dobrze czuł" (bynajmniej nie w sklepie ) Ty nie wiesz jak by się czuł na ramie tego Treka w odpowiednim rozmiarze, a pierdzielisz coś o "złej geometrii" , więc to czy się ze mną zgadzasz czy nie nie ma żadnego znaczenia.

PS

arek_wro ma rację, więc niech Killaz posłucha jego rady.

sorki nie ma co się gotować jeżeli cię zdenerwowałem to przepraszam ;)

Napisano

@arek_wro, rower będzie miał naprawdę wiele przeznaczeń, zwykła jazda, jazda po górkach, pewne akrobacje rowerowe... Ale wiem, że nie ma co za wiele oczekiwać po rowerze za 700 zł, dlatego załóżmy, że szukam roweru typu MTB i tyle, najzwyklejszego.

No to mam problem, Wheeler za mały, Trek za duży, wychodzi na to, a na Allegro nic ciekawszego nie widać.

Napisano

Mówisz o geometrii człowiekowi, który przez całe życie na takie coś nie zwracał uwagi ani o tym nie słyszał, jeżdżąc na rowerach jakie "Bozia dała"...

Mnie interesuje jedno: Wheeler, Trek, czy żaden z nich? Nie powiem, byłem nastawiony na któryś z nich, na Wheelera nawet mimo ramy 17,5', bo kolega ma Kross Hexagon V3 z ramą 17' i jeździło mi się dobrze, choć to może dlatego, że to był jedyny porządny rower na którym kiedykolwiek jeździłem.

Napisano

Nie ma roweru do wszystkiego, albo kupisz rower do jazdy po płaskim, a wtedy "pewne akrobacje rowerowe" będą cienkie, bo rower będzie mało zwrotny a w końcu się połamie, albo kupisz coś takiego jak Kross i będziesz walił tricki, za to będziesz męczył się na długich płaskich trasach..

Albo upolujesz coś takiego, wtedy będzie bardziej uniwersalny :

http://www.t-bike.pl/p/pl/33/sign+panic.html

Napisano

A ten WHEELER nie może być? -.- Taki Kross ma ramę 14', więc jeszcze gorzej, czy taki Wheeler nie byłby, yhm, uniwersalnym rozwiązaniem?

EDIT: Tia, Panica już dawno chciałem kupić, ale w mazowieckim nic nie ma niestety... Wielka szkoda, ale nie mam zamiaru jechać po rower przez cały świat - od Bałtyku po Tatry :P

Napisano

Kupując używkę sprzedający rzadko udostępniają kuriera, poza tym, w tej chwili na Allegro jest jeden za 800 zł, ale wszystko pozmieniane, brak przerzutek, odpada... A drugi za 1000 zł, więc troszkę za dużo.

A sprzedaż wysyłkowa? Kota w worku nie zamierzam kupić.

Napisano
drugi za 1000 zł, więc troszkę za dużo.

No widzisz, z gówna bata nie ukręcisz, tak to już jest, więc albo się sprężysz, albo gówno ;) .

Napisano

Na Wheelera byłbym całkowicie zdecydowany gdyby nie ta rama. Nie pęknie, spokojnie, nie będę sprawdzał wytrzymałości ramy jeżdżąc po niej czołgiem.

Napisano

Z kolegami czasem szarżujemy na tylnych kołach, nic więcej. Skoro poczciwy, dziesięcioletni trekking to wytrzymał, to i ten da radę. Tylko teraz rozważam, czy lepiej wziąć ramę za dużą, i z czasem, jak urosnę, być idealnie w nią wpasowany, tym bardziej, że ten Trek podobnież ma lepszy osprzęt, czy brać niby na chwilę obecną akurat Wheelera. Skupmy się na tych dwóch rowerach, a jako, że jak widzę, masz spore doświadczenie, przyznaj, co będzie lepszą inwestycją.

Napisano

Ja tam wolę jak rama mi pasuje, a jak nie pasuje to zmieniam, więc brał bym taką która jest akurat (no może minimalnie za dużą), a jak przyjdzie czas to zmienił.

Nie wiadomo co cię najdzie za np. 2 lata, więc po co brać na zapas.

Napisano

Czyli Wheeler byłby lepszy w tym wypadku? Na 17' kolegi czułem się dość dobrze, z tym, że nie miałem porównania do większych ram.

Napisano

No cóż, sprzedawca Wheelera twierdzi, że żona ma wzrost 175 cm i jeździła na tym rowerze, a on z 184 cm czuje się nawet OK na rowerze, wiadomo, opinia obiektywna, ale może po prostu pojadę do sklepu i przymierzę się do ramy 17'5, 19' i 21' i sprawdzę, jak się na takowych będę czuł.

http://allegro.pl/corratec-x-ver-xt-pelne-deore-okazja-i1564019492.html

Jeszcze coś takiego znalazłem, ale nie wiem czy to lepsza oferta od tych dwóch?

Napisano

Jestem przekonany, że tak by było, i tak bym zrobił, gdyby na Allegro był jakiś rower w tej cenie, w takim stanie i z dość przyzwoitym osprzętem na ramie 19' :)

Napisano

Witam ponownie. Chciałem wszystkim podziękować serdecznie za pomoc, ostatecznie zdecydowałem się na Treka i przed trzema godzinami stałem się jego nowym właścicielem :) Rowerek sprawuje się znakomicie, elegancko go wyplakowałem, błyszczy się, że aż miło. Co do ramy - fakt, jest spora, nieco za duża na mnie, ale nadal rosnę, dlatego za rok podejrzewam będzie wprost idealna.

Jeszcze raz wszystkim dziękuje za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...