tomecz9 Napisano 13 Kwietnia 2011 Napisano 13 Kwietnia 2011 Kupiłem nową ramę Kellys Magnus, stare stery nie pasują do niej. Główka w ramie jest szersza niż we wcześniejszej. Amortyzator to RS Tora z rurą sterową 1 i 1/8. Czy w tej sytuacji muszę kupić nowe stery 1 i 1/5 z redukcją na 1 i 1/8?
Mod Team Puklus Napisano 13 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 13 Kwietnia 2011 Nie 1 i 1/5 tylko 1.5" i raczej nie bo nowa rama jest prawdopodobnie na zintegrowane stery. musisz kupić nowy komplet.
Dynamic Napisano 15 Kwietnia 2011 Napisano 15 Kwietnia 2011 wiesz, możesz tą niedokładną szerokość wypchać jakimś materiałem i dopiero włożyć stery albo możesz przewiercić z dwóch stron ramę oraz stery i przykręcić wszystko śrubą. (śruba+podkładka+nakrętka)
Nexus6 Napisano 15 Kwietnia 2011 Napisano 15 Kwietnia 2011 Proponuje pakuły - w końcu sztyca amora to rura Mógłbyś rozwinąć myśl: "przewiercić stery i ramę"? Co można wiercić w ahead'ach i główce ramy?
1415chris Napisano 15 Kwietnia 2011 Napisano 15 Kwietnia 2011 Kupiłem nową ramę Kellys Magnus, stare stery nie pasują do niej. Główka w ramie jest szersza niż we wcześniejszej. Amortyzator to RS Tora z rurą sterową 1 i 1/8. Czy w tej sytuacji muszę kupić nowe stery 1 i 1/5 z redukcją na 1 i 1/8? Z tego co widze Magnus 2011 ma normalna glowke, 1.1/8". Jakie masz stare stery? Te nowe wygladaja mi na polzintegrowane, z tego co widze na zdjeciach. @ Dynamic ja bym do propozycji powyzej dorzucil styropian lub slome kolego zostawie ten post ku uciesze innych.....
PoleK Napisano 15 Kwietnia 2011 Napisano 15 Kwietnia 2011 Stary Magnus mial chyba stery zintegrowane, wiec jesli w poprzedniej miales zwykle, musisz kupic nowe stery - polecam VP A 41 AC a co do kolegi@ Dynamic to jakis status Forumowego Geniusza...
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 15 Kwietnia 2011 wiesz, możesz tą niedokładną szerokość wypchać jakimś materiałem i dopiero włożyć stery albo możesz przewiercić z dwóch stron ramę oraz stery i przykręcić wszystko śrubą. (śruba+podkładka+nakrętka) Noo idąc tym śladem mozna np ponacinać główke i sklepać ładnie co zmniejszy srednice głowki ze w zasadzie kazde stery dopaduje ba mozna nawet rozgiąć i wsadzić 1.5" jak kto ma taki kaprys ... :voodoo: Powyższa wypowiedź jest raczej delikatnie mówiąc zironizowana i nie należny jej brać poważnie, choć uważam że moj sposób jest lepszy Wracając do sedna sprawy, wymiana w zupełności załatwi sprawę, dla upewnienia zmierz średnice główki ramy.
Mod Team sznib Napisano 16 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 16 Kwietnia 2011 wiesz, możesz tą niedokładną szerokość wypchać jakimś materiałem i dopiero włożyć stery albo możesz przewiercić z dwóch stron ramę oraz stery i przykręcić wszystko śrubą. (śruba+podkładka+nakrętka) Ja proponuję Super Glue lub Kropelkę .
Dynamic Napisano 16 Kwietnia 2011 Napisano 16 Kwietnia 2011 nie pisałem tego na poważnie, to mi przyszło na myśl i tyle. Nie jestem aż taki głupi, że niewiem o co chodzi bo sam bratowi tak robiłem (tylko, że u niego stery nie a-head) I wszystko się trzyma jak na dębie
Schwefel Napisano 16 Kwietnia 2011 Napisano 16 Kwietnia 2011 To pisz na poważnie albo daj sobie spokój, bo nie potrzebujemy tutaj śmietnika.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.