Skocz do zawartości

[stery] Potrzebny reduktor

tomecz9

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem nową ramę Kellys Magnus, stare stery nie pasują do niej. Główka w ramie jest szersza niż we wcześniejszej. Amortyzator to RS Tora z rurą sterową 1 i 1/8. Czy w tej sytuacji muszę kupić nowe stery 1 i 1/5 z redukcją na 1 i 1/8?

Napisano

wiesz, możesz tą niedokładną szerokość wypchać jakimś materiałem i dopiero włożyć stery albo możesz przewiercić z dwóch stron ramę oraz stery i przykręcić wszystko śrubą. (śruba+podkładka+nakrętka)

Napisano

Proponuje pakuły - w końcu sztyca amora to rura

Mógłbyś rozwinąć myśl: "przewiercić stery i ramę"? Co można wiercić w ahead'ach i główce ramy?

Napisano

Kupiłem nową ramę Kellys Magnus, stare stery nie pasują do niej. Główka w ramie jest szersza niż we wcześniejszej. Amortyzator to RS Tora z rurą sterową 1 i 1/8. Czy w tej sytuacji muszę kupić nowe stery 1 i 1/5 z redukcją na 1 i 1/8?

Z tego co widze Magnus 2011 ma normalna glowke, 1.1/8".

Jakie masz stare stery? Te nowe wygladaja mi na polzintegrowane, z tego co widze na zdjeciach.

@ Dynamic ja bym do propozycji powyzej dorzucil styropian lub slome :wallbash:

kolego zostawie ten post ku uciesze innych.....

Napisano

Stary Magnus mial chyba stery zintegrowane, wiec jesli w poprzedniej miales zwykle, musisz kupic nowe stery - polecam VP A 41 AC

a co do kolegi@ Dynamic to jakis status Forumowego Geniusza...

• Mod Team
Napisano

wiesz, możesz tą niedokładną szerokość wypchać jakimś materiałem i dopiero włożyć stery albo możesz przewiercić z dwóch stron ramę oraz stery i przykręcić wszystko śrubą. (śruba+podkładka+nakrętka)

Noo idąc tym śladem mozna np ponacinać główke i sklepać ładnie co zmniejszy srednice głowki ze w zasadzie kazde stery dopaduje :D ba mozna nawet rozgiąć i wsadzić 1.5" jak kto ma taki kaprys ... :voodoo: :voodoo:

Powyższa wypowiedź jest raczej delikatnie mówiąc zironizowana i nie należny jej brać poważnie, choć uważam że moj sposób jest lepszy :icon_cool::D

Wracając do sedna sprawy, wymiana w zupełności załatwi sprawę, dla upewnienia zmierz średnice główki ramy.

• Mod Team
Napisano

Ja proponuję Super Glue lub Kropelkę ;).

Napisano

nie pisałem tego na poważnie, to mi przyszło na myśl i tyle. Nie jestem aż taki głupi, że niewiem o co chodzi bo sam bratowi tak robiłem (tylko, że u niego stery nie a-head) I wszystko się trzyma jak na dębie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...