Ziomek Napisano 30 Listopada 2005 Napisano 30 Listopada 2005 Czy warto tego uzywać? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72892538 Macie cos takiego? Pamietam jak mój Brat dostał na komunie rower Wigry 5, to na bagazniku cos takiego było? Jezdzicie moze z taka choragiewka?
thomash Napisano 30 Listopada 2005 Napisano 30 Listopada 2005 Raczej mało kto tego używa . Lepszy efekt dają lampki, albo zwykłe odblaski. Może do roweru miejskiego, ale jak wyglądałby rower do xc z taką chorągiewką ?
Ziomek Napisano 30 Listopada 2005 Autor Napisano 30 Listopada 2005 Tak sie składa że ta chorągiewka miala by isc do roweru miejskiego. Tym bardziej poruszac sie z takim czyms po Warszawie. Lampki? Chyba za mało Ale co o tym sadzicie?
cynamon Napisano 30 Listopada 2005 Napisano 30 Listopada 2005 Odblasków nigdy za dużo Ta chorągiewka, to trochę takie retro... ale ql
X-(L) Napisano 30 Listopada 2005 Napisano 30 Listopada 2005 do miejskiego jak najbardziej bo odblask jest wyżej na takiej chorągiewce i jest bardziej widoczny. Może to i retro ale jak ma dupe uratować...
Sand Napisano 30 Listopada 2005 Napisano 30 Listopada 2005 Mnie sie milo kojarzy ze starymi czasami , ale jak kolega powiedzial wyzej, odblaskow nigdy za wiele , chodzi tutaj o bezpieczenstwo 8)
cynamon Napisano 30 Listopada 2005 Napisano 30 Listopada 2005 Pisząc RETRO miałem na myśli jak najbardziej pozytywne znaczenie tego słowa :-)
Bizon Napisano 1 Grudnia 2005 Napisano 1 Grudnia 2005 Ja bym tego nigdy nie założył wolałbym już opaki odblaskoweA takie coś pamiętam ojciec to miał w swpim wigry 4
jurasek Napisano 1 Grudnia 2005 Napisano 1 Grudnia 2005 Bizon, 1 metr takiej taśmy odblaskowej w pasmanterii 4,50 zł co do chorągiewki to : hmmm odblaskowa odzież /jeśli nie to kamizelka/ na zdjęciach z ostatniej masy warszawskiej widać wyraźnie jak działają kamizelki a choragiewka no niestety badziew straszny
Wilku Napisano 1 Grudnia 2005 Napisano 1 Grudnia 2005 Ja też bym wolał taśmę odblaskową ale jeśli już tak chcesz to czemu nie??
ShK Napisano 1 Grudnia 2005 Napisano 1 Grudnia 2005 nie powiem, śmiesznie by wyglądał jakis full z górnej półki z chorągiewką taką :grin: Moim zdanie lepiej zainwestowac w odblaski (np. przyklejane na ramę)
Bizon Napisano 1 Grudnia 2005 Napisano 1 Grudnia 2005 Jurasek nie twierdze ,że nie akurat byłem na allegro i natknołem się na takie coś .A czy te z pasmanteri różnią się czymś może gorzej odbijają światło czy cóśik :?: czy nie ma żadnej róznicy :?:
DarkFury Napisano 2 Grudnia 2005 Napisano 2 Grudnia 2005 choragiweka to przestarzały sposób na bycie widocznym na drodze :shock: troche siara z tym wyjechać na droge, nawet w miejskim rowerze, daruj sobie. najlepsze są lampki diodowe z szerokim kątem widoczności(koszt ok. 40 zł), a jeśli to dla ciebie za mało, zawsze możesz założyć jakieś opaski odblaskowe na ramiona, czy nogi, lub ew. kamizelkę.
bialykom Napisano 2 Grudnia 2005 Napisano 2 Grudnia 2005 przestarzaly nie znaczy zly. mysle, ze jezeli ktos ma taka ochote to jak najbardziej.
Bizon Napisano 2 Grudnia 2005 Napisano 2 Grudnia 2005 Jak to się mówi o gustach się nie dyskutuje.Ja bym tego nie założył ,ale jesli Ziomkowi to odpowiada ,proszę bardzo
DarkFury Napisano 2 Grudnia 2005 Napisano 2 Grudnia 2005 przestarzaly nie znaczy zly. mysle, ze jezeli ktos ma taka ochote to jak najbardziej. spoko, nie mówie zły....pecet 386 tez nie jest zły :lol: ale jest przestarzały 8) koles pytał o opinie, więc przedstawiłem swoją, a zrobi oczywiści i tak jak będzie chciał
bialykom Napisano 2 Grudnia 2005 Napisano 2 Grudnia 2005 spoko, nie mówie zły....pecet 386 tez nie jest zły ale jest przestarzały troche malo trafne porownanie, 386 nie bedzie dobrze pelnil swoich zadan w dzisiejszych realiach, natomiast taka choragiweka tak. koles pytał o opinie, więc przedstawiłem swoją, a zrobi oczywiści i tak jak będzie chciał i ja rowniez przedstawilem swoja opinie ;]
sebekfireman Napisano 3 Grudnia 2005 Napisano 3 Grudnia 2005 Oj ludzie ludzie - wy to chyba nie wiecie do czego ta chorągiewka służy. To nie jest to samo co światła odblaskowe, gdyż głównym zadaniem tej chorągiewki oprócz właściwości odblaskowych jest to aby samochody nas wyprzedzały w większej odległości.
jurasek Napisano 4 Grudnia 2005 Napisano 4 Grudnia 2005 sebekfireman, oczywiście że takie coś słuzy do dystansowania blachosmrodów ale niestety teoretycznie bo jak kieruś nie widzi całego kompletu /bika z operatorem/ to i nie zobaczy chorągiewki a weź oprzyj o coś rower z takim gadżetem to może być dobre dla dzieciaków na plac zabaw [ Dodano: 2005-12-04, 09:20 ] Jurasek nie twierdze ,że nie akurat byłem na allegro i natknołem się na takie coś .A czy te z pasmanteri różnią się czymś może gorzej odbijają światło czy cóśik :?: czy nie ma żadnej róznicy :?: allegro? no dobra rzecz czasami. sam ostatnio zaczałem sie tam ubierać ale ja akurat przyjąłem takie rozwiązanie poszedłem do sklepu, kupiłem metr za 4.50 potem do znajomej krawcowej naszyła mi to na dolną częśc kurtki i działa kolesie z roboty co mnie po ciemności wyprzedzają brykami pytali czy sobie kamizelke sprawiłem bo już z 300 metrów widac moje paski idealnie info dla sceptykow: 300m ma prosty odcinek drogi o nowej nawierzchni na którym "dawcy organów" próby przyspieszeniowe czynili sobie latem [ Dodano: 2005-12-04, 09:22 ] pozdrówko odblaskowe
muzycom Napisano 5 Grudnia 2005 Napisano 5 Grudnia 2005 sebekfireman, a weź oprzyj o coś rower z takim gadżetem Ona sie składa. Generalnie to taka Chorągiewka, jeśli masz jeszcze 2 oblask na rowerze robi symulację, pojazdu 2 śladowego. I działa to. Nie raz się dałem nabrać. Zanim zobaczyłem człowieka na rowerku, myślałem, że to źle oświetlona przyczepka i po hebelku Przykuwa uwagę. Inna sprawa, że bym tego nie założył do roweru :grin: Na koniec jeszcze jedna uwaga: Miałem taka za młodu i bardzo szybko mi się połamała.
jurasek Napisano 5 Grudnia 2005 Napisano 5 Grudnia 2005 Miałem taka za młodu i bardzo szybko mi się połamała. złożyła sie , bo o coś sie oparłes :lol: :lol: :lol: :lol: pozdrawiam
Bizon Napisano 6 Grudnia 2005 Napisano 6 Grudnia 2005 Mój ojciec jak pisałęm wczesniej też to miał i jeździł z tym pare lat Do bagażnik to sie przyczepiało i tak jak muzycom pisze ,była składana
ShK Napisano 6 Grudnia 2005 Napisano 6 Grudnia 2005 Oj ludzie ludzie - wy to chyba nie wiecie do czego ta chorągiewka służy. To nie jest to samo co światła odblaskowe, gdyż głównym zadaniem tej chorągiewki oprócz właściwości odblaskowych jest to aby samochody nas wyprzedzały w większej odległości. no gdyby ta chorągiwka miala z 50cm długości to ok, ale jak na moje oko ma ok30cm (lub mniej) wiec raczej nie spełania takiej funkcj jaką spełniac powinna :-(
sebekfireman Napisano 6 Grudnia 2005 Napisano 6 Grudnia 2005 no gdyby ta chorągiwka miala z 50cm długości to ok, ale jak na moje oko ma ok30cm (lub mniej) wiec raczej nie spełania takiej funkcj jaką spełniac powinna Oj spełnia jak najbardziej swoje zadanie - te 30 cm to nieraz Tobie życie może uratować - jak masz tą chorągiewkę to wyprzedzać Ciebie będą 30 cm dalej. A poza tym jest też tak jak mówił muzycom - jeśli masz jeszcze 2 oblask na rowerze robi symulację, pojazdu 2 śladowego. I działa to. Nie raz się dałem nabrać. Zanim zobaczyłem człowieka na rowerku, myślałem, że to źle oświetlona przyczepka i po hebelku
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.