Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 12

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

104,19 km po górach Bystrzyckich i Orlickich, przejazd trasą bike maratonu z polanicy, zdobycie Velkiej Destny, no i oczywiście Zieleniec, torfowiska itd :icon_mrgreen:

Napisano

Korzystając z pięknej pogody zrobione relaksacyjne 51.1 km :) Na wodzie gazowanej,herbacie,śniadanku (2x jajka z majonezem :)),obiadku(rosół:)) i ciastkach :) I z nadwyrężonymi mięśniami brzucha ;) Jedyne wydarzenie to 2x łańcuch ojcu wypadł poza jedynkę,kiedy na nią przełączał(ma jeszcze metalowy przełącznik na ramie)i z tarczy z przodu(ma tam tylko jedną tarczę) :) Mi też zablokował się łańcuch,kiedy przełączałem na małą tarczkę z przodu,ale obróciłem pedałami do tyłu i przodu i jechałem dalej :) Ojciec podbije zęby na przedniej tarczy,a łańcuch wymieni na nowy.Ten ma już 10 lat i jest wyciągnięty :)

Napisano

W sobotę debiut w bikemaratonie w Bielawie.Myślę, że debiut udany, bo zająłem 7 miejsce w swojej kategorii i 124 w open(na około 500 osóB).Może to przez numer z dwoma siódemkami.Dzisiaj rekreacyjne 83 km i wymiana kasety.

• Mod Team
Napisano

...a łańcuch wymieni na nowy.Ten ma już 10 lat i jest wyciągnięty :)

Jak kupi łańcuch to niech od razu kupi resztę napędu, albo nie rusza tego wcale bo nowy łańcuch na pewno się nie przyjmie i będzie przeskakiwał.

Napisano

34 km, pogoda super szkoda ze nie zdarze sie nia zbytnio nacieszyc;p

Phi, ja tam się nią nacieszyłem na maxa :P No ale zrobiłem od ciebie więcej kaem :thumbsup: Jutro na moment przerwa w ładnej pogodzie.Upał i burze :wallbash: We wtorek znowu ładnie.Ale upał się utrzyma :yucky: W środę znów burze z upałem.Akurat na odpust.Rzadko mamy pogodę na odpust :angry2::wallbash::starwars: A ja już planowałem kolejną wielką wyprawę właśnie w środę :confused: Koniec wakacji pożegna nas upałami i burzami.Ale jak będzie szkoła,to na pewno będzie pogoda.Na bank :wallbash: Oczywiście nie dam się mani nauki i zrobimy wycieczkę na pożegnanie sezonu :P

Napisano

Przy wcześniejszych zapisach 60 zł i tyle byłbym w stanie przeboleć.

50zł i 70zł gwoli ścisłości. :P

Własnie dzisiaj zaliczyłem ten maraton. Kompletnie nieudany wyjazd choć trasa nawet nawet jak na zachodniopomorskie warunki. Tym samym 39km wpadlo.

Napisano
zrobimy wycieczkę na pożegnanie sezonu :P

Jakie pożegnanie?, sezon jak dla mnie kończy się w grudniu a zaczyna w lutym :icon_wink: , sezon startowy kończy się w październiku.

• Mod Team
Napisano

50zł i 70zł gwoli ścisłości. :P

Własnie dzisiaj zaliczyłem ten maraton. Kompletnie nieudany wyjazd choć trasa nawet nawet jak na zachodniopomorskie warunki. Tym samym 39km wpadlo.

Ehhh to super, że w regulaminie napisali inaczej. A dlaczego wyjazd nieudany?

Napisano

Ehhh to super, że w regulaminie napisali inaczej. A dlaczego wyjazd nieudany?

Może tam podliczyli kaucje za chipy do opłat, bo rzeczywiście 20zł wynosiła. Na gryfie warto sprawdzać ceny na stronach klubów które organizują daną edycję. Nie wiem jak oni to uzgadniają, ale to chyba nie pierwszy raz taka rozbieżność.

A nieudany ponieważ już chwilę przed startem walczyliśmy z ojcem o sprawność jego roweru(konkretnie tylnej piasty). Ostatecznie przejechał 700m. Ja z powodów żołądkowych przez pierwsze 15km praktycznie nie mogłem jechać. Tak naprawdę dopiero po połowie trasy mogłem jechać normalnie, a to już było sporo za późno żeby nadrobić to co straciłem.

Napisano

Jakie pożegnanie?, sezon jak dla mnie kończy się w grudniu a zaczyna w lutym :icon_wink: , sezon startowy kończy się w październiku.

Bzdury,sezon na rower zaczyna się 21 marca,a kończy się 21 września :P No chyba,że po sezonie jeździsz składakiem :icon_lol:

Napisano

Dla każdego sezon trwa inny okres, a dla niektórych w ogóle się nie kończy, więc nie wmawiaj innym, że piszą bzdury i że sezon trwa 7 miesięcy.

Napisano

Ja podobnie jak kolega gromosmok, jednak do tego pierwsze buty SPD, zamontowanie bloczków i tak dalej i 68,19 KM dystansu.

W SDP w końcu przekroczyłem granice Vmax 50 km/h ; D Na liczniku max 50.7 km/h ; )

Napisano

Zakupilem pare dodatkow do roweru no i odziez na chlodniejsze dni (a raczej zlapanie przez deszcz w trasie). Tak to rower przytyl poprzez swiatelka, nowe chwyty i rogi, jednak waga to nie mojw wyznacznik,a radosc i komfort podrozowania:)

Napisano

Wybieram się na Rezerwat Łężczok w Raciborzu. Mam na to przeznaczone ok. 50 km. :icon_lol:

I kupiłem wczoraj siodełko, oświetlenie i pompkę z Lidla :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...