Szogun123 Napisano 25 Lutego 2011 Napisano 25 Lutego 2011 Witam! Mam pewien problem. http://www.starbike.com/php/product_info.php?lang=en&pid=6225 posiadam taki klucz i chciałbym z jego pomocą odkręcić lewe ramię korby żeby odkręcić i wyczyścić zębatki. Ręcznie jest to niestety niemożliwe gdyż chyba za mocno to skręciłem. A może robię to źle? Wogóle to może mi ktoś wytłumaczyć jaki jest sens produkcji PLASTIKOWEGO klucza? Z góry dziękuję za pomoc.
Schwefel Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 Sens ma, bo ta śruba ma jedynie charakter regulacyjny (kasowanie luzów). Zniszczysz łożyska przez to, że za mocno dokręciłeś tą śrubę.
Szogun123 Napisano 26 Lutego 2011 Autor Napisano 26 Lutego 2011 Łożyska w suporcie zniszczę? Jakim cudem? Przecież to nijak nie integruje ze sobą. Nie rozumiem.. No i nadal pozostaje pytanie jak to odkręcić?
TocaS Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 Skręcanie tym kluczem według mnie nie ingeruje w łożyska. Rozumiem, że zacząłeś od wykręcania dwóch śrub imbusowych ?
Szogun123 Napisano 26 Lutego 2011 Autor Napisano 26 Lutego 2011 Tak, wykręciłem je. Ale tej plastikowej nakrętki nijak nie mogę odkręcić. Musiałbym złapać czymś ten klucz tylko raz, że nie ma czym a dwa, że i tak nie ma jak. Zostają tylko ręce. No chyba, że ktoś widział wersję z jakąś rączką.
Mod Team michuuu Napisano 26 Lutego 2011 Mod Team Napisano 26 Lutego 2011 Skręcanie tym kluczem według mnie nie ingeruje w łożyska. Rozumiem, że zacząłeś od wykręcania dwóch śrub imbusowych ? Jak zbyt mocno dowalisz tym śmiesznym kluczykiem to łożyska dostają obciążenia osiowe a one źle to znoszą. Chyba dlatego nie ma wersji z rączką i może dlatego nakrętka i kluczyk są z tworzywa.
TocaS Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 Nie sądzę, ale nie będę się sprzeczał, musiał bym przeanalizować budowę korby, bo w sumie nie zastanawiałem się nad tym tak dokładnie, a zazwyczaj tą śrubę dokręcam dosyć mocno i łożyska po 10 tyś km nadal mają się dobrze. Mi natomiast potrzebna jest ta blaszka z tą "igiełką", moja się uszkodziła przez przypadek, a chciałem sprzedać korbę SLXa i teraz brakuje mi tej części. Idzie to gdzieś kupić ?
Szogun123 Napisano 26 Lutego 2011 Autor Napisano 26 Lutego 2011 Mógłbyś spróbować chwycić ten klucz szwedkami. Że czym?
Szogun123 Napisano 26 Lutego 2011 Autor Napisano 26 Lutego 2011 Z racji, że dysponujesz nieznanymi dla mnie pojęciami proszę o wytłumaczenie lub przesłanie zdjęcia http://allegro.pl/knipex-87-01-560-cobra-xxl-klucz-do-rur-srub-i1371792423.html#gallery o to chodzi?
Mod Team michuuu Napisano 26 Lutego 2011 Mod Team Napisano 26 Lutego 2011 Tocas brycki czy blycki? Szogun - francuz, szwed, blycki(pojęcie znane w Pyrlandii) to rodzaj nastawnego klucza. Różnią się budową.
Szogun123 Napisano 26 Lutego 2011 Autor Napisano 26 Lutego 2011 Okej Gdzieś widziałem coś podobnego u siebie w piwnicy więc może się uda. Dzięki
Wafel Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 No proszę, ja spod Poznania, a o szwedzie nie wiedziałem
Mod Team michuuu Napisano 26 Lutego 2011 Mod Team Napisano 26 Lutego 2011 No proszę, ja spod Poznania, a o szwedzie nie wiedziałem Blycki to określenie regionalne.
Crazyk Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 Ja mam takowy kluczyk: http://www.nusiu.pl/sklep/product_info.php?products_id=54&osCsid=7e38d37b9cec5cf51ee02bbbd4cbaefe Powinieneś spokojnie nim wykręcić. Wywalasz to (badziewne)kółeczko, wsadzasz tam dość cienkiego imbusa i kręcisz. Gdybyś miał jakiś problem zawsze możesz zapodać na to jakąś dłuższą "dźwignie".
netta1987 Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 a ja zrobiłem kluczyk z plastikowej klamki hamulcowej i działa bajecznie a koszt 0zł
M333 Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 Tak, wykręciłem je. Ale tej plastikowej nakrętki nijak nie mogę odkręcić. Musiałbym złapać czymś ten klucz tylko raz, że nie ma czym a dwa, że i tak nie ma jak. Zostają tylko ręce. No chyba, że ktoś widział wersję z jakąś rączką. Wg moich obserwacji ta plastikowa śruba ma podobne zadanie jak kapsel w sterach. Po zamontowaniu korby można ją zdjąć i jeździć bez. Co do odkręcenia to zerknij to wątku, który mam w stopce, może coś Ciebie zainteresuje (albo klucz zintegrowany, albo adapter na klucz imbus 8mm)
TocaS Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 M333, nie tak do końca, bo jak skręcisz tym kluczem tą plastikową nakrętkę i potem przykręcisz śruby imbusowe, to nakrętki już nie wykręcisz.
M333 Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 M333, nie tak do końca, bo jak skręcisz tym kluczem tą plastikową nakrętkę i potem przykręcisz śruby imbusowe, to nakrętki już nie wykręcisz. Wykręcę, bez żadnego problemu. Tyko swoim kluczem "zintegrowanym", a nie shimanowskim tl-fc16.
TocaS Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 M333 nie ma potrzeby cytowania, gdy odnosisz się do ostatniego postu. Co do klucza to możliwe, że jest tak jak piszesz, nie mniej samym tl-fc16 nie udało się. W lewym ramieniu korby jest podkładka blokująca z taki bolcem, który wchodzi w oś, czy idzie to gdzieś dostać ?
M333 Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 Część, o którą pytasz, jest "numerowana" w katalogach shimano, tak jak jak tutaj jako pkt. 4., jako "y-1fu98120". W cenniku shimano nazywa to się "podkladka zabezpieczająca" i wycenione jest na 3zł. Być może jest też w cykloturze.
Mod Team sznib Napisano 12 Sierpnia 2011 Mod Team Napisano 12 Sierpnia 2011 Odkopię, ale muszę zapytać. Czym grozi jazda bez tej "podkładki zabezpieczającej"? Też mam uszkodzoną (bolec się urwał).
Peterp079 Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 Ta zawleczka to ma niby dodatkowe zabezpieczenie żeby ramię korby żeby nie przesunęło się np. o jeden ząbek. Wtedy ramiona nie były by w poziomie. Wg. mnie to i tak jest niemożliwe bo tam przecież jest jeden z tych ząbków szerszy i tylko w takim połozeniu a nie w innym mozna ramię zamontować. Wobec powyższego do dupy potrzebna jest ta cała zawleczka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.