Skocz do zawartości

[mostek] co to za mostek RC?

matizab

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, kupiłem na allegro kierownice easton monkey bar z mostkiem RC.Sprzedawca napisał ze jest to sprzęt nowy odkręcony z nowego CUBA 2010 LTD RACE kupionego w niemczech.Były to ostatnie minuty aukcji i nie miałem czasu na sprawdzene co to faktycznie jest.Firme easton znam:) ale mostek RC nic mi nie mówi. Szukałem Cuba z takim mostkiem ale nigdzie nie znalazłem. Może ktoś zna tą firm i moze mi coś o niej napisać.Potrzebuje to do wystawienia odpowiedniego komentarza:);).

link do zdjęcia

http://img829.imageshack.us/i/mostek.jpg/

Napisano

Może być tak że to jakiś OEM robiony przez Eastona dla Cubą, ja miałem tak z kołami DT Swiss. Szukałem wszędzie i nie mogłem takich znaleźć, okazało się potem że to wersja tylko dla Cube`a robiona przed DT SWISS`a.

Napisano

Może być tak że to jakiś OEM robiony przez Eastona dla Cubą, ja miałem tak z kołami DT Swiss. Szukałem wszędzie i nie mogłem takich znaleźć, okazało się potem że to wersja tylko dla Cube`a robiona przed DT SWISS`a.

Tak, tylko że wtedy byłby na nim napis Cube a nie RC. Brat ma kola Giant( robione prawdopodobnie przez Mavic)- ale na nich pisze giant.

Napisano

Scott to na pewno nie jest - mam i ma napisy scott po bokach. Obstawiam jakiś tani oem produkowany dla cube.

Tak to pewnie jest- tylko że takiego Cuba nie znalazłem , dodam że mostek ma śrubki z nabitym w główce "T".

Sprzedawca mnie wku... bo zapłaciłem za kuriera 20 zł a wysłał pocztą Polska i jezeli ustale ze ten mostek nie jest z cuba 2010 to na pewno wystawie negatywa.

Napisano

Za sam fakt oszustwa na kurierze już dałbym neutrala, albo domagał się zwrotu kosztów wysyłki :icon_wink:

A mostek to najprawdopodobniej jakiś Tajwan

Standardowy myk na allegro. W opisie aukcji pisze ze wysyłka 15zł, a przychodzi w kopercie na której jest pieczątka 4,50zł:icon_mrgreen:

Napisano

Standardowy myk na allegro. W opisie aukcji pisze ze wysyłka 15zł, a przychodzi w kopercie na której jest pieczątka 4,50zł;)

Mostek na pewno nie jest z Cuba, ale tragicznie sie nie przedstawie w stosunku do poprzedniego Zooma:).

Napisano

Wiesz nie wiem co prawda jak to działa, ale widziałem na allegro Rowery Cube - "konfiguracja indywidualna". Np. Acid z białymi pancerzami, Torą i korbami SH m542. Tzn. chyba że nie jest to składak na ramie cube tylko można ich rowery chyba jakoś konfigurować przed zamówieniem. Więc możliwe, że na stronie nie znajdziesz modelu z tym mostkiem.

• Mod Team
Napisano

Za sam fakt oszustwa na kurierze już dałbym neutrala :)

Tja, a wtedy sprzedający pod byle pretekstem da negatywa i taki to będzie wspaniały interes że kupujący który wzorowo wywiązał się ze swoich obowiązków skończy z negatywem (ostatnie przejscia Toba są dobrym przykładem), a Allegro "nie odpowiada za treść komentarzy odwetowych". Najuczciwszy jak dla mnie byłby układ że to sprzedający jako pierwszy wystawia komentarz i nie wiem kto wymyślił że w większości przypadków jest odwrotnie...

Napisano

Moim zdaniem jak ktoś pisze że jest wymontowany z seryjnego roweru to powinien dać linka gdzie ten rower można znaleźć. Bo potem się ludzie tłumacza że on kupił rower w Niemczech, a tam inne rzeczy montują . Równie dobrze mógł kupić w Republice Konga i pod warstwa lakieru się okaże że to nie XTR tylko Alivio :devil:

Napisano

Tja, a wtedy sprzedający pod byle pretekstem da negatywa i taki to będzie wspaniały interes że kupujący który wzorowo wywiązał się ze swoich obowiązków skończy z negatywem (ostatnie przejscia Toba są dobrym przykładem), a Allegro "nie odpowiada za treść komentarzy odwetowych". Najuczciwszy jak dla mnie byłby układ że to sprzedający jako pierwszy wystawia komentarz i nie wiem kto wymyślił że w większości przypadków jest odwrotnie...

Z rok temu kupiłem telefon na allegro, w opisie aukcji wyczytałem ,że "telefon ma 2 miesiące jest na gwarancji ,noszony od nowości w pokrowcu stan IDEALNY" jak dostalem telefon to sie okazało że wyswietlacz jest mocno porysowany, tylna klapka czarna poprzecierana( zdjęcia tak sprytnie zrobione że nic na nich nie było widać .Zadzwoniłem do gościa żeby mi oddał cześć kasy to mi odpowiedział ze stan idealny to pojęcie wzglądne.Wystawiłem mu negatywa, a on po roku również wystawił mi negatywa z opisem ze telefon był ok.

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...