Skocz do zawartości

[amortyzator] jaki do Krossa Hexagona V3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A co mamy sadzić drogi kolego :P Jest taki sam jak kazdy ale juz ci mowie czym sie rozni podana wersja RL od podanej przeze mnie LO, poza tym ze o 30zł jest droższa to rozni sie tylko tym blokade skoku masz w manetce, a tam przy goleni. Ja osobiscie nie doplacil bym do tego niby luksusu, ale ty go kupujesz i ty zdecydujesz.

Jeszcze raz powtorze, jakiego bys nie kupil kazdy bedzie dobry tylko szukaj modeli sf9, m.in. takich jak podales.

Napisano

Ten model co podałeś to jest to samo tylko, ze ma blokadę skoku na kierownicy. Jeżeli masz 300zł do dyspozycji to spokojnie bierz tego co podałeś. Nie będziesz musiał się zatrzymywać żeby blokadę wyłączyć. Decyzja należy do Ciebie. Zgadzam się, z przedmówcą. Ja bym jednak dopłacił za taki luksus.

Napisano

Ten model co podałeś to jest to samo tylko, ze ma blokadę skoku na kierownicy. Jeżeli masz 300zł do dyspozycji to spokojnie bierz tego co podałeś. Nie będziesz musiał się zatrzymywać żeby blokadę wyłączyć. Decyzja należy do Ciebie. Zgadzam się, z przedmówcą. Ja bym jednak dopłacił za taki luksus.

A po co sie zatrzymywac, aby blokade wylaczyc/wlaczyc ? Mozna normalnie podczas jazdy blokowac skok i wylaczac blokade ; sam mam wersje bez manetki i przekrecenie blokady na goleni nie sprawia problemu podczas jazdy.

Napisano

dla mnie była by to kwestia pieniężna. lecz dodatkowa manetka czasami przeszkadza. Sory za spam ale dałem tylko szybką opinie.

Napisano

Możliwe, jeszcze nie miałem nigdy takiego amorka to nie wiem. Ja tam kupuje właśnie bez tej manetki. Zwykły Lock Out. Niech już sam wybierze co dla niego jest lepsze. Ja się sugeruje właśnie ta kwestia pieniężną, bo taniej. DEVILEK Napisał, że można nawet w czasie jazdy zmienić ten L.O. to nie będę przepłacał. Wybór należy już do niego.

Napisano

Jeżeli zdecydujesz sie na XCRa to posłuchaj mojej dobrej rady i odpuść sobie te dropy. Domyślam sie, że chcesz żeby ten amortyzator służył ci jak najdłużej w pełni sprawności a gwarantuje, że skacząc na nim będziesz szukał nowego w następnym sezonie. Co do wagi to przy moich 60 Kg radzi sobie całkiem dobrze, lepiej niż XCM. Blokada na kierownicy jest raczej zbędna bo bez problemu można sięgnąć "przełącznika" na goleni z siodełka.

Napisano

Nie wiew jak autor tego tematu ale ja kupiłem już tego Suntour-a XCR L.O. i teraz nie wiem za bardzo jak posługiwać się tym pokrętłem gdzie jest "+" i "-". Mianowicie jak tym kręcę to jest taki "pstryk" gdy zrobię pełen obrót. Teraz moje pytanie jest takie, czy kręcić za ten "pstryczek" czy ograniczyć się do regulacji w takim zakresie, żeby nic nie hałasowało? :D

Napisano

Jest to regulator naprężenia wstępnego sprężyny. W przypadku XCR czasem działa, czasem nie, najczęściej zmienia coś jedynie w minimalnym stopniu. Nie obawiaj się pstrykania, kręć.

Napisano

Krecisz nim do oporu, pstrykanie jest praktycznie przy kazdym obrocie. Duzej roznicy nie odczujesz, ale zawsze cos. No i jesli dopiero co sie na nim przejechales, to regulacja moze nie dzialac :D U mnie zaczela dzialac gdzies po tygodniu.

Napisano

xcm sobie daruj, on nawet blokady nei ma.

XCR z blokada powinien Ci pasowac, jesst to miekki amortyzator i ma blokade w cenie 200zl, a w przedziale do 300, kupisz jeszcze tylko darta, ktory sie pod lekkiego jezdzca nei nadaje totalnie, i moze jakas uzywke Tory, ale raczej w niezbyt fajnym stanie...

Ja kupiłem używaną Torę 302 Coil w dobrym stanie za 200 zł (sł. dwieście) i sobie chwalę. Inna rzecz, że nie polecałbym jej dla kogoś lżejszego niż 60kg (sam ważę ok. 65 i jest ciut twarda, ale to być może kwestia czerwonej sprężyny).

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...