Skytoone Napisano 24 Sierpnia 2010 Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam ,zakupiłem Marzocchi Z150 FR (Lewa goleń ETA ,prawa HSCV) i mam pytanie dotyczące w jakich sytuacjach włączać HSCV ? Z góry Dzięki
RATM Napisano 24 Sierpnia 2010 Napisano 24 Sierpnia 2010 To nie tak. HSCV to system tłumienia, jaki zastosowano w amortyzatorze. Nie da się go włączyć lub wyłączyć. Możesz co jedynie użyć regulacji, aby dopasować go do swoich wymagań. EDIT: Especially 4 u: http://bikeboard.pl/index.php?d=sprzet&g=41&art=121
Skytoone Napisano 24 Sierpnia 2010 Autor Napisano 24 Sierpnia 2010 Właśnie wiem wszystko na temat HSCV tylko nie wiem kiedy przydaje sie włączony na max (70%-100%)
tobo Napisano 24 Sierpnia 2010 Napisano 24 Sierpnia 2010 nadal chyba się nie rozumiemy jeśli tłumik ten ma regulowany powrót to ustawia się jego wartość raz. widelec po ugięciu powinien mieć możliwość wyprostowania się by zareagować na kolejną przeszkodę ale też nie powinien prostować się za szybko bo wtedy koło odbija się od przeszkód. jeśli w amortyzatorze jest oryginalny olej to sensowne wartości tłumienia zaczynają się mniej więcej w połowie zakresu regulacji, potem widelec robi się już zbyt wolny (mówię o korzystaniu jedynie ze sprzężyny stalowej, bez dopompowywania powietrza).
RATM Napisano 24 Sierpnia 2010 Napisano 24 Sierpnia 2010 Mocno stłumiony powrót (amortyzator wraca wolno do pierwotnej pozycji) przydaje się np. przy duuuużych skokach (właściwie w fazie lądowania), tak, aby energia jaka przekłada się wówczas na rower nie wyrzuciła Cię gdzieś, gdzie nie chcesz, ale by zawieszenie ją pochłonęło.
czaro1989 Napisano 24 Sierpnia 2010 Napisano 24 Sierpnia 2010 również opźnienie tłumienia powrotu powoduje to że amortyzator ładnie wybiera drobne nierówności więc i wtedy warto podkręcić parametraz:)
Schwefel Napisano 24 Sierpnia 2010 Napisano 24 Sierpnia 2010 HSCV czyli ten niejako automatyczny system opisany w BB działa zawsze, więc go się nie włącza ani wyłącza.
Skytoone Napisano 26 Sierpnia 2010 Autor Napisano 26 Sierpnia 2010 Aha ,bo słyszałem opowieści że jazda na skręconym HSCV może go złamać czy coś takiego.
tobo Napisano 26 Sierpnia 2010 Napisano 26 Sierpnia 2010 przy mocno skręconym tłumieniu powrotu amortyzator nie ma możliwości się rozprostować przed kolejną nierównością; najazd na nią w skrajnym przypadku spowoduje mocniejsze schowanie sie widelca, to mozę powodowac utratę kontroli nad rowerem i glebą gleba nie jest zdrowa dla czlowieka moze byc niezdrowa dla widelca.
darex Napisano 26 Sierpnia 2010 Napisano 26 Sierpnia 2010 kolega Skytoone, pomyliłeś ETA z HSCV. Jak się skacze na blokadzie skoku czyli "skręcona" ETA to można popsuć blokade. Ona jest po to, gdy się jeździ po płaskim.
Schwefel Napisano 26 Sierpnia 2010 Napisano 26 Sierpnia 2010 ETA i jazda po płaskim? A ja dotąd żyłem w przekonaniu, że to na strome podjazdy Poza tym co ma ETA do blokady? Nic, bo ETA to tylko redukcja skoku a nie żadna blokada.
evo07 Napisano 27 Sierpnia 2010 Napisano 27 Sierpnia 2010 ETA i jazda po płaskim? A ja dotąd żyłem w przekonaniu, że to na strome podjazdy Poza tym co ma ETA do blokady? Nic, bo ETA to tylko redukcja skoku a nie żadna blokada. Witam w moim marcoku xc600 Eta działa właśnie w sposób, który w skrócie powoduje 'redukcję' widelca do ok 30mm i jego blokadę!Amor pracuje przy włączonej Eta tyle co nic. I tak nadaje się na jazdę po płaskim
darex Napisano 27 Sierpnia 2010 Napisano 27 Sierpnia 2010 ETA i jazda po płaskim? A ja dotąd żyłem w przekonaniu, że to na strome podjazdy Poza tym co ma ETA do blokady? Nic, bo ETA to tylko redukcja skoku a nie żadna blokada. Z150 to nie jest widelec do podjeżdżania pod strome podjazdy, inaczej by mu nie dawali stalowych górnych lag i wagi 3,2 kg. Dla mnie przeciwieństwo płaskiego to teren i w przypadku tego widelca, teren z górki. Także na skręconej ETA sobie podjeżdżamy spokojnie do miejscówki tak żeby nie bujało rowerem i wyłączamy ETA żeby zjechać. Jak się komuś nudzi po drodze do miejscówki i uprawia street to może popsuć blokadę bo tak rozumiem zastosowanie tego mechanizmu (w przypadku tego widelca zmiana geometrii roweru po załączeniu ETA nie jest tak istotna jak w przypadku widelców do xc).
Schwefel Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 Witam w moim marcoku xc600 Eta działa właśnie w sposób, który w skrócie powoduje 'redukcję' widelca do ok 30mm i jego blokadę!Amor pracuje przy włączonej Eta tyle co nic. Sam sobie zaprzeczasz, raz piszesz, że blokuje a w następnym zdany, że pracuje tyle co i nic, więc może ustal sam ze sobą jedną spójną wersję i dopiero napisz. Na Ecie zjadłem już zęby odkąd była nowością w Bomberze MX Compie i tylko laicy rowerowi i handlarze nazywali ją blokadą, dla całej reszty była to po prostu redukcja skoku. Przy tych 30mm amor był ciągle aktywny. Miał ogromną progresję skoku ale to chyba oczywiste żeby go nie dobić przy tak symbolicznym skoku. Definicja z manuala Marzocchi ETA: the new Extension Travel Adjustment locks down the rebound damping like the standard ECC, but still allows 25 - 30 mm of travel. Także na skręconej ETA sobie podjeżdżamy spokojnie do miejscówki tak żeby nie bujało rowerem i wyłączamy ETA żeby zjechać. I o tym właśnie mówię a ty wyjeżdżasz z jazdą po płaskim. Ten widelec tym bardziej nie jest zaprojektowany pod jazdy po płaskim. Za to podjazdy da się bardzo sprawnie pokonywać (choć powoli bo z młynka) co sprawdziłem osobiście w okolicach Szklarskiej. w przypadku tego widelca zmiana geometrii roweru po załączeniu ETA nie jest tak istotna jak w przypadku widelców do xc). Jeździłeś na nim czy tylko teoretyzujesz? Miałem Z150'05 w Prophecie'06 i po skróceniu skoku nie dało się na tym jeździć, bo korba szorowała po korzeniach czy krawężnikach a sam rower był bardzo nerwowy.
darex Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 Schwefel są różne rodzaje blokad widelców. Teraz żadko się spytka takie, które usztywniają całkowicie widelec. ETA jest rozwinięciem ECC. ETA czy też ECC blokuje przepływ oleju tak żeby, widelec nie wracał do pozycji w jakiej normalnie pracuje co powoduje, że nie buja i do tego jest obniżony co sprzyja podjazdom. Fox na przykład ma blokadę skoku z możliwością ustawienia siły, którą ja odblokuje. Można sobie zadać pytanie czy to jest faktycznie blokady jeśli można ustawić zawór blow off tak żeby w ogóle widelec nie był zablokowany. Miałem Z1 FR'02 Z ECC i kolega w pierwszym poście się pytał co ma robić żeby nie popsuć ETA (tylko pomylił nazwy HSCV z ETA). I mu odpowiedziałem, że może jeździć po płaskim (czyli nie terenie), nie po korzeniach czy krawężnikach. Nie wiem dlaczego cytujesz moją wypowiedź w kontekście jakbym teoretyzował gdyż widelce do XC mają mniej skoku i zmiana z powiedzmy 100 mm do 30 mm nie robią takiej różnicy w geometrii roweru jak z 150 do 30 mm w Twoim wypadku przy widelcu do FR.
mudia Napisano 30 Sierpnia 2010 Napisano 30 Sierpnia 2010 Schwefel są różne rodzaje blokad widelców. Teraz żadko się spytka takie, które usztywniają całkowicie widelec. ETA jest rozwinięciem ECC. ETA czy też ECC blokuje przepływ oleju tak żeby, widelec nie wracał do pozycji w jakiej normalnie pracuje co powoduje, że nie buja i do tego jest obniżony co sprzyja podjazdom. Fox na przykład ma blokadę skoku z możliwością ustawienia siły, którą ja odblokuje. Można sobie zadać pytanie czy to jest faktycznie blokady jeśli można ustawić zawór blow off tak żeby w ogóle widelec nie był zablokowany. Miałem Z1 FR'02 Z ECC i kolega w pierwszym poście się pytał co ma robić żeby nie popsuć ETA (tylko pomylił nazwy HSCV z ETA). I mu odpowiedziałem, że może jeździć po płaskim (czyli nie terenie), nie po korzeniach czy krawężnikach. Nie wiem dlaczego cytujesz moją wypowiedź w kontekście jakbym teoretyzował gdyż widelce do XC mają mniej skoku i zmiana z powiedzmy 100 mm do 30 mm nie robią takiej różnicy w geometrii roweru jak z 150 do 30 mm w Twoim wypadku przy widelcu do FR. Wtrącę swoje 3 grosze do tematu "jazdy po płaskim". W moim przypadku załączona ETA (widelec 100mm) pozwala bez problemu na taką jazdę. Co więcej, na gładkim asfalcie, wydajnie wspomaga rowerzystę (w moim przypadku pozwala osiągać prędkości o ok 6-8% wyższe niż bez załączonej ETY). Nie do końca zgodzę się też, że "nie jest to blokada skoku". Faktycznie, załączona ETA pozostawia jeszcze trochę ugięcia, ale aby je wykorzystać to trzeba wpaść w naprawdę dużą dziurę. W normalnej eksploatacji, mój widelec z ETA zachowuje się jak sztywny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.