lempolek Napisano 23 Sierpnia 2010 Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam!!! Czy mogę zamocować zacisk hamulcowy pod tarcze w mojej ramie pod te dziurki czy potrzebuje adapter jakiś jak tak to jaki i mam pytanie, czy opłaca się kupić komplet hamulców hydraulicznych MAGURA LOUISE z 2001 roku za około 200 zł Z góry dziękuję za pomoc
lempolek Napisano 23 Sierpnia 2010 Autor Napisano 23 Sierpnia 2010 znaczy to są nówki sztuki wyjęte z pudełka znajomy mojego kolegi znalazł w domu na strychu nigdy nie jeżdżone daje mi do tego nowe tarcze ale nie wiem jakie zawsze mogę się potargować, a co z tym mocowaniem
afly Napisano 23 Sierpnia 2010 Napisano 23 Sierpnia 2010 Z tego co widzę i wiem, to nie ma u Ciebie opcji montażu hamulca tarczowego.
eloo Napisano 23 Sierpnia 2010 Napisano 23 Sierpnia 2010 to jest mocowanie pod bagażnik, hamulca na tym nie zamontujesz
lempolek Napisano 24 Sierpnia 2010 Autor Napisano 24 Sierpnia 2010 http://www.sparrow-bike.pl/sklep222/index.php?p=productsMore&iProduct=297&sName=point-racing-adapter-do-ram a wiecie gdzie znalezc cos takiego tańszego lub inny adapter :)bo 200 zl to troche duzo i nie wiem czy brac komplet tych tarczówek poradźcie coś najwyzej moge je wziasc a rame dopiero w przxylym roku zmienie
afly Napisano 24 Sierpnia 2010 Napisano 24 Sierpnia 2010 Ja osobiście odpuściłbym sobie ten hamulec , w następnym roku jak będzie miał ramę wtedy bym myślał, po drugie jaki masz hamulec z przodu?
lempolek Napisano 24 Sierpnia 2010 Autor Napisano 24 Sierpnia 2010 teraz nie mam nic rower stoi przygotowany do malowania, a amor bede kupowal zaraz epicona sf10 z pivotami rld a jakie polecacie w miare tanie dobre v-brake http://bicyklon.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=38&category_id=21&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1 a taki
Fenthin Napisano 24 Sierpnia 2010 Napisano 24 Sierpnia 2010 Lepiej zrobić na odwrót, tj. tarcza z przodu, v-brake z tyłu. Ważniejszy jest przedni hamulec, a tył zablokujesz bez problemu nawet canti. Dobre V-brake? Avid SD 5.
lempolek Napisano 24 Sierpnia 2010 Autor Napisano 24 Sierpnia 2010 no ok ale nie napisalem ze ten komplet hampli za 200zl to jest przód + tył napisałem do przedstawiciela garego fishera w polsce bo znalazlem na innym forum ze ktos tam u nich zamawial i zaplacił 40 zł
tomke1 Napisano 24 Sierpnia 2010 Napisano 24 Sierpnia 2010 napisałem do przedstawiciela garego fishera w polsce bo znalazlem na innym forum ze ktos tam u nich zamawial i zaplacił 40 zł Nie wiem czy o mnie chodzi z tym zamawianiem , ale rzeczywiście jest taki adapter dla ramy garego/treka i jeszcze już nie pamiętam jakiej, ale ten adapter nie będzie pasował do Twojej ramy. Mam w domu Trek'a żony w którym ten adapter przez chwilę był, ostatecznie go sprzedałem bo jej tarcze nie są potrzebne, ale kwestia jego montażu jest specyficzne dopasowanie dwóch elementów - ramy i adaptera których nijak inaczej nie przykręcisz a wszelkie inne kombinację aby na siłę tarcze zamontować do ramy która nie jest do tego przystosowana to proszenie się o kłopoty.. niby tył nie jest tak hamowaniem obciążony jak przód ale nie ryzykowałbym rozwalenia się przez jakieś kombinacje.
lempolek Napisano 24 Sierpnia 2010 Autor Napisano 24 Sierpnia 2010 dzięki wielkie za pomoc i chyba sobie odpuszczę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.