Skocz do zawartości

[hamulce tarczowe] mocowanie

lempolek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!!! Czy mogę zamocować zacisk hamulcowy pod tarcze w mojej ramie pod te dziurki czy potrzebuje adapter jakiś jak tak to jaki :P

i mam pytanie, czy opłaca się kupić komplet hamulców hydraulicznych MAGURA LOUISE z 2001 roku za około 200 zł

Z góry dziękuję za pomoc :)

post-132207-1282597956,49_thumb.jpg

Napisano

znaczy to są nówki sztuki wyjęte z pudełka znajomy mojego kolegi znalazł w domu na strychu :P nigdy nie jeżdżone daje mi do tego nowe tarcze ale nie wiem jakie zawsze mogę się potargować, a co z tym mocowaniem :)

Napisano

Lepiej zrobić na odwrót, tj. tarcza z przodu, v-brake z tyłu. Ważniejszy jest przedni hamulec, a tył zablokujesz bez problemu nawet canti. Dobre V-brake? Avid SD 5.

Napisano

no ok :icon_mrgreen: ale nie napisalem ze ten komplet hampli za 200zl to jest przód + tył :D

napisałem do przedstawiciela garego fishera w polsce bo znalazlem na innym forum ze ktos tam u nich zamawial i zaplacił 40 zł :)

Napisano

napisałem do przedstawiciela garego fishera w polsce bo znalazlem na innym forum ze ktos tam u nich zamawial i zaplacił 40 zł ;)

Nie wiem czy o mnie chodzi z tym zamawianiem :icon_lol: , ale rzeczywiście jest taki adapter dla ramy garego/treka i jeszcze już nie pamiętam jakiej, ale ten adapter nie będzie pasował do Twojej ramy.

Mam w domu Trek'a żony w którym ten adapter przez chwilę był, ostatecznie go sprzedałem bo jej tarcze nie są potrzebne, ale kwestia jego montażu jest specyficzne dopasowanie dwóch elementów - ramy i adaptera których nijak inaczej nie przykręcisz a wszelkie inne kombinację aby na siłę tarcze zamontować do ramy która nie jest do tego przystosowana to proszenie się o kłopoty.. niby tył nie jest tak hamowaniem obciążony jak przód ale nie ryzykowałbym rozwalenia się przez jakieś kombinacje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...