Skocz do zawartości

[czluchow] Ustawki, wyprawy, i inne

tasior

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli sprawdzi się pogoda, jutro pokręcę się po gruntówkach wzdłuż zachodniego brzegu j. Charzykowskiego - do wysokości ujścia Brdy do jeziora. Dystans 50...70km, start w okolicach 14-tej...

Napisano

Trochę pobłądziłem, ale w końcu znalazłem tą Górę. Muszę przyznać że widok na żywo jest niesamowity, szczególnie w takim słońcu jak dziś i w kolorach jesieni.

Napisano

To fakt, że ciekawe miejsce, zwłasza o tej porze roku. Prawdopodobnie jeszcze kilka lat temu ten stok był zalesiony. Kiedy pierwszy raz tam trafiłem, trwały prace wycinkowe i trochę drzew na wschodnim stoku rosło - ale widok ze szczytu w kierunku Charzyków był już prawie odsłonięty.

Jeśli chce się przejechać na tym - w sumie niewielkim - obszarze pętlę po konkretnej, zaprogramowanej trasie, to trzeba się dobrze pilnować, bo łatwo "przestrzelić" zamotane w tych pagórkach dróżki. W każdym razie dzisiaj dwukrotnie "zapętliliśmy" się :-)

http://www.bikebrother.com/ride/56471

Napisano

Nie da się ukryć :-). Najciekawsze są sytuacje, gdy dukt kończy się niespodziewanie w krzakach albo wchodzi w prywatną posesję, po której na długim łańcuchu biega spory piesek :-)

Napisano

Jak z obecnością na sobotnią ustawkę? Rafał, Konrad, Człuchowska ekipa? obieramy kierunek Charzykowy? czy może jedziemy Olszanowo i tam jedziemy podobne odcinki jak ostatnio?

Napisano

około 70km?? może 100km ale to chyba zależy od Nas tylko, tempo zapewne nie będzie powalające, ale też mam nadzieję że nie będziemy się ślimaczyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...