Skocz do zawartości

[czluchow] Ustawki, wyprawy, i inne

tasior

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cisza i cisza. Za tydzień szykuje się chyba większa ustawka. Na sobotę zjeżdżają się chłopaki z Szczecina i Wawy + lokalne siły więc można by sobie powoli ustalać jakieś szczegóły w sensie w jaką stronę jedziemy, jak czasowo itp. bo rozumiem że jedziemy przyjemną wycieczkę z przystankami itp. :icon_wink:

Ps. jak wygląda sprawa z maratonem w Kościerzynie ktoś się faktycznie wybiera ile osób? ja chętnie się zabiorę ale w jedną stronę tylko do Kościerzyny.

Ps.2 - Jak tam wygląda sprawa startu w niedzielnym finale gryfa? Saren wybierasz się? Pozostała ekipa też startuje, dziś ostatni trening z Tomkiem robiłem który jutro wybiera się do Istebny odebrać swoje złote trofea za generalkę, a Marcin i Ja ruszamy do finałową Skandię do Rzeszowa, i też będziemy odbierać trofea za generalkę co prawda ja w srebrnym kolorze a Marcin dalej walczy by zawiesić na ścianie brąz za generalkę.

Napisano

może przyjemna wycieczka połączona z "audytem" ścieżek rowerowych (pieszo-rowerowych) do Rychnów i Ględowa? Przejechałem dzisiaj obydwa odcinki i szlag mnie trafił. Ten "drogowy beton" nie byłby sobą, gdyby czegoś nie spieprzył. Pomijam rodzaj nawierzchni (kostka bezfazowa, ale i tak telepie), ale tradycyjnie nieprzepisowo wysokie krawężniki na przejazdach przez skrzyżowania z drogami wewnętrznymi (np. koło "Edenu" czy na zjeździe do stacji paliw w Rychnowach). W Ględowie na wjeździe na ścieżkę też może cyklistę "wystrzelić". Co prawda te ciągi nie są (chyba) odebrane przez inwestora, czyli GDDKiA, ale mam wrażenie, ze takie g..o pozostanie...

Napisano

Dzisiaj z Kunisiem8 przejechaliśmy końcówkę jutrzejszej trasy Gryfa no i jutro zobaczymy jak to będzie. Wszystkim startującym w weekendowych zawodach życzę powodzenia :)

Napisano

Niewątpliwie należą się gratulacje - tym bardziej, że za wielu cyklistów "profi" u nas się nie spotyka. Gdyby ktoś mnie jakiś czas temu zapytał, w jakiej dyscyplinie czy dziedzinie rekreacji człuchowianie są mocni, to bym wskazał na Nordic Walking kobiet :-). Po prostu spotykam w okolicznych plenerach więcej "kijkarek", niż cyklistów :-).

Napisano

dzięki dzięki dołączmy gratulację dla Tomka za 1 miejsce w generalce M-1 na powerade!

a jak z Kościerzyną są chętni?

Napisano

Dzieki za graty :P

A ja gratuluje wszystkim ktorzy ukonczyli maratony w ten weekend :D

Pochwalcie sie jak poszlo.

Mnie niestety nie bedzie w Koscierzynie bo zaczyna sie studiowanie zaoczne :/

Napisano

Albo jak nie poszło :P Niezbyt zdrowy wystartowałem w Istebnej no i niestety po 2h zasłabłem, musiałem schodzić z roweru i znacznie zwolnić. Później doszedł ból brzucha i kurcze, jednak mimo tego, że jechaliśmy koło mety na pętle GIGA nie zdecydowałem się na zjechanie z trasy. Na szczęście tym razem sprzęt nie zawiódł i jakoś udało mi się dojechać. Wynik niezbyt dobry, jednak cieszę się, że udało się ukończyć moim zdaniem najtrudniejszy maraton w tym sezonie. Dobrze, że było sucho. Wole nie myśleć o tym, co byłoby gdyby padało.

Istebna to moim zdaniem najlepsze miejsce na maraton. 100 % MTB :D Polecam każdemu maraton oraz wyścig MTB Trophy - wrażenia niezapomniane :D

Napisano

planujemy tak 80km w terenie z mozliwoscia przedluzenia do 100km. kierunek olszanowo ekipa goscinna szczecin-wawa-czluchow ale zdecydowanie nie wyscigowe tempo

Napisano

Oj chłopaki !!!!!! wycieczka niezapomniana =) !! co prawda długo czasowo bo ponad 8h! ale wrażenia przygody i powerade niezapomniane :)

Napisano

mam takie pyt do organizatorów tegorocznej Luizy-jak załatwiliście sprawę z Burmistrzem?

bo myślę nad zasugerowaniem jakoś Chojnickiemu burmistrzowi pomysłu na taki rajd, oczywiście po wyborach :)

Napisano

Niestety nie mogłem dołączy bo jutro ściganie po moich podwarszawskich terenach, ale słyszałem, słyszałem, że było ciekawie :D szczególnie ten POWERADE na pewno urozmaicił wyprawę :)

Nie miałem okazji więc gratulacje dla wszystkich śmigających Człuchowian za miniony sezon startowy.

Napisano

1.nie sugerowaliśmy nic burmistrzowi cała Luiza to był Nasz pomysł i wykonanie, burmistrzowi zgłosiliśmy poprostu, że taka impreza się odbędzie.

2. no z pewnością dzięki powerade wyprawa nabrała kolorów =) do tego wszytskiego samo naprawiająca się dętka Sarena =) bo przy powerade praca odrazu idzie lepiej a dętki same się kleja :)

Napisano

jeśli było tylko dwóch, to być może Was widziałem na horyzoncie (od strony Wyczech) na skrzyżowaniu gruntówki wzdłuż Szczyry z DW201 :-)

http://www.bikebrother.com/ride/55840

Maciek - nie wierzę, że w 40-to tysięcznych Chojnicach nie ma więcej rowerowych zapaleńców. To raczej brak "iskry", która by płomień roznieciła...:-)

Napisano

nie widać, specjalnie stałem dziś na głónej drodze rowerowej chojnice-charzy i jedyni rowerzyści prze godzinę to tak

1-paru mietków do monopolowego

2-dwójka na makrokeszowych crossach-taka oryginalna pisownia

3-jedna dziewczyna na authorze

Napisano

ale naburmuszona, dzisiejsza pogoda nie nastrajała do spacerów... W każdym razie w "sezonie" całkiem sporo cyklistów można na ścieżce z miasta do Charzyków spotkać...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...