tomeks Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 Proponuję uderzyć jakoś lasami do gronowskiego młyna, poźniej do Orzełka, następnie w na Obkas i z powrotem na Człuchów W okolicy Obkasa jest fajna teren, ale bardzo dawno tam nie byłem i nie wiem czy będę pamietał jak tam jechać ale spróbować można
MMMAAACCC7 Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 spróbuję też dobić do was, ale kwestia uzyskania zgody hehe, ale wszystko się da
tomeks Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 Ma ktoś jakieś dobre lampiszony ? Proponowałbym jakiegoś najt rajda, jeśli ktoś ma jakieś świecidełko, które pozwala jakoś poruszać się w ciemności Ja na razie sam nie mam, bo popsuł mi się włącznik, ale może sobie coś zakupie w najbliższym czasie
MMMAAACCC7 Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 lampki mam, ale ich mocowanie jest nic niewarte więc na najtrajda sieę nie piszę
angelo105l Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 Ja również piszę się na taką jazdę. Dzisiaj mam nie mały dylemat. Jakie buty kupić za około 200PLN
Rafalo Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 zima idzie więc proponuje jakieś stylowe kozaczki w kolorze ramy
angelo105l Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 Na początek chyba jakieś bardziej turystyczne spd wybiorę, nie takie całkiem sztywne. A w jakich wy śmigacie?
sarensen Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 EEE tam Rafalo lepsze byłyby "cwaniaki" . W czwartek jestem jeszcze w Człuchowie więc możecie na mnie liczyć.
Sandacz Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 Jadąc w kierunku Orzełka warto zahaczyć o kompleks leśny, który przecina rzeka Kamionka (między 12-tym a 20-tym kilometrem na śladzie) i Witkowski Młyn: http://www.bikebrother.com/ride/53756 Bardzo fajny teren z pewnym "klimatycznym" miejscem: W rejonie Obkasu-Młyna sporo cieków i błotka, ale podjazd od jeziora na górę ( na wschód) bardzo ciekawy - wąskim jarem...
jonypi Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 Naprawde ciekawe miejsce Sandacz. I uważam, że można ruszyć w temte tereny bo ja musze przyznać, że jeszcze nigdy tam nie bylem :/
Sandacz Napisano 3 Listopada 2010 Napisano 3 Listopada 2010 bo właściwie najbliższe nam tereny na południe od linii Cierznie-Chojnice nie są szczególnie atrakcyjne pod kątem jazdy terenowej. Oczywiście jest parę ciekawych miejsc, ale generalnie obszary płaskie i mocno wylesione... Typowo rolnicze, nudne okolice - z całym szacunkiem dla rolników :-)
tasior Napisano 3 Listopada 2010 Autor Napisano 3 Listopada 2010 no to mniej więcej rejon wyprawy mamy ustalony ps. pomysł nocnej wyprawy bardzo ciekawy
tomeks Napisano 4 Listopada 2010 Napisano 4 Listopada 2010 Fajne miejsce Jeździłem tam dość często, ale zbyt intensywnie nie eksplorowałem tamtego terenu Teraz jednak widzę, że warto to zrobić.
tasior Napisano 4 Listopada 2010 Autor Napisano 4 Listopada 2010 fota z tym drzewem jest naprawdę ciekawa , aż mnie korci by spakować sprzęt foto i tam ruszyć, ale z drugiej strony waga sprzętu odstrasza
Rafalo Napisano 4 Listopada 2010 Napisano 4 Listopada 2010 Angelo w sprawie spd porozmawiaj z Sarenem, on niedawno kupował buty w dobrej cenie, więc da Ci może dobry namiar
Sandacz Napisano 4 Listopada 2010 Napisano 4 Listopada 2010 Akurat to miejsce jest trudne do "odkrycia" rowerem, bo nie ma tam konkretnych duktów - ostatnie metry musiałem przepchać rower... Trafiłem tam, bo ekipa chyba z Kamienia Kr. schowała koło dębu geokesza.
sarensen Napisano 4 Listopada 2010 Napisano 4 Listopada 2010 Jeżeli chodzi o SPD to ja używam takie: http://allegro.pl/buty-shimano-mtb-sh-m076-shm076-r-45-cyklomania-i1286617148.html I widzę że cena spadła o 20 zyka, więc jak najbardziej polecam
angelo105l Napisano 4 Listopada 2010 Napisano 4 Listopada 2010 Coś czuje, że szybko nie kupie bo chce po przymierzać, a nie kupować "to co na foto"
Sandacz Napisano 4 Listopada 2010 Napisano 4 Listopada 2010 ciut taniej w Cykloturze: http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_Buty+SH-M076.html?PT=53137508&PZTA=8&HNT=T&PD=53010958&WSZDZ=T Oczywiście zawsze lepiej przymierzyć w sklepie, ale do najbliższego "salonu" z dużym wyborem jest ponad sto km. Dodatkowo w stacjonarce nie kupisz taniej, niż w necie. Oczywiście e-sklep wymieni bez problemu na inny rozmiar, ale naturalnie dochodzą koszty kolejnej przesyłki...
angelo105l Napisano 4 Listopada 2010 Napisano 4 Listopada 2010 co sądzicie o tych: http://allegro.pl/nowe-buty-shimano-sh-m086z-r-42-wyprzedaz-i1291975010.html cena podobna, jednak ta klamra bardziej mnie przekonuje. z doświadczenia wiem, ze rzepy u mnie długo nie wytrzymują.
tasior Napisano 5 Listopada 2010 Autor Napisano 5 Listopada 2010 na pewno cena bardzo wporzadku, dodatkowo z klamra co niby powinno zachecac do kupna. z wygladu podobne do wczesniej prezentowanego modelu. wiec oferta zapowiada sie dobrze.
PiPoLiNiO Napisano 5 Listopada 2010 Napisano 5 Listopada 2010 Coś czuje, że szybko nie kupie bo chce po przymierzać, a nie kupować "to co na foto" Daj znać to będziesz mógł wpaść do mnie i przymierzyć Rzepy trzymają super.
angelo105l Napisano 6 Listopada 2010 Napisano 6 Listopada 2010 Odpuściłem sobie na razie, ale za jakiś czas planuje wypad na większe zakupy rowerowe. Po tamtej przejażdżce chce wrócić do mtb.
Sandacz Napisano 6 Listopada 2010 Napisano 6 Listopada 2010 oczywiście planując zakupy warto brać po uwagę, że ze względu na obniżki posezonowe teraz jest dobry okres do wydawania pieniędzy - naturalnie, jeśli ma się na koncie nadwyżkę :-)
tasior Napisano 8 Listopada 2010 Autor Napisano 8 Listopada 2010 dochodzą mnie słuchy, że w Człuchowie sypnęło dziś śniegiem !! ciekawie się robi widzę !! weekendowa ustawka dalej aktualna?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.