nizioleczek Napisano 25 Lipca 2010 Napisano 25 Lipca 2010 Witam, Przymierzam się do zakupu rowerku. Jestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o rowery dlatego bardzo proszę Was o pomoc. Potrzebuję roweru do rekreacyjnej jazdy po mieście i wypady po leśnych ścieżkach, wiejskich drogach (na pewno nie jakieś góry itp.) dlatego też pomyślałam o crossie. Największym problemem jest dla mnie cena Mogę na niego przeznaczyć maks. 900-1000 zł Wypatrzyłam w sklepie go sport rower Crossroad 5 W w cenie 799zł (http://www.katalogrowerowy.pl/kr/rowery/miejskieturystycznecrossowe/5125-crossroad-5-w?page=92). Widziałam, że rowery firmy Merida są w przystępnej cenie. W głowie mam kompletny mętlik, nie wiem na co zwracać szczególną uwagę przy zakupie roweru. Bardzo Was proszę o pomoc, nie chciałabym wydać kasy w błoto. Pozdrowienia i dzięki za odp. !
nizioleczek Napisano 25 Lipca 2010 Autor Napisano 25 Lipca 2010 w/w rower to MTB a nie cross Być może to nie cross Ale to tylko dowód na zgodność z moją poprzednią wypowiedzią - jestem laikiem w tym temacie Sprzedawca w go sport polecał mi ten rower, ale jak wiadomo będzie mi polecał każdy produkt z oferty sklepu Czy mógłbyś mi polecić jakiś model?
Pitof Napisano 25 Lipca 2010 Napisano 25 Lipca 2010 w/w rower to MTB a nie cross W/W rower to jak najbardziej rower crossowy.
nizioleczek Napisano 25 Lipca 2010 Autor Napisano 25 Lipca 2010 To ja już nie wiem jaki jest ten rower Ale to nieważne. Czy moglibyście się wypowiedzieć na temat tego konkretnego modelu? Moglibyście polecić jakiś dobry rower w moim przedziale cenowym? PLIIIIS
WaGiant Napisano 25 Lipca 2010 Napisano 25 Lipca 2010 Za 1000 zł trudno kupić dobry rower . Właściwie wogóle mało jest rowerów w tej cenie . Gdybyś mogła wydać o 400 , 500 zł więcej wybór byłby już spory . na pewno coś znalazło by się na allegro ale ja nie jestem miłośnikiem takich zakupów . Do roweru trzeba się przymierzyć . Na nic super osprzęt i amortyzator jeśli rama będzie za duża/mała . Go sport z twojego linku to rower na kołach 28" - cross . I taki teoretycznie byłby najodpowiedniejszy .Nie jest to żadna rewelacja ale jeśli jest dobrze złożony będzie jeździł . Gdybyś znalazła jakiegoś turystycznego górala (koła 26" ) to też się nada .Zresztą to zależy od wzrostu - jeśli jesteś miniaturką to koła 26" mogą być nawet lepsze . Pisałaś o Meridzie - ja znalazłem tylko to http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-merida-juliet-10-v-2010.html . To rower ,,górski " - tak naprawdę rekreacyjny - też się nada . Który lepszy nie umiem odpowiedzieć - to ta sama klasa . Mieszkasz w Krakowie - proponuję spacer po sklepach - panowie z obsługi na pewno coś doradzą , no i właściwy rozmiar wybierzesz .Aha jest kilka rowerów Arkus od 1000zł ,ale osobiście odradzam .
hheniek1987 Napisano 25 Lipca 2010 Napisano 25 Lipca 2010 Crossroad to tower który do sklepów Go Sport dostarcza nasz wspaniały Kross, w moim sklepie sprzedaje się ich mnóstwo i jeszcze z żadnym nie mieliśmy kłopotów. Chyba najsłabszym punktem tego roweru jest korba, jakiś podstawowy model od Suntoura z kiepskiego materiału, no i kółka wytrzymają moim zdanie nie więcej niż 85 kg nawet przy rekreacyjnej jeździe. Poza tym w tej cenie uważam ten rower za godny uwagi.
hheniek1987 Napisano 25 Lipca 2010 Napisano 25 Lipca 2010 Jak większość rowerów w Go Sport. Seria niskich modeli Affix to Hexagony, z kolei te już konkretniejsze Scrapper ar1 i ar2 to levele, tylko nie jestem pewien które. Jednak wielu klientów je omija bo to bezfirmówki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.