slawex17 Napisano 22 Czerwca 2010 Napisano 22 Czerwca 2010 Witam. (sorry jeżeli zły dział ale nie widziałem gdzie to zamieścić ) Mam mały kłopot z serwisem kross'a, 31 maja oddałem rower do serwisu bo coś się stało z korbą. Od faceta w serwisie usłyszałem że naprawa potrwa nie więcej niż 5-7dni. Tymczasem ja czekam na rower aż do dzisiaj i chyba jeszcze sobie poczekam. Gdy do nich dzwoniłem w połowie drugiego tygodnia, to usłyszałem że sprowadzają części z hurtowni, gdy dzwoniłem w piątek tj. 18 czerwca to usłyszałem że sprowadzają części od producenta... mam do Was pytanie, co moge zrobić? juz mnie k... bierze, 23 dni bez bika... rower ma 2.5 msc'a, nic jeszcze w nim nie zmieniałem oprócz oświetlenia i montażu koszyka na bidon i oświetlenia jest jakaś szansa na wymiane bika na nowy?
oxalis Napisano 22 Czerwca 2010 Napisano 22 Czerwca 2010 Najpierw przeczytaj warunki gwarancji na które przystałeś oddając na nią rower, tam powinieneś mieć napisane jak długo mogą trzymać rower w serwisie, jakie są warunki wymiany na nowy, co innego, gdybyś nie korzystał z gwary tylko z rękojmi, wtedy mógłbyś się domagać zwrotu kasy, lub wymiany na nowy rower.
slawex17 Napisano 22 Czerwca 2010 Autor Napisano 22 Czerwca 2010 w karcie gwarancyjnej jest napisane że mogą trzymać do 14 dni. nic więcej o wymianie na nowy nie pisze... ;/
Schwefel Napisano 22 Czerwca 2010 Napisano 22 Czerwca 2010 Nie rękojmi a niezgodności towaru z umową, to po pierwsze. Po drugie jak oddałeś rower na gwarancji, to mogą się dziać różne rzeczy, bo zaakceptowałeś tą gwarancję czyli nie jesteś już chroniony przez ustawę. To był pierwszy błąd. Drugi to obliczanie dni, nie 23 dni a 16dni, bo liczy się tylko robocze. Na wymianę na nowy nie ma raczej szans, przynajmniej nie po jednokrotnej naprawie. W wielu gwarancjach jest zapis o trzech bezskutecznych naprawach, więc jeszcze wiele przed Tobą.
Artro Napisano 22 Czerwca 2010 Napisano 22 Czerwca 2010 Schwefel jaką ustawę? Chętnie posłucham na przyszłość
Schwefel Napisano 22 Czerwca 2010 Napisano 22 Czerwca 2010 Ustawa z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej I bardzo słusznie bo nieznajomość prawa szkodzi jak widać na powyższym przykładzie.
sender Napisano 23 Czerwca 2010 Napisano 23 Czerwca 2010 Powiedz, że jedziesz na weekend na maraton, wpisowe i rezerwacja hotelu są już opłacone, a w drogim hotelu nocujesz. Zatem konieczny jest zwrot roweru na już. Niech wykręcają korby ze swoich rowerów i Ci je montują. Niestety w dzisiejszych czasach jak się trafi na człowieka, który w żywe oczy potrafi mówić nieprawdę to niestety trzeba się uodparniać i iść po bandzie. Niestety w każdej dziedzinie życia. A tak bardziej delikatnie to możesz zapytać, czy z racji dość długiego okresu oczekiwania nie można wstawić części z innego roweru, a tam zamontować tej nowej, kiedy już przyjdzie.
Sonix Napisano 23 Czerwca 2010 Napisano 23 Czerwca 2010 Witam. Kiedyś reklamowałem telewizor oczywiście moje czekanie przekroczyło 14dni roboczych więc udałem się do owego sklepu gdzie zakupiłem a następnie oddałem telewizor na gwarancję po rozmowie z szefem sklepu i przedstawieniem mu sytuacji, że minął okres w jakim powinni naprawić i zwrócić sprzęt zażądałem zwrotu gotówki lub nowego całkiem telewizora. Z racji tego że nie mieli już tych modeli na stanie zwrócili mi całą gotówkę. Idź porozmawiaj domagaj się zwrotu gotówki może uda Ci się coś w tej sprawie zrobić. Pozdrawiam.
slawex17 Napisano 26 Czerwca 2010 Autor Napisano 26 Czerwca 2010 niestety serwis nie wysyłał części do kross'a, serwis czeka nadal za częścią od producenta korby, czyli truvativa... mija już 27 dni, a ja co najwyżej mogę sobie pobiegać.
TocaS Napisano 26 Czerwca 2010 Napisano 26 Czerwca 2010 Trochę podejrzane szczerze mówiąc, a to niemożna wstawić korby od shimano ?? Mi jak pierdykła opona kbixa w kellysie to założyli mi pierwszą lepszą o podobnym bieżniku oponę Kendy i naprawa gwarancyjna trwała 10 minut.
slawex17 Napisano 26 Czerwca 2010 Autor Napisano 26 Czerwca 2010 no też się dziwie że tak długo. w poniedziałek ma być podobno część, jak nie będzie to jade tam i chce zobaczyć rower i tyle... zastanawiam się czy go na własną ręke nie naprawić... nie wiem czy w hurtowniach w Poznaniu nie ma nigdzie korby Hussefelt...? będę musiał się ich zapytać czy nie mogą wstawić innej, tak jak mówisz
micferrari Napisano 28 Czerwca 2010 Napisano 28 Czerwca 2010 Mam mały kłopot z serwisem kross'a, 31 maja oddałem rower do serwisu bo coś się stało z korbą. Od faceta w serwisie usłyszałem że naprawa potrwa nie więcej niż 5-7dni.Tymczasem ja czekam na rower aż do dzisiaj i chyba jeszcze sobie poczekam. Gdy do nich dzwoniłem w połowie drugiego tygodnia, to usłyszałem że sprowadzają części z hurtowni, gdy dzwoniłem w piątek tj. 18 czerwca to usłyszałem że sprowadzają części od producenta... Ja też miałem podobny problem tylko u mnie blokada w amortyzatorze była uszkodzona fabrycznie. Oddałem na przegląd i czekałem , czekałem w między czasie dzwoniłem parę razy do gościa ze sklepu ten mówił że będzie zrobiony w 5 dni roboczych no i tak robił te 5 dni że zrobiło się 7 tygodni gościu w sklepie tłumaczył się że ci w serwisie nie umieli zrobić i wysłali do producenta rower dałem w drugim tygodniu maja a odebrałem w środę 23 czerwca. W zamian za taki czas oczekiwania dostałem licznik za 70 zł od firmy i to jedyny plus. ps. czas na naprawę części wynosi 14 dni a jeśli ma być wymieniona na nową to 14+7dni. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.