KRUPIER Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 Witam tak otóż zakupilem rower i z racji tego ,ze jestem laikem w tym temacie,mam pytanie czy moge cos zrobic aby podwyższyc taka kierownice? Ponieważ mam troche wzrostu 185 i zle mi sie jezdzi gdy prawie leze na ramie.Czy sa jakies sposoby zeby to zrobic?
Moloch89 Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 Nie da sie, możesz jedynie próbować z kupnem innego mostka.
Mod Team michuuu Napisano 2 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 2 Czerwca 2010 Jak szukasz swojej pozycji na rowerze to kup mostek z regulacją kąta. Dostosujesz po kilku korektach i jazdach. To co masz to constans ewentualnie kilka milimetrów dokładając podkładkę (jeżeli sterówka pozwoli).
wikrap1 Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 Masz mostek wycelowany w górę, dość krótki i giętą kierę. Do tego sporo podkładek na sterówce. O ile to twój kokpit jest na zdjęciu. W tym przypadku niewiele da się zrobić. Ewentualnie są kierownice takie ni to baran nie wiadomo co, że mają chwyty wyżej Takie zakrzywione do góry. Kolega taką ma w holendrze. Rozumiem, że rower MTB, także jak dla mnie to lekka profanacja, ale co kto lubi. Jak nie jeździsz stricte terenowo i chcesz pozycję turystyczną, to może kup trekkinga, holendra itp?
MMMAAACCC7 Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 chłopie, nie zdziw się jak ostrzeżenie dostaniesz za odświezanie tematu sprzed roku
aimp Napisano 26 Kwietnia 2011 Napisano 26 Kwietnia 2011 Witajcie, ponieważ i tak temat jest prawie na samej górze i dodatkowo posiada zdjęcie które może mi pomóc to napisze w nim. Mianowicie mam podobną kierownice ( technologicznie chyba taką samą - ahead ? ) i jest lekko skrzywiona ( tzn jest lekko krzywa w stosunku do koło) . Takiej kierownicy chyba nie można prostować tak jak w starych rowerach ( koło między nogi i jazda ) więc chciałem zapytać czy wystarczy popuścić te dwa imbusy i wyprostować i czy w przypadku takiego domorosłego serwisu nie przyczepią się przy gwarancji ? Z góry dzięki
Fenthin Napisano 26 Kwietnia 2011 Napisano 26 Kwietnia 2011 Ahead to może być mostek czy stery. I chodzi Ci własnie o to, że mostek jest odchylony w którąś ze stron od odpowiedniej pozycji? Jeśli tak, odkręcasz (całkiem wykręcać nie ma sensu) śrubę nad mostkiem, potem te dwie w mostku, obracasz go do odpowiedniej pozycji, dokręcasz górną tak, by usunąć luzy na sterach, ale kierownica nie kręciła się ciężko i dokręcasz śruby mocujące mostek. O utratę gwarancji się nie bój.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.