madej23 Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 Witam!Jak już pisałem w innym poście stałem się posiadaczem ramy Kellys Wandal.Jest to mój pierwszy full.Myślę o zamontowaniu do niej jednego z poniższych tłumików: Manitou Radium Rl -160 lub FOX RP2 -160. Ten pierwszy posiada blokadę skoku natomiast FOX zapobiega efektowi bujania dzięki Pro Pedal. Zamierzam jeździć również po asfalcie i zależy mi żeby rower na płaskim ale wiadomo i w terenie zachowywał się jak najlepiej.Doradźcie co wybrać.
adriansocho Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 Witam!Jak już pisałem w innym poście stałem się posiadaczem ramy Kellys Wandal.Jest to mój pierwszy full.Myślę o zamontowaniu do niej jednego z poniższych tłumików: Manitou Radium Rl -160 lub FOX RP2 -160. Ten pierwszy posiada blokadę skoku natomiast FOX zapobiega efektowi bujania dzięki Pro Pedal. Zamierzam jeździć również po asfalcie i zależy mi żeby rower na płaskim ale wiadomo i w terenie zachowywał się jak najlepiej.Doradźcie co wybrać. moim zdaniem dużo lepszy jest damper z ProPedal niż z blokadą. Propedal włączone działa podczas jazdy po terenie (gładkim), pod górkę w terenie itp. Od ponad roku jeżdżę z damperem z platformą (Swinger Air) i uważam że blokada jest niepotrzebna jeśli jest platforma.
Artursx1 Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 Wybierz damper z ProPedalem najlepiej z możliwością regulacji to ustawisz sobie go i na ulice i na podjazd .
Pichu Napisano 15 Grudnia 2010 Napisano 15 Grudnia 2010 Radium też ma platformę, u nich nazywa się to Platform Plus
tobo Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 Wg mnie jeśli zależy ci na w pełni zablokowanym zawieszeniu np do jazdy na asfalcie to propedal odpada. Miałem/mam trzy foxy z propedalem (r i dwa razy rp23) i przy dynamicznym pedałowaniu na stojąco zawieszenie ugina się mniej lub bardziej ale pracuje. Jeśli natomiast siedzisz na siodełku również w czasie pokonywania płaskich równych odcinków to wtedy fox, gdyż pracuje on mimo aktywnej platformy i grubsze nierówności wybiera. W foxie rp23 z rocznika 2007 tłumik pracował gorzej w każdej z dostępnych opcji (wyłączona platforma, włączona) niż rocznik 2010 który pochłania nierówności zacniej niż jego starszy poprzednik jednak przy trzecim stopiu propedala stary dawał praktycznie sztywność tyłu a obecny sporo się poddaje.
cynamon Napisano 17 Grudnia 2010 Napisano 17 Grudnia 2010 W foxie rp23 z rocznika 2007 tłumik pracował gorzej w każdej z dostępnych opcji (wyłączona platforma, włączona) niż rocznik 2010 który pochłania nierówności zacniej niż jego starszy poprzednik jednak przy trzecim stopiu propedala stary dawał praktycznie sztywność tyłu a obecny sporo się poddaje. Jakie masz seryjne zawory kompresji w tym z 2010? Na korpusie powinno być oznaczenie.
darex Napisano 18 Grudnia 2010 Napisano 18 Grudnia 2010 W foxie rp23 z rocznika 2007 tłumik pracował gorzej w każdej z dostępnych opcji (wyłączona platforma, włączona) niż rocznik 2010 który pochłania nierówności zacniej niż jego starszy poprzednik jednak przy trzecim stopiu propedala stary dawał praktycznie sztywność tyłu a obecny sporo się poddaje. Propedal w RP2 czy RR23 to po prostu kapturek na sprężynce, który blokuje przepływ oleju. Olej ma dwie drogi, jedna to przez zawór główny na tłoku a druga to przez otworek blokowany kapturkiem na sprężynce. Oba te elementy ustawia się wstępnie wewnątrz tłumika. Na sprężynce od RP23 która naciska na kapturek (propedal) mogą znajdować się od 1 do 5 podkładek, które w zależności od ilości dają różne naprężenie wstępne co w efekcie daje różną siłę działania platformy. Na zaworze głównym (tłoku) mogą znajdować się od 1 do 3 sprężyny talerzowe, ich ilość również wpływa na siłę tłumienia. W ekstremalnym wypadku, można trafić na damper ze wstępnie ustawionym propedalem na 1 podkładkę i z 1 sprężyną talerzową na zaworze, co będzie odpowiadało najmniejszemu tłumieniu natomiast z drugiej strony można trafić na damper z 5 podkładkami na propedal i 3 sprężynami talerzykowymi na zaworze głównym. Każde położenie dźwigni propedal odpowiada różnym naprężeniom wstępnym na sprężynce która dociska kapturek blokujący przepływ oleju. W rp23 są jakby cztery opcje propedal: Wyłączona, włączona 1, 2, 3. tobo mogłeś mieć po prostu inaczej ustawione fabrycznie wewnątrz dampera bo one się konstrukcyjnie raczej nie różnią.
tobo Napisano 18 Grudnia 2010 Napisano 18 Grudnia 2010 Ja wiem, że to kwestia ustawień, ustawienie kompresji w nowym jest na poziomie średnim w starszym było na poziomie wysokim, do jazdy w terenie znacznie lepsze jest ustawienie obecne, przynajmniej dla mnie. Oba rp23 są w tej samej ramie tylko z róznych roczników. Pod moją ocenę podpiąłem też floata r z pp, mimo że był nabyty osobno, jednak zachowywał sie bardzo podobnie jak taki sam fox w rowerze kolegi, zakładam więc że żaden float z pp nie daje sztywności zbliżonej do blokady. Dlatego jeśli załozycielowi tematu zależy na pełnej blokadzie to jednak wybrałbym manitou. Nowy rp23 z tego roku ma jeszcze podaną wartość boost valve, ciekawi mnie co to jest i jak się ma do wpływu na pozostałe ustawienia rp23. Wartość bv dla mojego tłumika to 225.
Rulez Napisano 18 Grudnia 2010 Napisano 18 Grudnia 2010 stałem się posiadaczem ramy Kellys Wandal Zacznijmy może od tego, że temu roweru nie pomoże żaden damper
Bugatti Napisano 19 Grudnia 2010 Napisano 19 Grudnia 2010 No właśnie najpierw należałoby zacząć od ramy.(markowej)
tobo Napisano 19 Grudnia 2010 Napisano 19 Grudnia 2010 Może ruszcie głowami i zaproponujcie coś bardziej konstruktywnego. Wychodzę z założenia że właściciel nie będzie sprzedawał dopiero co nabytej ramy i potrzebuje tłumika teraz. Jeździłem na badziewiasto wykonanym dunconie mastiffie, dał radę rok, zabawa była przednia w porównaniu do jazdy na sztywniaku. Jeździłem na nim na maratony, wycieczki i nie umarłem. Na polskim rynku nie będzie innej lepszej alternatywy przy tej cenie, z którą obecnie można nabyc ramy fs kellysa.
cynamon Napisano 19 Grudnia 2010 Napisano 19 Grudnia 2010 No właśnie najpierw należałoby zacząć od ramy.(markowej) madej prosił o radę odnośnie dampera, a nie ramy. Ma już ramę i pewnie niedawno ją kupił. Nie każdego stać na Speca FSR. Też zaczynałem od Mastiffa i teraz nie mam jakiejś super markowej ramy. Można mu najwyżej doradzić, że nie ma sensu kupować nowego RP23 i znaleźć jakiś kompromis, a nie dawać mu za przykład siebie i swoje super ramy.
Bugatti Napisano 20 Grudnia 2010 Napisano 20 Grudnia 2010 Ok,ok ale myśle, że źle zrobił bo zamaiast foxa mógł kupić lepszą rame i gorszy damper.Damper z czasem możesz wymienić, rame też ale... No cóż skoro już ma rame to lepszy będzie manitou fox to fox, ale jeździłem na propodalu i nie zachwycił mnie specjalnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.