slawex17 Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Witam! W tym tygodniu zamierzam pierwszy raz przewieźć rower w pkp. Bedę korzystał z przewozów regionalnych. Widziałem wiele razy jak ludzie przewożą rowery w tzw. szynobusach. Czy juz ktos przewoził rower w szynobusach Przewozów regionalnych? jaka jest opłata? były jakieś kłopoty z konduktorem albo coś? pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bling Napisano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Mój odnośnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawex17 Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 dzięki, ułatwiłeś mi sprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viphouse Napisano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Od siebie dodam, że przewóz roweru w czasie wakacji jest darmowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 o kurcze, tego nie wiedzialem. 9zl to wcale malo nie jest :E. W czasie wakacji szkolnych? Swoja droga czy jest tez tak, ze jesli pociag oznaczony jest jako przewozacy rowery, a nie ma wagonu rowerowego to nie kupuje sie biletu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Od siebie dodam, że przewóz roweru w czasie wakacji jest darmowy To jest pewne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killo Napisano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 To dziwne bo jak ostatnio w góry pociągiem śmigałem to za przewóz roweru PKP płaciłem symboliczne 1 zł ale to jest oferta najprawdopodobniej na weekendy i trwa o ile mnie pamięć nie myli do 30 września Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bani Napisano 11 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Rower przewoziłem pociągami przewozów regionalnych w dniach 29 czerwiec (jako, że był to środek tygodnia zapłaciłem 5zł) i 4 lipiec (obowiązywała opłata weekendowa 1zł). Wysokość tych opłat jest zryczałtowana. Zresztą co ja tu będę się rozpisywał http://www.przewozyregionalne.pl/przewoz-roweru.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
argusiol Napisano 11 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Od siebie dodam, że przewóz roweru w czasie wakacji jest darmowy Bzdura! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qamal Napisano 11 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Bzdura! Sprawdź w słowniku co to znaczy bzdura, a potem tego używaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
argusiol Napisano 11 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Sprawdź w słowniku co to znaczy bzdura, a potem tego używaj. Tak się składa drogi kolego, że wiem co oznacza to słowo i nie muszę zaglądać do słownika. Wiem, że pkp niczego nikomu nie da za darmo, tym bardziej przez całe wakacje! Dla jasności koszt przewozu roweru: przezwozy regionalne - 5 zł (w wakacyjne weekendy do końca września 1 zł) pociągi spółki intercity - 9 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 To się zmienia tak często, że nawet panie w kasach często nie wiedzą. Wracałem niedawno z Zakopca i jakie było moje zdziwienie jak kontroler biletów stwierdził, że bilet na rower mam nie dobry. Anulował nie dobry (za 5 zł) i wypisał nowy (za 9 zł). Gdy oddawałem w kasie anulowany bilet (za 5 zł) dostałem 4,50 zł bo ta z kolei pani stwierdziła, że nie ma biletu za 5 zł. Dawniej jak częściej jeździłem pociągami bilety były po 4,50 bez względu czy to pośpiech, czy osobówka. Podejrzewam, że pozmieniało się to wraz z likwidacją pośpiechów (teraz wszystko to TLK). Nie chce mi się grzebać po cennikach, ale wygląda na to, że argusioldobrze gada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Również ostatnio przewoziłem rower w TLK i zapłaciłem 9zł, w szynobusie z Łeby do Lęborka zapłaciłem z kolei 5zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Panowie przyjezdzajcie na wyspy, tu sie za darmo przewozi dwa kolka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 tylko po co przewozić jak ciągle pada na wyspach? rowery mój i mojej dziewczyny ostatnio do ostrzeszowa jechały za 2x1 zl, a z ostrzeszowa za 2x5 zł. Pani w kasie poinformowała mnie, że do niej żadne informacje o 1zł nie dotarły więc jest 5 zł. i ze kiedyś już sama musiała dopłacać z własnej kieszeni, kiedy wydrukowała bilety za 1, a było za 5 (!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Tak to nastepne jak to sie tu mowi cliche podobne to cherbatki o 5pm Mozesz mi uwierzyc ze patrzac na pogode w calym sezonie to kazdy polski biker bez dwoch zdan wybralby uk, tzn poludniowy-wschod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Biera a nie było tak, że w jedną był weekend lub piątek, a w drugą już nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom3k88 Napisano 16 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Na regionalnych jest promocja, w weekendy rower za złotówkę, jak wystawią za 5zł to znaczy że kasjer albo cieć, albo ch*j. Kilka razy mi już wystawili w piątek na 5zł, za to w niedziele jak wracam zawsze 1zł płaciłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 16 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Biera a nie było tak, że w jedną był weekend lub piątek, a w drugą już nie? oba były tego samego dnia, zresztą w weekend majowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujaConan Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Ja jadąc do Krakowa we wtorek zapłaciłem za rower 5 zł, natomiast w piątek(powrót) płaciłem 1 zł. Dowiedziałem się, że tak jest, bo w weekendy tylko złotówka za rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
argusiol Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Ja jadąc do Krakowa we wtorek zapłaciłem za rower 5 zł, natomiast w piątek(powrót) płaciłem 1 zł. Dowiedziałem się, że tak jest, bo w weekendy tylko złotówka za rower. Należy dodać, że tylko do 30 września, w pociągach spółki PR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NGH Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Przewóz roweru w Kolejach Małopolskich w czasie wakacji jest darmowy co do innych spółek tak jak koledzy pisali. http://www.mazowieckie.com.pl/site.php5/article/4/1116.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Mazowieckie, a nie Małopolskie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NGH Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Kurde mały błąd się wkradł ale jest link więc myślę że dużego zamieszania nie wywołałem hehehehe Sory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 30 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 dodam tez ze w przewozach regionalnych weekend zaczyna się już w piatek o 00:01 wiec caly piatek sobote i niedziele placi sie za rower 1 zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.