Beneke Napisano 27 Maja 2010 Napisano 27 Maja 2010 Witam ! Chcę w najbliższym czasie kupić rower górski za ok.5000 zł. Sprzęt ma mi służyć głównie do jazdy po mieście,parkach i nie utwardzonych drogach poza miastem...okazjonalnie czyli w wakacje,ferie do jazdy po okolicach Cieszyna,Ustronia i Wisły...(na co dzień mieszkam we Wrocławiu) Chciałem prosić o firmę i model który najbardziej polecacie i rozmiar roweru... Moje wymiary 179 cm/78 kg. BTW.Wizulanie najbardzie podobają mi sie rowery marki : KTM i Cube. Dziękuję
enussss Napisano 27 Maja 2010 Napisano 27 Maja 2010 rozmiar to 18-19 cali, zobacz sobie na stronie scoota rowery scale:) bardzo wygodne:)
ugupu Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 Witaj, A może należałoby rozważyć kupno roweru krosowego? Jak sam piszesz, środowiskiem roweru będzie miasto głównie, potem lajtowy teren a w małej części góry? Pozdrawiam
Rulez Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 Zgadzam się z poprzednikiem, najlepszy będzie rower crossowy (MTB przy takim zastosowaniu po prostu się nie sprawdzi) , w tej cenie masz taki, bardzo uniwersalny i wygodny który w 100% powinien zaspokoić twoje oczekiwania : http://www.centurion.de/Bikes.Detail?bike_id=145
Arek03170 Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 Ogólnie nie jestem zwolennikiem crossów ale jeżeli chcesz przeznaczyć tyle pieniędzy na rower, a nie będziesz się na nim ścigał to w tej cenie crossy są niezłe ;] moja propozycja http://rowery.shop.pl/view/389/ na pewno można jego kupić taniej np. model z zeszłego roku albo z centrum testowego
Pitof Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 Cube Cross Wheeler Cross 6.6 Author Avion Kellys Definite 2009
cichy66 Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 Dodam jeszcze coś z Giant-a na 29" http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/bikes/model/xtc.2.29.er/4726/38944/
Rulez Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 MTB jak wszyscy wcześniej skonstatowali, nie jest odpowiednim rowerem dla jego stylu jazdy , proste ?
wojtekkrakow Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 Kwestia jeszcze rodzaju terenu po jakim jeździ. Jeśli Ustroń, Wisła, to Beskidy, czyli sporo kamieni, dużo uskoków terenu. Tutaj nisko zawieszony suport w crosie może być przeszkodą. Sam mam dość wysoko a i tak zastanawiam się nad zdjęciem największej zębatki i założeniu rock-ringu, bo często wadze w trudnych odcinkach korbą. Wszystko zależy od terenu, Ustroń ma również piękne asfalty
Rulez Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 Sprzęt ma mi służyć głównie do jazdy po mieście,parkach i nie utwardzonych drogach poza miastem. Jak mniemam w : do jazdy po okolicach Cieszyna,Ustronia i Wisły.. będzie jeździł po tym samym. Więc nie wiem skąd niby te przeszkody ??? A nawet jak się jakiś kamień na takiej drodze trafi, to ma kierownicę ...
cichy66 Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 Jak mniemam w : będzie jeździł po tym samym. Więc nie wiem skąd niby te przeszkody ??? Tylko np. Beskidy to nie tylko drogi asfaltowe ale i szlaki górskie a wtedy??? Dajmy się jednak wypowiedzieć właścicielowi postu. Dostał kilka kropozycji więc pewnie powinien się sam określić po przeglądnięciu ofert.
Rulez Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 Opanuj się , człowiek pisze po jakim terenie jeździ, może najlepiej niech kupi rower enduro , bo a nuż jakaś przeszkoda się trafi . A nawet jak wjedzie w trudniejszy teren to będzie to minimalna wielkość, w porównaniu z całą resztą, dla tej minimalnej wielkości nie warto się męczyć przez cały pozostały czas , proste i praktyczne, a wszystkim proponującym przerost formy nad treścią mówimy nie PS. Na crossie spokojnie można wjechać w typowy teren, zjazdy, podjazdy korzenie itp., kto miał ten wie
wojtekkrakow Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 Warto jednak wiedzieć przed zakupem, że cross ma też swoje ograniczenia. Przynajmniej dokona świadomego zakupu znając wszelkie za i przeciw
Rulez Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 Trochę umiaru, jakieś rockringi, kamienie - po co ten sztuczny dym ??? to co robisz to niepotrzebny zamęt, i bałagan w temacie.
Beneke Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Napisano 7 Czerwca 2010 Panowie z serca dziękuję za wszystkie sugestie Rower już zamówiłem... Nie chcę pouczać Zawodowców ale o crossie nawet nie myślałem u mnie we Wrocku na crossach jeżdżą emeryci i zniewieściali chłopcy(bez urazy) Ja od 6 lat wszędzie pomykam ma Mongoose Rockadile ALX rocznik 2004...i nigdy nie czułem dyskomfortu...a dziesiątki razy jeździłem do mojej Dziewczyny po asfalcie...38 kilometrów w jedna stronę ...założyłem tylko zwykłe slicki firmy Kenda... Twierdzicie,że w tym sezonie to hit...więc zamówiłem hit : MBIKE Renegade Evo BTW.Proszę jeszcze o podanie modelu jakichś dobrych slicków do tego MBIKE. Dziękuję i pozdrawiam.
Rulez Napisano 7 Czerwca 2010 Napisano 7 Czerwca 2010 Nie chcę pouczać Zawodowców ale o crossie nawet nie myślałem...Twierdzicie,że w tym sezonie to hit...więc zamówiłem hit : MBIKE Renegade Evo ... BTW.Proszę jeszcze o podanie modelu jakichś dobrych slicków do tego MBIKE. Od razu widać szpanera .
Pitof Napisano 7 Czerwca 2010 Napisano 7 Czerwca 2010 u mnie we Wrocku na crossach jeżdżą emeryci i zniewieściali chłopcy(bez urazy) Przekonał mnie ten argument. Żyłem w błędzie. Bardzo dobre opony. EDIT: lub Schwalbe Kojak. Nie wiem jaką chcesz szerokość.
Beneke Napisano 15 Czerwca 2010 Autor Napisano 15 Czerwca 2010 Od razu widać szpanera . Żaden szpaner...nie stać mnie na kupowanie tanich rzeczy które często trzeba wymieniać...zapłaciłem więcej i teraz mam spokój na lata Bardzo dobre opony. EDIT: lub Schwalbe Kojak. Nie wiem jaką chcesz szerokość. Wymieniłem te seryjne na : Schwalbe Marathon Racer...śmigaja po mieście jak rakieta
Pitof Napisano 15 Czerwca 2010 Napisano 15 Czerwca 2010 Również bardzo dobre oponki, ale chciałeś slicki to Ci pokazałem slicki.
Rulez Napisano 15 Czerwca 2010 Napisano 15 Czerwca 2010 Żaden szpaner...nie stać mnie na kupowanie tanich rzeczy które często trzeba wymieniać...zapłaciłem więcej i teraz mam spokój na lata Taaa, tylko ten rower nigdy nie wjedzie w teren do którego został zaprojektowany, to tak jak by wypasionym Land Rowerem wystartować w F1, szpanerze ...
cichy66 Napisano 15 Czerwca 2010 Napisano 15 Czerwca 2010 Taaa, tylko ten rower nigdy nie wjedzie w teren do którego został zaprojektowany, to tak jak by wypasionym Land Rowerem wystartować w F1, szpanerze ... Jak chłopaka stać na zakup lepszego roweru na kilka lat to czemu odrazu szpan? A może miał sobie kupić w TESCO jakieś gówno? Nawet jak 10% wykorzysta w cięższym terenie a reszte po ścieżkach i ulicach to czemu nie? Raz na jednym z maratonów chyba w Krakowie gość jechał na Wigry i dojechał do mety i mimo że był maruderem otrzymał wielkie brawa na mecie-można i tak(i wcale nie był ostatni). A może za jakiś czas kolega połknie bakcyla i pokusi się wystartować w jakimś maratonie?
Rulez Napisano 15 Czerwca 2010 Napisano 15 Czerwca 2010 Prędzej połknie muchę Nadaje się do maratonów jak bezzębny do jedzenia sucharów I niech sobie cienias daruje takie wstawki : Nie chcę pouczać Zawodowców ale o crossie nawet nie myślałem u mnie we Wrocku na crossach jeżdżą emeryci i zniewieściali chłopcy Ten emeryt na crossie zdublował by go pewnie ze 2 razy na maratonie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.