Skocz do zawartości

[Ciekawe ostrokołowe aukcje] allegro i ebay oraz sklepy internetowe II

KAZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mi do pełnego szczęścia brakuje właśnie takich piast, tak to wszystko od Campy zebrałem :)

No może jeszcze włoską, torową ramkę fajnie byłoby wyhaczyć, ale to daaaaleka przyszłość :P

Napisano

dlatego polecam Aukro, ciekawych rzeczy jest mało ale czasami trafiają się ciekawostki. Te piasty co wyżej są znowu wystawione, a z przesyłką są za ok. 350zł, czyli kilka razy mniej niż na kosmicznym eBay'u

Napisano

Kupić, rozkręcić, doprowadzić do porządku i puścić na części w ebaja.

http://allegro.pl/rower-torowy-cinelli-koza-rama-torowa-campagnolo-i2607153758.html

http://allegro.pl/rower-torowy-bianchi-pista-rama-torowa-campagnolo-i2614166248.html

Przy dobrych wiatrach parę złotych by wpadło.

W ogóle, piękne maszyny by mogły powstać na tych ramach, a teraz wyglądają jakby ktoś prosto z pod śmietnika je przyprowadził.

Dziwne tylko że gość sprzedaje dwa rowery, a na zdjęciach jednego i drugiego jest wsadzona ta sama sztyca i siodło.

Napisano

Rzeczywiście, rowerki niezbyt ładne zrobione :/

Wystarczyłoby wsadzić jakieś fajniejsze siodło, owijki, trochę podczyścić i byłyby cudeńka :D

Inna sprawa, to gówniane zdjęcia...

Napisano

Co ciekawe ten sam gość w swoich "zbiorach" ma torowego Takhion'a, pełen oryginał, którego za żadne skarby nie chce sprzedać:/ plus kilka rometów głownie torowych, jednak w większości są to same ramy, więc może dlatego zakłada te same szpeje do rowerów na aukcji. Choć ciekawe co będzie jak ktoś kupi oba:)

Napisano

Co ciekawe ten sam gość w swoich "zbiorach" ma torowego Takhion'a, pełen oryginał, którego za żadne skarby nie chce sprzedać:/ plus kilka rometów głownie torowych, jednak w większości są to same ramy, więc może dlatego zakłada te same szpeje do rowerów na aukcji. Choć ciekawe co będzie jak ktoś kupi oba:)

znam tego gościa, i to co on ma w domu to poprostu masakra, sam sie chyba nigdy nie dorobie takiego sprzętu! :(

Napisano

On sie raczej nie dorobil tylko mial duzo szczescia. Przeciez nie kupowal sprzetu na ebayu za tysiace dolarow, skoro sprzedaje tak byle jak zlozone rowery i za takie male sianko, chyba ze pozbywa sie tego co jest w najgorszym stanie.

Swoja droga ciekawe jaka jest historia tych ram -w sensie skad je ma.

Napisano

On sie raczej nie dorobil tylko mial duzo szczescia. Przeciez nie kupowal sprzetu na ebayu za tysiace dolarow, skoro sprzedaje tak byle jak zlozone rowery i za takie male sianko, chyba ze pozbywa sie tego co jest w najgorszym stanie.

Swoja droga ciekawe jaka jest historia tych ram -w sensie skad je ma.

E tam rama stalowa nowa, Bianchi na mufach, z widelcem wisiała w sklepie w centrum chyba z trzy, cztery lata, koło 2005 r. bardziej jako dekoracja na wystawie, kosztowała 1200 zł i nikt się na nią nie kusił, chyba doczekała likwidacji sklepu... cena 1200zł... I to była oficjalna dystrubucja. To że teraz odpieprzyło wszystkim na punkcie rowerów torowych to fakt, ale czy inwestycja w drogie "zabytki" to nie nadmiar ryzyka, bo jak w pewnym momencie rynek się odwróci.... kto wie kto wie....

Także pisanie że obtłuczona stara bianka za prawie dwa tyś, pal licho kampę, to małe sianko.... Sam te same pieniądze zostawiłbym u Rychtarskiego gdyby mnie przydusiło do zakupów, mam szosową majtkę, i drugiego takiego kolorku chyba bym nie wytrzymał :) W dodatku ciężko taką Bianchi odnowić bo oryginalny lakier to nie po prostu zielony tylko jakiś taki opal z drugim dnem jak się przyjrzeć.....

Napisano

itr

Właśnie tyle ile chciał ten gość za rower, ja zostawiłem u Rychtarskich za ramę. Nie wiem co bym wybrał gdybym miał teraz możliwość wyboru. Konkretną ramę robioną pod siebie już mam, więc jak zobaczyłem włoskiego klasyka (o ile to klasyk) w oryginalnym malowaniu to zacząłem się zastanawiać czy by sobie nie chapnąć, a potem puścić w Europę, ale rozmiar nie mój, jakaś wgniotka na górnej rurce i wszystkie części tak samo jak i rama w wątpliwym stanie. Gdybym miał możliwość oglądnięcia sprzętu i dogadania się np. co do wymianki kół na te z kozy (bo w bianchi tylna piasta chyba szosowa) , to może bym kupił, w ciemno nie chciałem ryzykować.

Napisano · Ukryte przez Schwefel, 16 Września 2012 - Brak powodu
Ukryte przez Schwefel, 16 Września 2012 - Brak powodu

No chyba jednak nie. Idź promować swoje aukcje gdzie indziej

http://allegro.pl/sw...2628568997.html ciekawa propozycja na wyróżnienie się z tłumu :)

Wyróżnić się wyróżnisz, ale w jaki sposób?

Dawno czegoś tak brzydkiego nie widziałem :laugh:

Poza tym, samochód wyjeżdżający z salonu traci 30% swojej wartości.

Nie wydaje mi się, żeby z rowerami było inaczej.

Raczej cena ta spada jeszcze bardziej.

no a w dodatku za 600zł można złożyć dużo ładniejszy rower.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...