stefanX Napisano 21 Maja 2010 Napisano 21 Maja 2010 zebrałem do kupy sugestie autora tematu i proponuję takie oto gotowe kółka (oszczędzisz na wysyłkach z różnych sklepów i na zaplataniu): DT 4.2 Onyx comp CL Nie sprecyzowałeś jaki standard mocowania tarczy. Ja jesienią 2009 kupowałem u nich bardzo podobny komplet z tym że na piastach dt 370 (to praktycznie to samo co Onyx) na 6 śrub. Fakt, ze mam najwyższy rabat w CR, ale wtedy dałem za to 862,41zł. Teraz widzę, ze ostro z ceną zjechały.
morganfriman Napisano 21 Maja 2010 Autor Napisano 21 Maja 2010 Reasumując: obrecze: Mavic XM719 nyple: DT alu nebeske sprychy: DT compy srebrne piasty: Novatec 711SB 712SB na 6srub ham tarcz opaska: tyż trzeba kupić czy dadzą do obręczy? łączny koszt troszke ponizej 1000zł. waga 804/949 (szacunkowo) DOBRE CZY NEDOBRE?
kubek20 Napisano 21 Maja 2010 Napisano 21 Maja 2010 Opaskę możesz zastąpić taśmą izolacyjną,będzie lżej
_Grooby_ Napisano 21 Maja 2010 Napisano 21 Maja 2010 Cześć podobnie wazę ponad 100 i kiedyś miałem ten sam problem. Propozycja podana przez stefanX wydaje mi się rozsądna bo sam jeździłem przez ponad 2 sezony na podobnych kołach (DT 370 (chyba to samo co Onyx), XR4.1, Competition, nyple Pro-lock) i byłem bardzo zadowolony. Praktycznie bezobsługowa eksploatacja, do piasty zajrzałem po ok 8 tys... w zasadzie niepotrzebnie 12 tys przejechałem bez centrowania (fakt że nie katowałem ostro, lekkie XC, podwrocławska Ślęża, trochę lasów itp). Przy okazji zmiany hamulców na tarczówki pozostałem przy marce ale udało się złożyć tył na 340:D
morganfriman Napisano 21 Maja 2010 Autor Napisano 21 Maja 2010 fakt że nie katowałem ostro, lekkie XC no wlasnie lekkie XC a mi zdarza sie rower katować. Wiec niech bedzie ze ponawiam pytanie Najwieksza niewiadomo jest dla mnie ta piasta Novatec'a. Przez jednych chwalona...a najczesciej odradzana przez osoby ktore jej nie uzywaly. Wiec sam nie wiem <mysli>
dużepiwo Napisano 22 Maja 2010 Napisano 22 Maja 2010 Słabo trochę. Moim zdaniem piasty to podstawa. Raz kupisz dobre i zapominasz na lata. Bardzo ciekawy jest ten zestaw DT. Nie sądzę że jest znacznie słabszy od proponowanej przez Ciebię konfiguracji. Poza tym cena naprawdę niezła. Po rabacie 666 zł.
morganfriman Napisano 22 Maja 2010 Autor Napisano 22 Maja 2010 Słabo trochę. Moim zdaniem piasty to podstawa. Raz kupisz dobre i zapominasz na lata. Bardzo ciekawy jest ten zestaw DT. Nie sądzę że jest znacznie słabszy od proponowanej przez Ciebię konfiguracji. Poza tym cena naprawdę niezła. Po rabacie 666 zł. zestaw kuszący masz rację...aczkolwiek ja potrzebuje piast na 6 śrub
tobo Napisano 22 Maja 2010 Napisano 22 Maja 2010 w którymś z tematow w ciągu ostatnich dni była tabela max obciążeń dla obręczy dt, dla 4,1/4,2 wynosiło ono jeśli dobrze pamiętam 90 kilogramów. przy twojej wadze wg mnie wytrzymałość kół jednak jest priorytetem i w takim przypadku najprawdopodobniej bezpieczniej jest pozostać przy kołach cięższych ale bezproblemowych. nie zakładałbym nypli alu jeśli zdecydujesz sie jednak na golenie wagi kół - jeśli okaże się, że są podatne na rozcentrowywanie i będziesz musiał poddawać je korektom to nyple alu gorzej to zniosą niż mosiężne. do tego dochodzą jeszcze warunki w jakich koła są eksploatowane - wilgoć/deszcz/woda źle służą nyplom alu.
morganfriman Napisano 22 Maja 2010 Autor Napisano 22 Maja 2010 aj czyli slusznie postawilem na mavica xm719. a nyple pro-lock? oby ten sezon przejezdzic...
seb2k6 Napisano 23 Maja 2010 Napisano 23 Maja 2010 Jak tak będziesz marudził to sezon minie a Ty nadal nie będziesz miał kół Jak się już uparłeś na tanie i lekkie to kup najlżejsze na jakie Cię stać i używaj je tylko i wyłącznie na zawodach, potem sprawdzaj i ewentualnie centruj/serwisuj. A na codzień trenuj na tych co masz obecnie ;p
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.