Skocz do zawartości

[Ciekawe aukcje] na Allegro, E-Bay'u i in.

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

^ W dzisiejszych czasach nie chodzi sie na grzyby, tylko na zoomy i stare rst'ki sie poluje.

Pewnie poprzednik tez probowal obchnac ale kto by chial, chyba jakis desperat, teraz to moze uda sie sprzedac, widac, ze zabytek.

Napisano

Czy gdybym zamówił ten rower za 5,90 PLN to przypadkiem nie mieliby obowiązku mi go przesłać, choć wiadomo że to jakaś pomyłka? :)

Jak to jest w świetle prawa? :)

Napisano

Kiedyś kupiłem bluzę prosto za 69 a powinna kosztować 269, walczyłem z 2 tygodnie ale się wykręcili regulaminem, więc pewnie ten sklep też się zabezpieczył przed takimi błędami

Napisano

Ale jedna rzecz ich regulamin, a druga prawo konsumenta. Każdy sklep będzie się wykręcał, ale gdyby osobnik X poszedł z tym do sądu to ten przyznaliby mu rację, bo kupił rower legalnie z ich strony internetowej i to nie problem osobnika X, że sklep się pomylił.

W każdym razie powinni to poprawić :down:

Napisano

Czy gdybym zamówił ten rower za 5,90 PLN to przypadkiem nie mieliby obowiązku mi go przesłać, choć wiadomo że to jakaś pomyłka? :down:

Z regulaminu:

3. Przedstawiane w sklepie towary nie stanowią oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.
Napisano

Ale jeśli nie jest to oferta handlowa to w takim razie możesz sobie kupić rower na ich stronie, zapłacić za niego, a oni Ci go nie przyślą bo stwierdzą że tylko tu pokazują co mają na stanie ;p

Rozumiem, że jest to pewien sposób zabezpieczenia przed takimi właśnie sytuacjami jak rower za 6 zł i sytuacja wymyślona przeze mnie nie będzie miała miejsca, ale denerwują mnie takie nieścisłości.

I chyba regulamin jakiegokolwiek sklepu nie jest podstawą do dostarczenia/wymiany lub nie jakiegoś towaru, tylko prawo ogólne?

Napisano

Jesli dostaniesz potwierdzenie zlozenia zamowienia, to nie moga sie wykrecic

zadna klauzula wtedy nie pomoze. Do tego wchodzi tutaj mozliwosc wykazania bledu przez sprzedawce..

Napisano

Chodzi o to, że jak nie masz telewizorów to możesz sprawdzić bieg patrząc między nogi - w nocy nie zobaczysz tam nic. A mając to coś można widzieć mając światła na kierownicy czy czołówkę - tyle, marketing.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...