m4ck Napisano 27 Kwietnia 2010 Napisano 27 Kwietnia 2010 Czy ta korba jest kompatybilna z 9 rzędowym napędem?
Schwefel Napisano 27 Kwietnia 2010 Napisano 27 Kwietnia 2010 Każda korba jest kompatybilna z 9sp. Sztuczny podział na korby 8sp i 9sp to tylko marketing producentów.
m4ck Napisano 27 Kwietnia 2010 Autor Napisano 27 Kwietnia 2010 Ale mi chodzi o 10. Ma jakiś nowy system Dyna-Sys i inaczej zaprojektowane ząbki
Schwefel Napisano 27 Kwietnia 2010 Napisano 27 Kwietnia 2010 Ano to nie zdekodowałem tej dziesiątki na końcu A mamy w ogóle w PL takie korby żeby się martwić na zapas? Bez pomacania takiej korby to bardziej wróżenie z fusów Może być tak, że zmniejszyli odstępy między zębatkami i łańcuch się nie zmieści. Wyjściem byłoby jeżdżenie na łańcuchu 10sp i kasecie 9sp.
Mod Team Odi Napisano 27 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 27 Kwietnia 2010 Nie wierzę że mogliby zmniejszyć odstępy między zębatkami na tyle, żeby się łańcuch blokował. Z resztą różnice w szerokości łańcucha to jakieś ułamki milimetra.
Schwefel Napisano 27 Kwietnia 2010 Napisano 27 Kwietnia 2010 Ułamki ułamkami ale łańcuch 8sp blokował mi się na kasecie 9sp.
Gość Napisano 28 Kwietnia 2010 Napisano 28 Kwietnia 2010 ja jestem ciekaw czy w tej korbie ale 9 można będzie blaty od 10 przykręcić generalnie wkur...... mnie ta zmiana na 10. było dobrze to trzeba kasę wyciągnąć od ludzi.
Mod Team Puklus Napisano 28 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 28 Kwietnia 2010 Ułamki ułamkami ale łańcuch 8sp blokował mi się na kasecie 9sp. A co to za łańcuch był ?? Ja tak jeżdżę od początku (kaseta 9 łańcuch 8).
Gothic Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 Oto cytat z jednego ze znanych portali rowerowych: "Shimano nie poleca „mieszania” elementów zestawów Dyna-Sys z dotychczasowymi grupami, na przykład zastosowania 10-rzędowej kasety, przerzutki i manetki ze „zwykłymi” korbami, twierdząc, że Dyna-Sys to kompletny, przemyślany system który zapewnia odpowiednie korzyści jeśli stosowany jest w komplecie, w innym wypadku może przynieść więcej szkody niż pożytku." Być może powyższe to tylko bełkot przygotowany przez marketingowców, jednak blat ma teraz mieć 42 zęby, środkowa bez zmian, młynek obdarowano dodatkowymi dwoma zębami.
Mod Team Puklus Napisano 29 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 29 Kwietnia 2010 Łańcuch PC-48 i kaseta PG-950. Ciekawe, moją pierwsza konfiguracją był PC-38 i kaseta CS M760. Łańcucha było mi szkoda bo był nowy i tez na początku myślałem ze trzeba mieć wąski 9 ale jak sie do dziś okazuje wcale nie
tomke1 Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 Odświeżam Jako że rower powoli zaczyna żywot częściowo trenażerowy to jest więcej czasu na dumanie nad zmianami. W tym roku zmieniłem napęd z tyłu i manetki na Deore 2010 a na wiosnę 2011 w rowerze miała zawitać korba SLX i przerzutka przednia SLX. Dalej przewidziana jest zmiana napędu z tyłu na pełny XT, miało być 9speed ale się zastanawiam nad 10speed Czy ktoś już przerabiał pracę Korby SLX 10speed z tyłem i manetkami 9speed ? Bo przydałoby się info czy to wogóle działa razem. Później był zmienił manetki i tył na XT 10speed, ale ze względu na kasę nie da rady zmienić całości na raz
jasskulainen Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 moim zdaniem jesli pieniadze stanowia jakas tam bariere to lepiej zostac przy 9spd 10 jeszcze nikt nie testowal w dluzszym okresie pozatym wszystko do 10spd jest sporo drozsze lepiej za te pieniadze odchudzic troche rurki w rowerze
Mod Team Odi Napisano 1 Października 2010 Mod Team Napisano 1 Października 2010 Czy ktoś już przerabiał pracę Korby SLX 10speed z tyłem i manetkami 9speed ? Bo przydałoby się info czy to wogóle działa razem. To nie ma prawa dobrze działać tak samo jak kaseta 9 z manetkami 8. Przyczyna - ta sama szerokość kasety, a więcej zębatek więc ciaśniejsze ich ułożenie.
MaroS Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 Odświeżam Jako że rower powoli zaczyna żywot częściowo trenażerowy to jest więcej czasu na dumanie nad zmianami. W tym roku zmieniłem napęd z tyłu i manetki na Deore 2010 a na wiosnę 2011 w rowerze miała zawitać korba SLX i przerzutka przednia SLX. Dalej przewidziana jest zmiana napędu z tyłu na pełny XT, miało być 9speed ale się zastanawiam nad 10speed Czy ktoś już przerabiał pracę Korby SLX 10speed z tyłem i manetkami 9speed ? Bo przydałoby się info czy to wogóle działa razem. Później był zmienił manetki i tył na XT 10speed, ale ze względu na kasę nie da rady zmienić całości na raz tyle też że będzie trzeba kupić przerzutkę przednią (ma wózek na 42t) i manetkę do dynasys(jak ma mieć mniejszy odstęp od blatów, to musi być mniejszy skok linki), bo starsza od slx'a jest na mega9 i ma wózek na 44t. A nie idzie jej wyregulować na 42t miałem przez jakiś czas korbę 42t i slx'a na 44t.
tomke1 Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 To nie ma prawa dobrze działać tak samo jak kaseta 9 z manetkami 8. Przyczyna - ta sama szerokość kasety, a więcej zębatek więc ciaśniejsze ich ułożenie. Aż tak durny nie jestem aby używać kasety 9 rzędowej z manetkami "8". Zresztą nie pytałem o kasetę, bo tył został by bez zmian. tyle też że będzie trzeba kupić przerzutkę przednią (ma wózek na 42t) i manetkę do dynasys(jak ma mieć mniejszy odstęp od blatów, to musi być mniejszy skok linki), bo starsza od slx'a jest na mega9 i ma wózek na 44t. A nie idzie jej wyregulować na 42t miałem przez jakiś czas korbę 42t i slx'a na 44t. Wiadomo że jak kupuję nową korbę to także nową przerzutkę przednią pod 10 oraz łańcuch na 10. Stare zostałyby manetki , kaseta i przerzutka tylna wszystko Deore2010. Teraz mam na przodzie Acera 42T (teoretycznie 8speed) a bez problemu działa za manetkami Deore 2010. Dlatego się zastanawiałem nad przesiadką na "10" ale tylko z przodu. A za rok z "10" doszłaby cała reszta. Czy rzeczywiście odległości w korbie są w DynaSys inne niż w "9" ? Myślałem że tylko kaseta jest ciaśniejsza. moim zdaniem jesli pieniadze stanowia jakas tam bariere to lepiej zostac przy 9spd 10 jeszcze nikt nie testowal w dluzszym okresie pozatym wszystko do 10spd jest sporo drozsze lepiej za te pieniadze odchudzic troche rurki w rowerze No tak chyba masz rację, jadąc na rowerze nie zaglądałem w cenniki DynaSys, korba SLX-10 prawie w cenie XT-9 to ja sobię daruję 10. I rzeczywiście lepiej rurki powymieniam znaczy się wszystkie 3 rurki bontragera zmienią się na coś lepszego i waga spadnie znowu ciutkę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.