Greg00 Napisano 22 Kwietnia 2010 Napisano 22 Kwietnia 2010 Pytanie Mam dwie takie same opony Racing Ralph przód/tył Z wiadomych powodów tył bardziej zjechany Pytanie czy przedłużyć życie opon poprzez zamianę opony przedniej na tylnią Czy dojechać tylną a potem kupić nową
Schwefel Napisano 22 Kwietnia 2010 Napisano 22 Kwietnia 2010 Zawsze na przód daje się lepszą oponę bo odpowiada za sterowanie i hamowanie.
Mod Team Puklus Napisano 22 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 22 Kwietnia 2010 Dokładnie czasy "składaków" minęły gdzie sie tak robiło tylną zajedź do konca i kup nową. Poza tym skoro starłeś tylna oponę źle używasz hamulców.
miskov17 Napisano 22 Kwietnia 2010 Napisano 22 Kwietnia 2010 Poza tym skoro starłeś tylna oponę źle używasz hamulców. Nie zgodzę się, nawet przy delikatnej jeździe tył zawsze zużyje się pierwszy, dlaczego? popatrz na którym kole spoczywa więcej masy ciała rowerzysty Dodaj do tego miękką mieszankę z RR, jazdę po asfalcie i wymiana przynajmniej raz w roku obowiązkowa...
blair7 Napisano 22 Kwietnia 2010 Napisano 22 Kwietnia 2010 Dokladnie, mozna by jezdzic bez uzywania tylnego hebla a opona tylna i tak sie szybciej skonczy
Schwefel Napisano 22 Kwietnia 2010 Napisano 22 Kwietnia 2010 Już samo szybkie rozpędzanie na asfalcie nieźle zdziera oponę.
Patryke Napisano 22 Kwietnia 2010 Napisano 22 Kwietnia 2010 Już samo szybkie rozpędzanie na asfalcie nieźle zdziera oponę. Dokładnie, jest to opona na kole napędowym więc działają na nie duże siły praktycznie non stop i zawsze będzie się szybciej zdzierać. Chyba, że samo DH
lukaszs Napisano 22 Kwietnia 2010 Napisano 22 Kwietnia 2010 reasumując dobij tył i kup nową..........:-)
Greg00 Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Napisano 22 Kwietnia 2010 Dziękuję wszystkim A wiem dojadę oponki do końca (bezpiecznego końca)
BlackKormo Napisano 23 Kwietnia 2010 Napisano 23 Kwietnia 2010 Ja bym dojechał tył, a potem podjął decyzję jak używam roweru i założył dwie różne na przód i tył. Ja mam tak, przód dosyć szosowa i węższa oponka schwalbe, tył to bardziej uniwersalna o większym bieżniku oponka 2.1 z maxxisa. komplet odpowiada moim potrzebom.
lukaszs Napisano 23 Kwietnia 2010 Napisano 23 Kwietnia 2010 możesz też ralpha przerzucić na tył ana przód kupić nica
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.