Skocz do zawartości

[wysyłka] rower z UK do Polski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

wygrałem właśnie rower na angielskim ebayu i teraz czas na wysyłkę. ;)

Gość sprawdzał, że UPSem to będzie około 115 funtów, czyli niestety bardzo dużo.

Widziałem też polskie firmy kurierskie, które przewożą spore paczki znacznie taniej, około 20-35 funtów (np. http://www.paczki.co.uk itp.).

Ktoś ma jakieś doświadczenia w przewożeniu rowerów UK - Polska? Lepiej dopłacić i korzystać z dużych korporacji czy zaufać polskim firmom? B)

Pozdrawiam

Napisano

Podobno firma Delta-Parcel, w Polsce Delta-trans jest solidna. Jutro prawdopodobnie otrzymam rower wysłany tą firmą. Słyszałem raczej dobre opinie o nich.

Napisano

Delta trans to firma działająca u nas, dzwoniłem do nich. Skierowali mnie właśnie do Delta Parcel. Trochę się boję tych firm, bo niestety wydają się mało-niepewne. Ale znowu UPS też może zniszczyć / zgubić paczkę, a walka z wielką korporacją też pewnie skazana jest na porażkę, albo przynajmniej upierdliwa. ;)

Szkoda, że w tych wszystkich przewozowych firmach ubezpieczenie jest tylko do 150GBP. :/ Na stronie Delta Parcel nic na ten temat nie widzę, jutro jeszcze będę dzwonił.

Ale dzięki za propozycje, i tak ta firma wydaje się trochę sensowniejsza niż reszta. ;)

Napisano

Ja kupiłem ramę na brytyjskim ibeju, kazałem wysłać do koleżanki w UK, i od niej rama szła firmą Aba Serwis. Kurier sprawia wrażenie solidnego chociaż to mała firma. Kursy z UK mają co dwa-trzy tygodnie. Zaufałbym im z rowerem, ale powinien być dobrze zabezpieczony przed obtarciami. Koszt transportu całego roweru to około 40 GBP. Ramę wysyłałem asekurancko ale następnym razem jak będę coś brał to zaaranżuję bezpośredni odbiór od sprzedającego.

Napisano

Podobno firma Delta-Parcel, w Polsce Delta-trans jest solidna. Jutro prawdopodobnie otrzymam rower wysłany tą firmą. Słyszałem raczej dobre opinie o nich.

Dotarł rower bez problemów?

Delta-Parcel wydaje się najsensowniejszy aktualnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...