Skocz do zawartości

[amortyzator]Zoom

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam amortyzator firmy zoom(nie wiem jaki model, ale podobny do582092inzeraty-v.jpg) i nic się prawie nie ugina:/ Ugina się wtedy, gdy wjadę w jakiś duży dołek. Mam pytanie. Co mam zrobić, aby się lepiej uginał?

Napisano

No tak, tylko jakis 1 rok temu wlewałem olej(pod gumki) to się wylewał z podspodu:/ A gdy chciałem go odkręcić to nie było zadnych śrub:/

Napisano

Żeby się lepiej uginał ? hmm... zmienić ;]

Ew. tak j.w. można zalać, ale najlepiej to rozkręcić, wyczyścić i może wymienić sprężynki.. ostatnio u mnie w rowerowym widziałem kilka różnych przy okazji kupowania łańcucha...

Napisano

No ale jak rozkecić? Może jakis poradnik jest na forum, lub filmik na YT? Bo jak ja chciałem rozkręcać to nie było pod spodem żadnych srób

Napisano

Jeśli dbasz o rower to zastanów się nad kupnem nowego, polecam XCR LO obecnie na nim jeżdżę działa bez zarzutów, cena jak na amor myślę że bardzo mała z przesyłką za swój dałem 250zł. (Blokada skoku i tłumienie olejowe, raz na jakiś czas nasmarować i amor miodzio chodzi

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...