Skocz do zawartości

[bidon+koszyk] isostar 0,6l + kellys ozz

Polon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie polecam koszyków kellysa, podczas jazdy po szosie po prostu mi się...urwał (mocowanie zostało na miejscu, tylko te "druty" razem z bidonem odpadły. Bidonu raczej nie wyparzaj, tylko go porządnie wyczyść (plastik ci się "skurczy")

Napisano

Trochę drogi ten koszyk, do tego ja potrzebuje dwóch.

A jaka jest różnica między OZZ, a squad?

Napisano

Ja tam wyparzam nowe bidony. Nie zaszkodzi, aczkolwiek raczej nie ma takiej potrzeby. Co do koszyka, to m.in Isostary mają takie fajne wgłębienie, w które wchodzi specjalny ząbek i dodatkowo go blokuje. Chodzi o taki "ząbek", jak np. tu: http://www.centrumro...13%20kolory.JPG Miałem podobne do w.w authorów koszyki i spawy pękały między prętami a blaszką ze śrubami. Kellysowi wróżę podobny los, aczkolwiek nie miałem go, to moje przypuszczenie. Dla tego odradzam koszyki takiej konstrukcji. http://cokupic.pl/i/c_big820454.jpg - W tego typu koszykach pręty potrafią wyrwać się z plastiku. Wystarczy jednak plastiki umieścić na odpowiedniej szerokości i ścisnąć pręty pomiędzy plastikami-mamy super pancerny koszyk. Polecam tego typu koszyki+ patent z zaginaniem. Jeżeli koszyk będzie za luźny, to można minimalnie go dogiąć i wtedy nie ma prawa puścić bidonu. Na trasach 2ch maratonów, na których do tej pory byłem znajdywałem przeróżne bidony, enervity, isostary. Ja nie mam problemów z wypadającymi bidonami po zastosowaniu w.w patentów, czyli zagięcie prętów między plastikami i minimalne dogięcie konstrukcji. Mucha nie siada :) O coś takiego chodzi: 1002884n.jpg

• Mod Team
Napisano

Nie polecam koszyków kellysa, podczas jazdy po szosie po prostu mi się...urwał (mocowanie zostało na miejscu, tylko te "druty" razem z bidonem odpadły. Bidonu raczej nie wyparzaj, tylko go porządnie wyczyść (plastik ci się "skurczy")

Miałem to samo. Kupiłem koszyk kellys'a i na pierwszej przejażdżce zauważyłem, że coś już jest nie tak, bo się zaczął jakoś dziwnie krzywić.

Następnego dnia na zjeździe wypadł mi bidon, a koszyk po prostu pękł na spawach. :icon_confused:

Napisano

Doszło do mnie, że mam starą wersje ramy i dwa koszyki odpadają. Więc będę brał jeden 1l.

Dużo pisze się złego o koszykach kellysa. Wybieram inny.

Co powiecie o bidonie isostar 1l i koszyku merida mission?

Napisano

litrowy bidon isostar nie jest zbyt wygodny. jest długi, przez co nie trzyma sie w koszyku najlepiej.

Ja używam takiego litrowego i półlitrowego, i przelewam zawsze do mniejszego.

Bidony isostar można wyparzać - na śmierdzące bidony najlepiej działa soda oczyszczona z wrzątkiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...