Skocz do zawartości

Giant-the best bikes Club :P

Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pojechałem na lotnisko zważyć rower. Wyszło 11,9kg. Jestem zadowolony :) Projekt na przyszły sezon - zejść poniżej 11..

Póki co nawet nie myślę o kosztach, bo się boję, dzisiaj natomiast w ramach odchudzania zdjąłem najmniejszą zębatkę (22T) z korby, bo i tak jej prawie nie używam. Może 2 razy w roku...

Myślę, że jak wpakuję z tyłu kasetę na 11-34T, to pokonam większość podjazdów bez 22T z przodu :) Tak więc teraz mam rower 16-biegowy :D

Pozdro

cdan

• 3 tygodnie później...
Napisano

A ja przesiadlem sie ostatnio na Trance'a, model z 2005 roku ale przelozylem do niego troche czesci z mojego starego Rincona. Aktualnie maszynka wyglada tak:

trance1.JPG

trance2.JPG

Napisano

Kupilem caly rower za pol darmo w Twomarku w Chorzowie. Znajomy tam pracuje i dal mi znac ze nagle Twomark zrobil wielka przecene na modele bike'ow z 05 jakie jeszcze mieli na sklepie.

To jest Trance 4, normalnie stoi po jakies 4500zl, ja dalem 3100zl oczywiscie za nowke. Wrzucilem sporo czesci ze swojej starej maszynki i wyszlo to co widac wyzej :)

Napisano

Proszę mnie wypisać z klubu Gianta, gdyż dzisiaj oficjalnie sprzedałem ramkę XtC :029: Trochę mi smutno, że się z nią rozstaję, bo sprawowała się świetnie, no ale co zrobić, cykloza kosztuje :)

Napisano

dawno tu nie zagladalem a w temacie dalej cisza... jak wczesniej wszyscy jezdzili i nie mieli czasu na kompa to teraz wszyscy sie regeneruja po sezonie i tez nie maja czasu ;)

• 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Napisano

widzialem i karbonowego i aluminiowego. malowanie fajne aczkolwiek nie powalajace, oczywiscie w moim odczuciu

Napisano

Też widziałem. Wygląda lepiej niż na zdjęciach aczkolwiek i tak jak dla mnie malowanie jest brzydkie (XTC3 Disc). Ma inne przekroje rurek w tylnym trójkącie niż poprzednie modele (np. mój).

Napisano

Juz to pisalem ,ale wcielo moj post po zawieszce,ale... CO myslicie o malowaniu nowych ram gianta? o designie? np mi sie wogole nie podobaja te kolory i napisy .Rama z rowerku za 3 tysiace ma taki sam kolor i ksztalt napisow jak ta za 999zl bleeee wogle nie ma porownania z latami ubieglymi ....juz mi sie nie sni xtc po nocach ....bo jest brzydki.Co wy na to?

Napisano

Jestem podobnego zdania. Z tegorocznych malować podoba mi się tylko Reign X0

Ale muszę powiedzieć, że wyładniały tanie modele, np Yukon Disc na żywo wygląda ciekawie. Jak pierwszy raz go zobaczyłem to myślałem, że to Scott a tu zonk bo Giant

Napisano

Zgadzam się w 100% Niższe modele są bardzo fajne. Carbonowe jak Carbonowe ale np. z XtC podoba mi się tylko Composite 0. No oczywiście Reign X 0 i Glory DH też ujdzie.

Napisano

Prosze o wpisanie do klubu Gianta mam XtC składaka...

Malowanie XtC w tym roku mnie zszokowało. Popatrzyłem w sklepie i osłupiłem CO TO MA K BYĆ? Natomiast sprzedawcy bardzo sie podobały i mówił że najpiękniejsze od dawna. Daltonista? może... Najładniejsze jest malowanie XtC z przed dwóch lat niebieskie i z przed 3 czarno-zółte z wstawkami czerwonego i niebieskiego

Napisano

Ok tylko zmienie zacisk bo jest obleśny i wale foty i wrzucam BTW jest na tej ramie ze zjęcia Schwefel'a... Reszty nie zdardze az do czasu zamieszczenia fotek... W tym tygodniu jzu bedą, musze tylko zmieniać zacisk sztycy bo sie wstydze go upublicznić :)

Napisano
Jeśli kupiłeś go ostatnio na Allegro (bo był na tej ramce) to znam config :D

Nie, sam go sobie skompletowałem aby kazdym elementem pasował do moich wymagań... Co prawda jeszcze sporo przede mną np: wymiana rogów, ZACISK! :/, pedałów, koszyka, kierownicy, gripów i paru śrubek i wtedy będzie przeeeepiękny! :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...