Skocz do zawartości

Giant-the best bikes Club :P

Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mi gięta kiera bardzo podpasowała i nie zamienię jej za nic na prostą. Poczekam aż się połamie i zmienię na Woodmana Wild XS. Rogów też nie mam bo mi nie potrzebne, a jak nie potrzebne to po co dokładać kolejne gramy do bika.

Napisano
Poczekam aż się połamie
:shock:

Może być nieprzyjemne w skutkach... Ja np. złamałem kiedyś widelec (jakieś 2 lata temu) i miałem rure sterową, że tak powiem, "w nodze". Na szczęście wbiła się tylko na 2 cm i tylko w nogę a nie np. w brzuch, no ale 8-centymetrowa blizna pozostanie na zawsze :?

P.S. Schwefel, rozumiem, rozumiem, to był żart :wink: I zgodzę się z Tobą - nie ma nic lepszego niż gięta kiera :!: Wiadomo, ze to subiektywna opinia każdego bikera, ale wydaje mi się że jednak na giętej kontrola nad rowerem jest jakby pełniejsza :grin:

Żeby nierobić OT - już niedługo pierwszy konkretny upgrade mojego Gianta :( Będzie amorek (wreszcie po 10 latach jazdy na sztywniaku :twisted:) A jaki?? Jak dojdzie paczka, to sie przekonam :wink: Będe zdawał relacje na bieżąco!!

Dobranoc wszystkim!! (czy tu w ogóle ktoś jeszcze jest o tej porze?? :wink: )

Napisano

Hej! Pozdrowienia dla wielbicieli Gianta! Z lekkim opoznieniem, ale w koncu zaznacze sie na forum i zaglebiam w lekture bardziej doswiadczonych :D

Napisano
teraz to juz nieiem :)  moze jednak kupic noa gięta i bez rogow...czy prota z rogami...niewiem juz sam...

było już dużo gadane o tym na forum, specjalne tematy poszukaj...

ja ze swojej strony tylko gięta bez żadnych rogów :D

Napisano

Dziś przyszedł bomber :grin: MXC air z 2002 w idealnym stanie (wiem, bo od znajomego kupowany :wink: ). Jeszcze bebechy dostałem, (zapasowe kartridźe powietrzne itp.), byłem na jeździe próbnej i poza koniecznością lekkiego dopompowania stwierdzam jednogłośnie, że BOMBER RULEZ!! :grin: Mój XtC tez przyjął go z zadowoleniem. Co prawda geometria z racji 100 mm skoku uległa w porównaniu do sztywniaka "delikatnej" zmianie, ale jest to zmiana zdecydowanie na korzyść :-D Jak dorwe sie do jakiegoś aparatu, to zarzucę fotkami 8) Zaskakujące, ile radości może dać kawał metalu :D

Napisano

NRS po górach ma się świetnie. Udżumiony na maxa (niestety ciągle jeszcze). Zaliczyliśmy tylko jedną glebę, więc jest ok. Niestety już jest dość chłodno..... (jeździłem w -17 więc nie chodzi o to że jestem miętki :))

Pyzy

[ Dodano: 2005-10-21, 11:31 ]

Co do gleby to potwierdza się nietrwałość SLR'ów. Przetarł się na boku, ale i tak będę go używał, następny tez będzie SLR :P)

Napisano

A ja nie mam czasu na pomykanie na mojej maszynce :) I stoi tak biedy Giant w korytarzu i patrzy na mnie jednym (cat)-eye'm błagając o oddech świeżego powietrza.. Ech, ciężkie jest życie studenta.. :wink:

Napisano

Schwefel, kiedyś jak byłem w LO, to też narzekałem :wink: Więc poszedłem na studia żeby się przekonać, że może byc jeszcze gorzej :)

P.S. o sprzęcie: Najbardziej w MXC Air podoba mi sie to, że podjeżdzam sobie na stacje benzynową, psztykam po razie z kompresora do każdej goleni i jest jak być powinno :grin: Tzn. pojechałem na razie tylko raz (żeby nie było że puszcza powietrze czy coś :wink: ). A najbardziej podobała mi się mina kierowców, kiedy widzieli jak pompuje amortyzator. Miny w stylu: "co ten koleś do ch...a wyprawia??" :lol:

Napisano

Ja miałem podobną sytuację jak pompowałem Airzounda na stacji. Podszedł do mnie koleś z czarnego BMW 5 i się pyta co robię :?: mówię, że pompuję, a on na to że wentyle są przy kołach a nie na kierownicy, a ja do niego a słyszał pan o centralnym systemie pompowania kół, pewnie w pana BeMCe nie ma takiego bajeru :)

Napisano

dokładnie, pompowanie airzounda na stacji zazwyczaj wywołuje takie miny u ludzi: :shock:

ostatnio jak to robiłem to miałem widowanię w postaci 4rech karków w polonezie, wszyscy wyglądali dokładnie tak jak już napisałem. żeby rozwiać ich wątpliwości pyknąłem raz trąbką i wtedy chyba zakumali całą magię tego urządzenia :)

Napisano

Skoro już tak o tym Airzoundzie, to powiedzcie mi... czy warto go w ogóle kupować?? Nie wystarczy np. krzyczeć albo śpiewać ukraińskie kolędy( :wink: ), albo w ostateczności zwykły mały lekki dzwoneczek?? :cool: Jak dla mnie Airzound jest ździebko drogi... Tyle fajnych rzeczy można mieć za tą kasę przecież... :wink:

Napisano

Kilka osób zaczęło się drzeć na mnie, że trąbię na nich, ale przecież gdybym nie miał powodu do trąbienia to bym nie trąbił :D Jak się robi z rowerówki chodnik to trzeba się liczyć albo z rozjechaniem przez rower albo z trąbieniem.

Ogólnie na większość ludzi działa jak kubeł zimnej wody, zobaczą swój błąd i schodzą mi z drogi.

Napisano

pomózcie mi dobrac lekkie wytrzymale kola pod tarcze :PP cena do 800-1000 zł....myślalem o mavicach , ale jestem otwart na propozycje. co wy powkladaliscie do swoich giantów, zamiast standardowego sh*tu co sie szybko gnie :-P

Napisano
hmm w takim razie tu zapytam :) powiedzcie mi zasadnicze różnice miedy rinconem a yukonem??? :wink:

To ze z tylu ma Deore a nie Alvio i tak to niczym :P

Napisano

Co prawda jeśli chodzi o mnie, to dopiero plany na przyszły rok, ale co tam :wink: Moje przyszłe kółka będą na piastach X-tas-y (lub jak zarobie ile trzeba to chętnie Chris King :) ), obręczach DM24 lub Supra i szprychach DT Champion. Myśle że prawdopodobieństwo wygięcia tych kółek jest... prawie zerowe :grin: Troche też na pewno zależy od sposobu zaplecenia, ale to już inna bajka i było wielokrotnie poruszane w innych tematach więc po co po raz kolejny się powtarzać ::smile::

P.S. Jakie są lepsze szprychy od Championów?? :cool:

Napisano

Fakt, wybaczcie brak precyzji :oops: Zdecydowanie chodzi mi o mocniejsze. 50 gram mnie nie zbawi - nie jestem aż takim maniakiem lekkości (u mnie nadrabia rama :) ) :wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...