DamianYukon Napisano 3 Września 2005 Napisano 3 Września 2005 Auwo no musze powiedziec ze swietny sprzet masz :grin:
Auwo Napisano 3 Września 2005 Napisano 3 Września 2005 Tej konfiguracji jeszcze nie ważyłem, ale w poprzedniej ważył 11,5 kg - myslę, że teraz będzie nieco poniżej 11 kg. Jak dorwę się do jakiejś dokładniej wagi to dam info
Schwefel Napisano 3 Września 2005 Napisano 3 Września 2005 To nieźle Mój ma pewnie coś ok.14kg ale jeszcze nigdy nie ważyłem bo nie mam na czym.
gruczniak Napisano 5 Września 2005 Napisano 5 Września 2005 Wersja finalna mojej zabawki przedstawia się tak : Modyfikacje ukończone - teraz moge już tylko wymieniać "płyny" w bidonie Bardzo sympatyczny sprzęcik. Tylko nie używaj terminu: "wersja finalna". To jest gorsze niż nałóg, za jakiś czas pewnie coś sie zmieni. Np: - spacery sa alu, zawsze można wrzucić karbon - śruby: mocujące V'ki pewnie są stalowe, można założyć alu, to samo ze śrubą od gwiazdki. śruby w mostku są stalowe, trzymające bidon, manetki: Jak gripy WCS? Ja kupiłem authory (28g) i są super, ale: obracają się na kierownicy, widzę zużycie. Ciekawi mnie jak te WCS'y te 12g więcej jest do przyjęcia jeżeli te wcs'y sa ok.
Auwo Napisano 5 Września 2005 Napisano 5 Września 2005 gruczniak, gripy doskonałe, żeby je obrócić trzeba włożyć duuuużo siły. Ze śrubkami nie będę świrował - o 10 gram nie przyjdzie Co do elementów z carbonu, przkonałem się ostatnio na własne oczy,że nie wszystkie są lżejsze od alu :D. Manetki... na xtr chyba szkoda kasy a inny system niż dual mnie nie interesuje. p.s. Co do wersji finalnej, to miałem oczywiście na myśli wersję finalnąna ubiegły tydzień :D Zaraz jadę zmienić tylną piastę ;P
DaRochee Napisano 5 Września 2005 Napisano 5 Września 2005 Auwo jakie masz Continentale? Czy to są kevlary ?
Auwo Napisano 5 Września 2005 Napisano 5 Września 2005 DaRochee, tak kevlary - przód - Explorer Supersonic, tył - Escape Pro [ Dodano: 2005-09-05, 22:05 ] Piasta tylna wymieniona - LX nie zdał egzaminu i po około 200 km pojawiły się luzy na bębenku. Wybór padł na może nie najlżejszy, ale za to doskonale wykonany model X-tas-y.
gruczniak Napisano 6 Września 2005 Napisano 6 Września 2005 gruczniak, gripy doskonałe, żeby je obrócić trzeba włożyć duuuużo siły.Ze śrubkami nie będę świrował - o 10 gram nie przyjdzie Co do elementów z carbonu, przkonałem się ostatnio na własne oczy,że nie wszystkie są lżejsze od alu :D:D. Manetki... na xtr chyba szkoda kasy a inny system niż dual mnie nie interesuje. p.s. Co do wersji finalnej, to miałem oczywiście na myśli wersję finalnąna ubiegły tydzień :D:D Zaraz jadę zmienić tylną piastę ;P Dziś do 2 grzebałem w bajku Ciekawe rzeczy piszerz o LX'ie. Znajomy miał 04 i odczucia bardzo pozytywne, cały czas myślę nad złożeniem kół i na tył Chris king calssic Jeszcze przez jakiś czas go nie kupię, może przez to, że kosztuje chora kasę, a może nie Pyzy
Auwo Napisano 8 Września 2005 Napisano 8 Września 2005 gruczniak, hmm... wersja finalna zmieniła znowu oblicze ehhehe tym razem dodałem jedną literkę do swoich v-brakeów XT i są teraz trzy literowe. Kto wie jakie ?! :niach:
Serek_s91 Napisano 8 Września 2005 Napisano 8 Września 2005 To wyżej to ja zapomniałem sie zalogować :niach:
Auwo Napisano 8 Września 2005 Napisano 8 Września 2005 Serek_s91, bravo - w nagrodę możesz otrzymać zestaw hamulców znakomitj firmy TEKTRO tarcza mechaniczna przód i v-ka tył
karolyfer Napisano 8 Września 2005 Napisano 8 Września 2005 A mój Giant zbliża się do 3000 km przebiegu. Aktulnie idą dla mojej Sierrki takie różki http://allegro.pl/show_item.php?item=62378899 A po nich czas na kierkę prostą. Może jakieś propozycje :cool: . Max 40 zł waga poniżej 200 g. I może siodło przy okazji :lol: Myśle że na kierze i siodle zgubię jakieś 250-300 g :-D
thomash Napisano 9 Września 2005 Napisano 9 Września 2005 karolyfer, ja mam tą http://allegro.pl/show_item.php?item=62388956 i jestem zadowolony, w miarę lekka i tania, chyba że chcesz dołożyc np do tej http://allegro.pl/show_item.php?item=63546305
Auwo Napisano 10 Września 2005 Napisano 10 Września 2005 Kolejny upgrade sprzętu - tym razem obie przerzutki XT zastąpiłem XTR-em oraz Dual Controle LX na XTR
Schwefel Napisano 10 Września 2005 Napisano 10 Września 2005 To nieźle, choć osobiście bym wolał X-0 z gripami.
Auwo Napisano 10 Września 2005 Napisano 10 Września 2005 Schwefel, mi bardzo przypadły do gustu Dual Control-e i dlatego właśnie ten system.
Schwefel Napisano 10 Września 2005 Napisano 10 Września 2005 Kto co lubi niech ma :-D Dla mnie gripy są świetne bo najszybciej da się zmieniać biegi, a zmiana z 3 do 9 za jednym zamachem, też pomaga.
gruczniak Napisano 12 Września 2005 Napisano 12 Września 2005 Kto co lubi niech ma :-D Dla mnie gripy są świetne bo najszybciej da się zmieniać biegi, a zmiana z 3 do 9 za jednym zamachem, też pomaga. Kiedyś miałem grishifty, dobrze działały, ale mam szeroką dłoń i ciągle miałem poobcierane kciuki.... Nauka intuicyjna. Niestety mósialem dokonać zmiany. RF Deore. Adaptacja trwała prawie 2 tygodnie, kultura pracy ok. Niestey dla mnie ten system nigdy nie był intuicyjny. Po roku DC XT. Czas adaptacji 1 dzień i to nie cały (mówię o wersji z odkręconymi kciukami, tylko taka daje pełne możliwości). W sumie to żałuję że nie mogę używać gripshiftów, bo takie x.0 + x.0 to naprawdę fajna sprawa. Pyzy PS (trigerry to otemat do rozpoznania)
Auwo Napisano 12 Września 2005 Napisano 12 Września 2005 Ja po przesiadce z DC LX na XTR stwierdzam z całą stanowczością, że praca z XTR jest przyjemniejsza - krótsze i dokładniejsze skoki. Co do adaptacji to tak jak pisze @gruczniak - wystarcza kilka chwil.
Schwefel Napisano 12 Września 2005 Napisano 12 Września 2005 Ale ja się nie chcę adaptować bo jestem wierny Sram'owi. Co do triggerów to jeździłem na takowych u qmpla i dla mnie porażka. Gdybym miał wybierać DC a triggery to brał bym DC.
karolyfer Napisano 13 Września 2005 Napisano 13 Września 2005 Kurde :evil: wiecie że ta kanapa Giant'a nie jest wcale taka ciężka na jaką wygląda. Myślałem że będzie gdzieś 450-500 g ale waży gdzieś <400 g :evil: Jutro zważe ją dokładnie to będę wiedział ile zaoszczędze na zmianie siodła. A liczyłem na 200 g spadku Macie jakieś propozycje siodła. Ja na razie stawiam na SKN'a. Aha zna ktoś jego realną wagę :?:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.