Skocz do zawartości

[rower] street do 6000zł czy BMX do 3000zł ? pomoc w wyborze

matkas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiam.

Na wstępie chciałbym się przedstawić.

Mam na imię Mateusz i mam 15 lat.

Dotychczas jezdziłem w dh :D

Właśnie sprzedałem swójego kata i chce kupić coś do streetu.

Pobuszowałem troszkę w internecie... ...powiedzcie mi czy taki set będzie dobry,

jaki będzie lepszy, co warto zmienić, dlaczego jest dobry/zły :)

Do wydania mam 6000zł.

Wstępny set to:

NS Capital 2 + FOX 32 F 100 rl

reszte nie mam pojęcia.. koła + korba to coś zaproponujcie, a pedała, kiera, mostek,

gripy, siodło, szytca to zdecyduje na końcu :)

do roweru założe opony GEAX TATTOO 2.3 białe :P

hamulca do tej ramy nie da rady dać tarczowego, v-brake nie chce :) jeśli będzie inna rama to HOPE PINK :)

Może lepiej będzie kupić BMX'a do 3000zł? Lepiej będzie kręcić cokolwiek na bmx'ie ?

Dziękuje serdeczie z góry za pomoc.

~Mateusz

Napisano

Odnoszę wrażenie, że jeszcze sam nie do końca jesteś przekonany co chcesz jeździć...

W tym wypadku ciężko jest coś doradzić :/

BTW Czemu sprzedałeś sprzęt do DH? Problemy zdrowotne?

Moim zdaniem jest to dyscyplina rowerowa, która daje największą dawkę adrenaliny bo w porównaniu do tego bmx to rzadkie g :D

Napisano

Sprzedałem właśnie z problemów zdrowotnych.

Może jest to widelec do xc, jednak jest używany przez wielu do 4x czy street. Jest lekki :D

Nie jestem w pełni zdecydowany gdyż z BMX nie miałem styczności jeszcze..

Napisano

Co wy gadacie ja jeżdżę w 4x i lekki dh czasami po mieście i w tym wszystkim świetnie sprawuje się Rock Shox Tora B) Ja za na twoim miejscu to za 6tyś bym sobie kupił BMX'a, Street'a, Dirt'a :D Ja na twoim miejscu bardziej kierował się w stronę street'a najlepiej na 24'no ale jak wolisz pod 26'to też będzie :D . Najlepszym rozwiązaniem będzie złożenie roweru od podstaw, ponieważ trudno kupić nowy kompletny rower do street'u za taką kase :P

Napisano

Moim zdaniem to lepiej z wielkiego roweru dh z dużym skokiem przesiąść się na jakiś street, a nie od razu malutki BMX. Zresztą taka streetówka chyba pozwala na więcej a po DH zostają jakieś nawyki:)

Gość R3surrection
Napisano

do 4x biorą często floata

Napisano

To że mam tyle na rower, nie oznacza że wszystko muszę wydać.

Jak macie pisać że za taką kase rower to tylko lans itd. to lepiej nic nie piszcie..

Wiadomo że będe składał rower... gdybym wiedział jaki ma on być dokładnie, nie zakładał bym tematu na forum.

Może ma ktoś propozycje jakiegoś setu?

• Mod Team
Napisano

W wypadku ramy decyzję musisz podjąć sam.

Natomiast amortyzator wybrałbym RS Argyle.

Kółka na pewno z piastami na maszynach do cięższych zastosowań np. Novatec.

Szprychy DT Champion, obręcze tu nie bardzo mogę doradzić,

ale osobiście decydowałbym się na coś pokroju Alex Rims DM 24, Sun Rims Single Track.

Rurki NS lub coś tańszego i mniej szpanerskiego, np. Truvativ.

Napęd to już zależałoby ile zostanie ci kasy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...