Skocz do zawartości

Gary Fisher MTB Club !!!

Gość BikerFG

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BikerFG
Napisano

Pacmen_89, 17,5" obstawiam, ja mam 176 cm i wlasnie taka ramke.

Napisano

Mam jeszcze jedno pytanko, co powiecie o tej aukcji

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84438034

Niby są dodatki itd. ale cena troszke wysoka i tam se myślę..ile by mogła kosztować sama rama Marlin bez dodatków ? A co do aukcji to co powiecie, czy sie opłaca ramke plus dodatki za tą cenę.. wogole to cena właśnie troszke wysoka ale jakoś od początku mi się ta rama podoba i teraz nie wiem co zrobić..brać tą czy inną jakaś.. ;/

Napisano

Niby warto ale zielonej bym nie bral stym ze to kwestia gustu

I gwara 12 miwsiecy ale kto w ogóle sie gwarancja przejmuje (nie ja)

Napisano

Mi kolor nie pasuje ale jak ci się podoba kolor to bym brał od ręki :)

A mógłbym do Marlina włożyć sztywny widelec i zrobić bardziej sportowszą pozycję tak jak ma żbik w swoim rowerku ?????

foto chodzi mi o takie ustawienie mostka i do tego sztywniak uprzedzam nie dam się nakłonić na sztywniaka bo jestem ZWOLENNIKIEM SZTYWNYCH jednym z nie licznych :P

Napisano

ja mam 182cm i rozmiar ramy mam 17,5 i wymieniłem w marlinku tylko mostek bo za krótki był z 9cm na 11cm .

Napisano

No i jednak witam klubowiczów :D Odz dzisiaj mogę się tak nazywąć, jednak wziełem ta zieloną ramke Marlina 05, mi sie podoba a niebieska też zła nie była ale jej nie było akurat. Teraz tylko czekać na przesylke i pora zacząc przeżucać części ze starego emeryta do nowej rameczki a i z czasem je ulepszyć :huh:

A tak poza tym, to ktos wie ile już jest ludzi w klubie bo tak czytam temat i nie widze statysyk :D

Pozdro

Napisano

Łooo gdyby tu jeszcze było co przedstawiać...stary rowerek to makrokesz po remoncie ale to co zmieniałęm i wiem co i jak to wypisze a reszte sprawdze podczas zmieniania,wogole musze se teraz kupić amorka, i zobaczyć czy nie będzie trzeba zmieniac przerzutek ;]

Obręcze + piasty od shimano, kupione jakos całość już zapleciona,

hample- BR-M430 (Grupa Alivio)

klamki - BL-M420 (j.w.)

Korba Shimano, dokładnie nie pamiętam

Wolnobieg Shimano

Łańcuch Sram, nie pamiętam też dokładnie

Manetki, Gripy od SH

przerzutki to te co były w makrokeszu czyli chyba SIS,7 przełożeń

Głównie te częśći byly brane tak aby jedziło, jak się jeszcze nie byłem tak wciągnięty w to, hample i klamki już były planowane :]

Ogólnie to mam w planach rower zaopatrzyć w sprzęt Alivio bo mi wystarczy a i ceny nie sa ogromne, no i dla początkującego będą dobre ;]

Co z tego wyjdzie to się okaże w najbliższych misiącach, puki co to przełoże co się da, braku dokupie i będę zbierać kasę na lepszy sprzęt bo rama jest a i amor też będzie.

Napisano

Hej

co prawda rower jeszcze leżakuje w częściach ale na dniach go złożę :021: ale już mogę się zapisać do klubu "wędkarskiego" :razz:

Ramka moja to Sugar 4+ rocznik 2002 :028: wersja Platinium ręcznie robiona w USA :)

Co do specyfikacji, to pochwale się później gdy "cukier" będzie stał już na kołach

Gość BikerFG
Napisano

cenka dobra jak na taki sprzecik :D

Napisano

No ja tu widze prawidziwą dume z powodu naleznosci do klubu RybakóW :D UWAGA aby nie przekształciła się ona w fanatyzm hihihi

A serio to fajny pomysł z tym podpisem a ty kolego Don Pedro sie tak nie chwal tym sprzetem :) hihihi Bo sa tacy którym na jego widok jeszcze w cześciach slinka cieknie...

Napisano

Rameczka już w domu. Wygląda pięknie..a co dopiero będzie jak się w nią da fajny sprzęcik...no miodzio :P W porowaniu ze moim starym trupem jest leciutka że szok.... Gdyby jeszcze ta pogoda była fajna...;)

Napisano

Panowie co powiecie na mały spis opisów gg dotyczących boskich rowerów Gary Fisher np. :

Mój opis: 1st. bike on the world... Gary Fisher... Feel the power.

Jak macie jakieś to podajcie. :):D:):P:P:P:P:P:P:P

Napisano

He He no wiesz. Wkońcu jeździmy na rowerach najlepszej marki na świecie !!! :-)

No a tak na serio to wiecie jak nazywał się pierwszy na świecie rower górski G. Fishera ? Czy tylko poprostu Gary Fisher ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...