Gość BikerFG Napisano 10 Lutego 2006 Napisano 10 Lutego 2006 Pacmen_89, 17,5" obstawiam, ja mam 176 cm i wlasnie taka ramke.
Pacmen_89 Napisano 11 Lutego 2006 Napisano 11 Lutego 2006 Mam jeszcze jedno pytanko, co powiecie o tej aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84438034 Niby są dodatki itd. ale cena troszke wysoka i tam se myślę..ile by mogła kosztować sama rama Marlin bez dodatków ? A co do aukcji to co powiecie, czy sie opłaca ramke plus dodatki za tą cenę.. wogole to cena właśnie troszke wysoka ale jakoś od początku mi się ta rama podoba i teraz nie wiem co zrobić..brać tą czy inną jakaś.. ;/
MIC Napisano 11 Lutego 2006 Napisano 11 Lutego 2006 Niby warto ale zielonej bym nie bral stym ze to kwestia gustu I gwara 12 miwsiecy ale kto w ogóle sie gwarancja przejmuje (nie ja)
bikemaniak Napisano 12 Lutego 2006 Napisano 12 Lutego 2006 Mi kolor nie pasuje ale jak ci się podoba kolor to bym brał od ręki A mógłbym do Marlina włożyć sztywny widelec i zrobić bardziej sportowszą pozycję tak jak ma żbik w swoim rowerku ????? foto chodzi mi o takie ustawienie mostka i do tego sztywniak uprzedzam nie dam się nakłonić na sztywniaka bo jestem ZWOLENNIKIEM SZTYWNYCH jednym z nie licznych
DC Napisano 12 Lutego 2006 Napisano 12 Lutego 2006 ja mam 182cm i rozmiar ramy mam 17,5 i wymieniłem w marlinku tylko mostek bo za krótki był z 9cm na 11cm .
bikemaniak Napisano 12 Lutego 2006 Napisano 12 Lutego 2006 Ale mi chodzi czy moge dać sztywny widelec ??
Pacmen_89 Napisano 13 Lutego 2006 Napisano 13 Lutego 2006 No i jednak witam klubowiczów Odz dzisiaj mogę się tak nazywąć, jednak wziełem ta zieloną ramke Marlina 05, mi sie podoba a niebieska też zła nie była ale jej nie było akurat. Teraz tylko czekać na przesylke i pora zacząc przeżucać części ze starego emeryta do nowej rameczki a i z czasem je ulepszyć A tak poza tym, to ktos wie ile już jest ludzi w klubie bo tak czytam temat i nie widze statysyk Pozdro
bikemaniak Napisano 13 Lutego 2006 Napisano 13 Lutego 2006 Pacmen_89 gratuluje maszyny a mógłbyś przedstawić dokładną specyfikacje roweru
Pacmen_89 Napisano 13 Lutego 2006 Napisano 13 Lutego 2006 Łooo gdyby tu jeszcze było co przedstawiać...stary rowerek to makrokesz po remoncie ale to co zmieniałęm i wiem co i jak to wypisze a reszte sprawdze podczas zmieniania,wogole musze se teraz kupić amorka, i zobaczyć czy nie będzie trzeba zmieniac przerzutek ;] Obręcze + piasty od shimano, kupione jakos całość już zapleciona, hample- BR-M430 (Grupa Alivio) klamki - BL-M420 (j.w.) Korba Shimano, dokładnie nie pamiętam Wolnobieg Shimano Łańcuch Sram, nie pamiętam też dokładnie Manetki, Gripy od SH przerzutki to te co były w makrokeszu czyli chyba SIS,7 przełożeń Głównie te częśći byly brane tak aby jedziło, jak się jeszcze nie byłem tak wciągnięty w to, hample i klamki już były planowane :] Ogólnie to mam w planach rower zaopatrzyć w sprzęt Alivio bo mi wystarczy a i ceny nie sa ogromne, no i dla początkującego będą dobre ;] Co z tego wyjdzie to się okaże w najbliższych misiącach, puki co to przełoże co się da, braku dokupie i będę zbierać kasę na lepszy sprzęt bo rama jest a i amor też będzie.
Don Pedro Napisano 13 Lutego 2006 Napisano 13 Lutego 2006 Hej co prawda rower jeszcze leżakuje w częściach ale na dniach go złożę :021: ale już mogę się zapisać do klubu "wędkarskiego" :razz: Ramka moja to Sugar 4+ rocznik 2002 :028: wersja Platinium ręcznie robiona w USA Co do specyfikacji, to pochwale się później gdy "cukier" będzie stał już na kołach
Biker_Maras Napisano 14 Lutego 2006 Napisano 14 Lutego 2006 Co wy na to koledzy ? Bierzemy go ? :-D Ej panowi macie jakieś ciekawe stronki dotyczące Garych?? Oto jakiś tam sklep: http://www.yoyo.com.pl loooknijcie nawet calkiem dobre ceny.
Biker_Maras Napisano 14 Lutego 2006 Napisano 14 Lutego 2006 Czy nie uważacie że wszyscy klubowicze powinni mieć syngaturkę GF'a taką jak np. ja, BikerFG, MIC i inni?
Pacmen_89 Napisano 14 Lutego 2006 Napisano 14 Lutego 2006 No to już się robi W sumie też tak myślałem aby tak ustawić ;]
Biker_Maras Napisano 14 Lutego 2006 Napisano 14 Lutego 2006 Bardzo ładnie nieprawdasz kolego Pacemen_89 ? A do kolegi Don Pedro też się to tyczy, zakładaj syngaturkę :-) !
XCbike Napisano 16 Lutego 2006 Napisano 16 Lutego 2006 No ja tu widze prawidziwą dume z powodu naleznosci do klubu RybakóW UWAGA aby nie przekształciła się ona w fanatyzm hihihi A serio to fajny pomysł z tym podpisem a ty kolego Don Pedro sie tak nie chwal tym sprzetem hihihi Bo sa tacy którym na jego widok jeszcze w cześciach slinka cieknie...
Pacmen_89 Napisano 17 Lutego 2006 Napisano 17 Lutego 2006 Rameczka już w domu. Wygląda pięknie..a co dopiero będzie jak się w nią da fajny sprzęcik...no miodzio W porowaniu ze moim starym trupem jest leciutka że szok.... Gdyby jeszcze ta pogoda była fajna...
Biker_Maras Napisano 17 Lutego 2006 Napisano 17 Lutego 2006 Panowie co powiecie na mały spis opisów gg dotyczących boskich rowerów Gary Fisher np. : Mój opis: 1st. bike on the world... Gary Fisher... Feel the power. Jak macie jakieś to podajcie.
Biker_Maras Napisano 18 Lutego 2006 Napisano 18 Lutego 2006 He He no wiesz. Wkońcu jeździmy na rowerach najlepszej marki na świecie !!! :-) No a tak na serio to wiecie jak nazywał się pierwszy na świecie rower górski G. Fishera ? Czy tylko poprostu Gary Fisher ?
MIC Napisano 18 Lutego 2006 Napisano 18 Lutego 2006 Tak wygladal http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?s=&s...indpost&p=45320 http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?s=&s...indpost&p=45432
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.