Pr5Rider Napisano 27 Grudnia 2009 Napisano 27 Grudnia 2009 Witam to sprzet na którym jezdze... Waga:12.7kg Rama:Srapper ar1 aluminium 6061 Widelec:SR Suntour XCM v2, blokowany manetką, 100 mm Mostek:Boplight Team 110mm Kierownica:Boplight Team Sztyca:Sunrun Siodełko: Cionlii Piasty: Joy Tech Obręcze: Mach 1 exe Opony:Kenda Karma 2.0 kevlar Manetki: SRAM X.5 Trigger Przerzutka przód:SlX Przerzutka tył: x.7 Hamulce:Shimano Korby: Truvativ IsoFlow Łańcuch:Pc-971 Kaseta:Pg-970 Fotki beda w tygodniu..Czekam na jakies komentarze i rady dotyczace roweru
Wax Napisano 27 Grudnia 2009 Napisano 27 Grudnia 2009 Ale jakie rady ? Masz z czymś problemy, chcesz usprawnić, odchudzić albo udoskonalić rower ?! W sumie nie wiem do czego to jest rower i co to za rama.
Pr5Rider Napisano 27 Grudnia 2009 Autor Napisano 27 Grudnia 2009 Wiec tak jest to rama mtb/xc z budowy prawie identyczna jak no saint angel.Rower juz został sporo odchudzony bo az 1.3kg.A co do planów interesuje mnie zmiana korby i amortyzatora na epicon'a ale w tym momencie brak funduszy I tu mam problem jaka korba bo jednak slx to nie mały wydatek a interesuje mnie jeszcze LX słyszałem ze sporo ludzi jezdzi na tym w mtb i daje rade chociaz ze jest to trekking i moze jeszcze Deore... i tu do was pytanie czy jest warta swojej ceny?? i czy nie lepiej jakiegos truvativa?
Pr5Rider Napisano 27 Grudnia 2009 Autor Napisano 27 Grudnia 2009 czy ja wiem czy to taki marketowiec.Ta firma ma swoja siedzibe we Francij.Robi rowery z roznych polek cenowych.A co najlepsze ma w swojej kolekcij sciganta na xtr z sidem...i rowery do 10tys.Jest W BB#9 test takiego Scrapper'a SCR3 który wypada bardzo pozytywnie ale nie zmienia faktu ze niestety te rowery sprzedaja w Go Sporcie :/
Schwefel Napisano 27 Grudnia 2009 Napisano 27 Grudnia 2009 Kross też sprzedaje modele z Durinem za 16tys.zł ale to nie oznacza, że ta firma ma jakiś poważanie w światku rowerowym.
DAMIAN24 Napisano 27 Grudnia 2009 Napisano 27 Grudnia 2009 jak byś chciał poczytać to tu jest dość długi temat http://www.forumrowerowe.org/topic/53189-rower-go-sport-scrapper-scr-race/ właśnie na temat tego carbonowego rowerku na xtr, na tym forum raczej nie był uznany za coś wartego uwagi>> no chyba, że kupić i sprzedać na części(niektórzy właśnie tak zrobili i nieźle zarobili)
Pr5Rider Napisano 27 Grudnia 2009 Autor Napisano 27 Grudnia 2009 Ale jakie rady ? Masz z czymś problemy, chcesz usprawnić, odchudzić albo udoskonalić rower ?! W sumie nie wiem do czego to jest rower i co to za rama. .Rower juz został sporo odchudzony bo az 1.3kg.A co do planów interesuje mnie zmiana korby i amortyzatora na epicon'a ale w tym momencie brak funduszy I tu mam problem jaka korba bo jednak slx to nie mały wydatek a interesuje mnie jeszcze LX słyszałem ze sporo ludzi jezdzi na tym w mtb i daje rade chociaz ze jest to trekking i moze jeszcze Deore... i tu do was pytanie czy jest warta swojej ceny?? i czy nie lepiej jakiegos truvativa? Wiem,wiem czytałem ten temat ze 20minut temu
Schwefel Napisano 28 Grudnia 2009 Napisano 28 Grudnia 2009 Truvativa sobie odpuść z dwóch powodów. Tanie model są na ISIS a ta nie jest udane mocowanie a po drugie zębatki tez nie są jakoś bardzo trwałe. Sensownym wyborem dla zbicia wagi jest stary LX, powtarzam stary a nie nowy robiony dla trekkingów albo SLX. Deore na HT2 jest za ciężkie żeby mówić o odchudzaniu.
Pr5Rider Napisano 28 Grudnia 2009 Autor Napisano 28 Grudnia 2009 Cizeko znalesc starego LX ale moze poczekam troche i kupie SLX który bedzie sie bardzo dobrze komponował z przodu. Co do fotek nie zrobie dzis bo pada ciagle snieg.Co do amortyzatora jak myslicie Epicon bedzie dobry w cenie do ok 500zł..??. Wpadłem na ciekawy pomysł... korbe bede kupował za 2 miesiace a teraz z tej korby odkrece mały blat stalowy.I tu do was pytanie jak to bedzie pracowac??.....i ile byloby gram do przodu?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.