Skocz do zawartości

[rower]Scrapper ar1

Pr5Rider

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam to sprzet na którym jezdze... :rolleyes:

Waga:12.7kg

Rama:Srapper ar1 aluminium 6061

Widelec:SR Suntour XCM v2, blokowany manetką, 100 mm

Mostek:Boplight Team 110mm

Kierownica:Boplight Team

Sztyca:Sunrun

Siodełko: Cionlii

Piasty: Joy Tech

Obręcze: Mach 1 exe

Opony:Kenda Karma 2.0 kevlar

Manetki: SRAM X.5 Trigger

Przerzutka przód:SlX

Przerzutka tył: x.7

Hamulce:Shimano

Korby: Truvativ IsoFlow

Łańcuch:Pc-971

Kaseta:Pg-970

Fotki beda w tygodniu..Czekam na jakies komentarze i rady dotyczace roweru

Napisano

Ale jakie rady ? Masz z czymś problemy, chcesz usprawnić, odchudzić albo udoskonalić rower ?!

W sumie nie wiem do czego to jest rower i co to za rama.

Napisano

Wiec tak jest to rama mtb/xc z budowy prawie identyczna jak no saint angel.Rower juz został sporo odchudzony bo az 1.3kg.A co do planów interesuje mnie zmiana korby i amortyzatora na epicon'a ale w tym momencie brak funduszy :rolleyes:

I tu mam problem jaka korba bo jednak slx to nie mały wydatek a interesuje mnie jeszcze LX słyszałem ze sporo ludzi jezdzi na tym w mtb i daje rade chociaz ze jest to trekking i moze jeszcze Deore... i tu do was pytanie czy jest warta swojej ceny?? i czy nie lepiej jakiegos truvativa?

Napisano

czy ja wiem czy to taki marketowiec.Ta firma ma swoja siedzibe we Francij.Robi rowery z roznych polek cenowych.A co najlepsze :rolleyes: ma w swojej kolekcij sciganta na xtr z sidem...i rowery do 10tys.Jest W BB#9 test takiego Scrapper'a SCR3 który wypada bardzo pozytywnie ale nie zmienia faktu ze niestety te rowery sprzedaja w Go Sporcie :/

Napisano

Ale jakie rady ? Masz z czymś problemy, chcesz usprawnić, odchudzić albo udoskonalić rower ?!

W sumie nie wiem do czego to jest rower i co to za rama.

.Rower juz został sporo odchudzony bo az 1.3kg.A co do planów interesuje mnie zmiana korby i amortyzatora na epicon'a ale w tym momencie brak funduszy

I tu mam problem jaka korba bo jednak slx to nie mały wydatek a interesuje mnie jeszcze LX słyszałem ze sporo ludzi jezdzi na tym w mtb i daje rade chociaz ze jest to trekking i moze jeszcze Deore... i tu do was pytanie czy jest warta swojej ceny?? i czy nie lepiej jakiegos truvativa?

Wiem,wiem czytałem ten temat ze 20minut temu ;)

Napisano

Truvativa sobie odpuść z dwóch powodów. Tanie model są na ISIS a ta nie jest udane mocowanie a po drugie zębatki tez nie są jakoś bardzo trwałe.

Sensownym wyborem dla zbicia wagi jest stary LX, powtarzam stary a nie nowy robiony dla trekkingów albo SLX. Deore na HT2 jest za ciężkie żeby mówić o odchudzaniu.

Napisano

Cizeko znalesc starego LX ale moze poczekam troche i kupie SLX który bedzie sie bardzo dobrze komponował z przodu.

Co do fotek nie zrobie dzis bo pada ciagle snieg.Co do amortyzatora jak myslicie Epicon bedzie dobry w cenie do ok 500zł..??. ;)

Wpadłem na ciekawy pomysł... korbe bede kupował za 2 miesiace a teraz z tej korby odkrece mały blat stalowy.I tu do was pytanie jak to bedzie pracowac??.....i ile byloby gram do przodu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...