Skocz do zawartości

[książki] co czytacie???

karolaq

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

@kugu, nie masz lepszych rzeczy do czytania :D

Obecnie trening z pulsometrem Joe Friel'a, pozycja którą trzeba przeczytać ze 2x żeby sobie wiedzę usystematyzować, tak jest przynajmniej w moim przypadku.

Napisano

"Festung Breslau" Marka Krajewskiego, jak również inne książki o Eberhardzie Mocku mogę polecić z czystym sumieniem.

Napisano

"Festung Breslau" Marka Krajewskiego, jak również inne książki o Eberhardzie Mocku mogę polecić z czystym sumieniem.

Mi się akurat nie podobało, chociaż nie żałuję przeczytania (a raczej słuchania - w formie audiobooka), bo dzięki tej książce mam teraz w głowie obraz Wrocławia z tamtych czasów, a więc można powiedzieć, że poszerzyłam swoje horyzonty. Jednak nie poleciłabym tej książki. No ale "co kto lubi":)

Aktualnie kończę "Króla Pozwów" Johna Grishama i stwierdzam, że jest "takie sobie". Spodziewałam się trochę więcej po tej książce. W zasadzie czytam do końca tylko dlatego, że jestem ciekawa zakończenia. Może chociaż ono będzie zaskakujące, albo w jakiś inny sposób interesujące.

Za to polecam "Kwiat pustyni" Waris Dirie, którą niedawno przeczytałam. Bardzo ciekawa książka, o zupełnie innym świecie niż ten, w którym my żyjemy. Ale nie jestem pewna, czy bardziej nie będzie się podobać kobietom niż mężczyznom.

• Mod Team
Napisano

Za to polecam "Kwiat pustyni" Waris Dirie, którą niedawno przeczytałam. Bardzo ciekawa książka, o zupełnie innym świecie niż ten, w którym my żyjemy. Ale nie jestem pewna, czy bardziej nie będzie się podobać kobietom niż mężczyznom.

To ja polecę podobną historię napisaną w pozycji Shantaram, napisaną na opak, czyli sytuacja jest taka, że to człowiek z europy wyjeżdża do Indii i tam zamieszkuje, następnie autor ukazuje w książce jego koleje losu i aklimatyzacje w tamtym środowisku. Niby też książka mocno kobieca, ale mnie przypadła do gustu. Jest to chyba najlepszy przewodnik po Indiach napisany w formie eseju. Zdecydowanie polecam.

Napisano

Obecnie zastoj w czytaniu,jedynie gazety, szukam jakies fantastyki dobrej, moze wezme sie za "gre o tron" bo podobno duze roznice w serialu, ktory i tak mi sie podoba.

• Mod Team
Napisano

Z fantasy, dobre książki ma Trudi Canavan: gildia magów, nowicjuszka, wielki mistrz

Skończyłem czytać trening z pulsometrem joe friela. Trudna pozycja jak na książkę na dobranoc.

Napisano

Wlasnie czytalem na pewnym forum o paru dobrych tytulach i wlasnie gildia magow na pewno sie pojawila. Wakacje praktycznie juz przyszly, wiec duza ilosc czasu pewnie pozwoli mi na jakis tytul, no i czytam sobie rozdzialami "rowerowa Biblie" o serwisowaniu.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Czytam kryminały, książki podróżnicze, popularno-naukowe (Hołyst, Thornwald, Zimbardo), filozoficzne (Coelho, Osho, Freeman), historyczne (Davis), czasem coś z literatury pięknej. A kolekcjonuję.. baśnie, nie tylko te dla dzieci ;)

Czytam gdzie popadnie: w wannie, w pociągu, w środkach komunikacji miejskiej (kiedy pogoda się nie nadaje na rower :/), w wolnych chwilach których mam bardzo mało, zwykle po kilka książek naraz (nie mogę jednej bo mnie nudzi ;p). Obecnie "Panieński grób" J.Deavera, "Fotografię dla żółtodziobów" i "Boże igrzysko" N.Davisa.

Napisano

Polecam założyć sobie konto na www.lubimyczytac.pl. Polecam też nie zwracać uwagi na książki polecane, promowane, objęte patronatem przez ten serwis, są to głównie jakieś bestsellery, powierzchowne, nie warte czytania ksiażki.

Mój profil na LC

Napisano

ja polecam

Pieśń Lodu i Ognia – saga fantasy autorstwa amerykańskiego pisarza George'a R. R. Martina

wydano na razie 7 z 9 zaplanowanych tomów, na podstawie pierwszej części powstał serial HBO Gra o Tron

Napisano

taaaa Pratchet jest genialny, można też w ciemno polecić Sapkowskiego, Komudę i masę innych wydających poprzez Fabrykę Słów

Napisano

jeśli o książki dla bab, to ja ostatnio zaczęłam czytać "Eat pray love" bo taki był szał jak film wychodził, więc postanowiłam przeczytać też książkę i jak na razie czyta się spoko :)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

rzadko czytam ale dotychczasowe moje 'osiągnięcia' to:

- Tunele 1-2-3-4 Roderick Gordon & Biran Williams (część piąta w kwietniu 2012 r.)

- Szkarłatny Anioł Natasha Beaulieu

- Księżyc Yakuzy Shoko Tendo

- Wybierz Czerwoną Pigułkę pod redakcją Glenn Yeffeth

- Adrian Mole: Męki Dorastania Sue Townsend

czytam głównie w wakacje, gdyż podczas szkoły nie mam na to czasu. a poza tym są jeszcze lektury szkolne których nie chce mi się wymieniać. powiem jeszcze tylko, że czytam wszystko co wpadnie mi w ręce ;DD

• Mod Team
Napisano

Kobieta na krańcu świata 2 - super, super, polecam!

Teraz zabrałem się za Stiega Larssona światowy bestseller. Po pierwszych 50stronach, mogę tylko powiedzieć, słabe to jakieś :whistling:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...