Skocz do zawartości

[książki] co czytacie???

karolaq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Coelho to wg. to masło maślane. cały czas mówi o tym samym, wali sentencjami nadajacymi sie na cytaty pod zdjęciami na naszej-klasie

wracając do tematu: "Mój powrót do życia - nie tylko o kolarstwie" Lance Armstrong

Napisano

Pfff... oplułem się, czytając Armstronga możesz sobie walnąć podpis pod rowerem w galerii. :)

"Dlaczego piloci kamikadze zakładali hełmy" Robert H. Franka - dla lubiących ekonomię tę mikro i tę makro. :)

Napisano

Aktualnie czytam "Dziewczyna, która igrała z ogniem" Stieg Larsson. Dopiero zaczęłam, ale za to mogę polecić pierwszą część trylogii: "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" - pochłonęłam w tempie błyskawicznym, świetna książka.

A jak jeżdżę na stacjonarce to słucham audiobooka:) Obecnie "Festung Breslau" Marka Krajewskiego.

• Mod Team
Napisano

...

"Dlaczego piloci kamikadze zakładali hełmy" Robert H. Franka - dla lubiących ekonomię tę mikro i tę makro. :wallbash:

Polecam poczytać te opinie o tej książce abyś spojrzał na nią z innego punktu widzenia :rolleyes:

Napisano

Traktuję ją raczej jako ciekawostkę, coś jak miesięcznik Focus. Nie sposób się z niej czegokolwiek nauczyć, a niektóre wyjaśnienia pewnych zjawisk są tłumaczone w dość dziwny i niezrozumiały dla mnie sposób (nielogiczny). :-)

W każdym razie w międzyczasie sięgnąłem po ostatnią książkę Hołowni "Bóg, życie i twórczość", książka (jak sądziłem) to ukłon w stronę religijnych laików, jednak już sam wstęp mnie przeraził, natłok "branżowych" określeń zmusza po sięgnięcie do słownika (... aż wstyd!). :D

• 1 miesiąc temu...
Napisano

P. Coelho również polecam, jak również Eduardo Mendozę - trochę inny klimat - przede wszystkim poczucie humoru :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

ze swojej strony mogę polecić "Samsarę" Pana Michniewicza, facet ma łeb. czyta się jednym tchem:)

• Mod Team
Napisano

No ja mam ten problem, że książkę łykam w 1 do max 3 dni - wygrało się kiedyś na studiach abonament na kurs szybkiego czytania :whistling:

Jednak regularnie wracam do książek m.in. Prattcheta, ale tylko do serii ze Świata Dysku.

Napisano

Jednak regularnie wracam do książek m.in. Prattcheta, ale tylko do serii ze Świata Dysku.

sprawdź( o ile jeszcze nie czytałeś) książki Douglasa Adamsa, jak dla mnie mistrz zabawnego a mądrego pisania

Napisano

@Franio

Zaczynam Dean Koontz Twoje serce należy do mnie

Pixon, książki Koontza są świetne, chociaż akurat tej nie czytałam. Jak skończysz to podziel się wrażeniami:)

Ja czytałam "The Face", "By the Light Of the Moon", "Velociy" i "Fałszywa pamięć" i mogę polecić wszystkie, chociaż chyba najbardziej "Fałszywą pamięć".

Napisano

Koontza czytałem kilkanaście książek, Fałszywa pamięć to też jedna z moich ulubionych pozycji tego autora. Niestety im nowsze wydania, tym zdecydowanie gorsze powieści. Polecam te z przełomu lat 80/90. Twoje serce należy do mnie oceniam na 4/10 :)

• Mod Team
Napisano

Książki Koontza są świetne, ale na pewno nie ta. Była co najwyżej przeciętna. Teraz zaczynam Grange Zmiłuj się.

• 3 tygodnie później...
Napisano

zaczynam pierwsza czesc Millenium.. na razie niezle;]

Wszystkie części Millenium są świetne, wciągają do ostatniego słowa. Aż szkoda, że ten autor już nic nigdy nie napisze...

• 1 miesiąc temu...
Napisano

siemka

ostanio ;Żołnierze przeklęci; Łupaszko

oraz L Kołakowski Czy Bóg jest szczęśliwy......

generalnie to książki w formie dokumentu N Davies Powstanie 44

Sprawa Honoru

mam przeszło 40 pozycji więc nie sposób ich wymienić (nie chce mi się ,sorki)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...