Skocz do zawartości

[obręcze] Mavic XC717 czy Dt xr4,2d

p4lm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Inną lżejszą propozycją byłby EQ21, ale musiał byś schudnąć jakieś 20 kilo :)

A zależy mi na kołach w miarę pancernych i żeby przez dłuższy okres czasu mi posłużyły.

Jeżeli tym się kierujesz to XM719 będą odpowiednie. Ale jak już było wspomniane wagą nie powalają, ale na pewno są pancerne :D

Napisano

Bez przesady, nie są takie ciężkie,ani żadne pancerne,dla kolesia o twojej wadze spoko dadzą radę. Używam ich w sztywniaku + szprychy Competition + Onyxy.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Nie, nie to dobre piasty, po prostu byłem zdziwiony jak ciężko się kręcą (a wcześniej miałem Xt). Potem w dwóch serwisach (choć nie mieli nic wspólnego z piastami ) powiedzieli mi, że to normalne, a na necie też znalazłem opinię, w której recenzent nieśmiało o tym wspomina. Możesz to lekko poprawić przez danie większej ilości smaru na zapadki i kilku kropęl oleju na łożyska.

goldbloom po zakupie przedniej piasty hope pro II jak tylko odebrałem przesyłkę to pierwsze spostrzeżenie było - "kurcze, jak ciężko to się obraca".

Zacząłem się nawet zastanawiać czy to może moja sztuka nie jest jakaś wadliwa..

Czy ona obraca się tak ciężko przez takie dobre uszczelnienie (coś za coś) i czy tak musi być?

Napisano
Czy ona obraca się tak ciężko przez takie dobre uszczelnienie (coś za coś) i czy tak musi być?

Gdyby uszczelnienie było dobrze zaprojektowane, to nie powodowało by znaczących oporów :D

Napisano

Mam koła na tych piastach i jeździ się wyśmienicie, a te opory raczej nie sa zbyt odczuwalne w trakcie jazdy - oczywiście moje subiektywne odczucie.

Napisano

tak na marginesie - dt nie produkuje już 4.2d? teraz widzę tylko oznaczenia trzycyfrowe na stronie... ??

• 1 miesiąc temu...
Napisano

4.2D z praktyki 90kg jedźca. Złozyłem na tych obręczach koła i poczatkowo się bałem porzy każdym szybszym zjeździe. Ale nic się - odpukać - nie dzieje:). Piasty mam 240, koła się sprawuja doskonale. Myslę, że głównie dzieki odpowiedniemu doborowi szprych. Nie miałem ograniczonego budzetu, ale świadomie nie wrzuciłem do nich szprych Revolution czy innych super wylajtowanych. Więcej: na tylne koło dałem szprychy w ogóle nie cieniowane. W efekcie po roku czasu i przejechaniu jakiś 3000 km koła wciąż nie wymagają centrowania, mimo że się już dwukrotnie o to w serwisach upominałem:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...