Skocz do zawartości

[Rower] Giant XTC 2010 by Sorc

Sorcerer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sigma 1606 :down:

1609L , nowy model na 2010 :) Min. auto start/stop oraz czujnik temperatury i mozliwosc podpiecia do kompa.

Dokladnie ten Sigma 1609L

Byc moze wpadka z sigma to wcale nie wpadka, bo przed tranzakcja bylo umowione ze dopiero musza sciagnac i byc moze zdecydowali sie wyslac czesc teraz, czesc pozniej. Jutro sie dowiemy i przy okazji wagi RoRo 2.1 i 2.25.

Chris moglbys mi podrzucic wiecej info na temat DA7900 + gorny ciag i jakies konkretne linki co sklepow po adapter etc.? Net wreszcie mam, ale czasu niewiele. Kurier popsul mi wieczor bo akurat mialem zrobic ksiegowosc za caly miesiac :)

Gripy X.0 tak 'twardo' pracuja w gore przelozen? Czy to tylko taki efekt na sucho.

Rogi Con-Tec maja mala srednice i sa raczej na mala łapke jak moja. Przy wiekszej dloni nie wiem czy byloby tak fajnie.

Napisano

Sprawa z licznikiem wyjasniona, maja doslac bo obecnie nie ma nigdzie w hurtowniach, troche brak informacji wczesniej, ale w sumie nie mam pretensji.

Wiecej info na temat wag opon pozniej bo dostawa ma byc na dniach.

Z kolei jesli ktos chcialby X.9 tył medium 2010 to moge wziac wiecej jak jednak sztuke, sprzedam po kosztach 249zl, odbior osobisty W-wa/Lublin i okolice.

Napisano

Informacja od p. Formickiego odnosnie wagi opon.

Na razie mam tylko info o RoRo 2.1 Evo

"Witam przesylam wagi opon

Rocket Ron evo 2,1 433g , 431g i 444g

pozdrawiam"

Ciekawie nie jest ;)

A teraz najlepsze.

Jechalem dzis rano do pracy i tak se cos dumalem o kasecie SLXa R3 i w tym momencie skapnalem sie ze razem z cala paczka nie doszla do mnie takze kaseta XT oprocz licznika ;)

Nie ma to jak byc kompletnie zniszczonym po 2 tygodniach pracy i zastanawiac sie gdzie licznik odwracajac moja uwage od kasety... zobaczymy co da sie zrobic w temacie.

Napisano

No proszę, Schwalbe nawet się stara produkować opony w normie ;) Nie wiem czy zauważyliście, ale od tego sezonu waga Rocket Ronów na stronie Schwalbasa wzrosła z 410g na 430g. Także o egz. poniżej 400g chyba nie ma co marzyć.

Zobaczymy czy podobna sytuacja jest z Roro performance (oby nie ;)), za to chyba mamy nowy rekord RR w kraju-raju, 409g czyli 11% mniej niż waga deklarowana...

Napisano

Trzymają wagę z reguły wyższą niż podaje producent ale ja po lekkiej selekcji znalazłem takie w miarę do 450g. Wagi mniejszej niż podaje producent nie spotkałem. Zawsze można pobawić się we fryzjera, a jest co golić :D

Napisano

Geax, podobnie jak schwalbe zmienił wagę mezcali i teraz jest 460g/1.9" i 500g/2.1" także trzyma wagę :D No ale zobaczymy jak się sprawują...

mlodyasg, rozumiem, że jesteś ich użytkownikiem, mógłbyś zmierzyć szerokość samego balona, oraz szerokość z klockami? Będę wdzieczny :P

Napisano

Czytałeś posty na l-b o niej ? Rzekomo lepiej poprowadzone linki, wzmocnienie pod łańcuch, itd . . .

Lekki jesteś to nie ma czego się obawiać ;)

Napisano

Niestety dla ww te prowadzenie linek jest nieszczesciem.

Potrzebuje wiecej pancerza i konieczny jest adapter do drogowej przedniej przerzutki.

Przy XTC byloby podobnie wiec nie jest zle.

Jest inne pytanie bo z tego co wczoraj gdzies wyczytalem Maxari ma zmienne przekroje rur przy laczeniach i z tego co wyczytalem to Top Swinga nie da sie zainstalowac, ale z tego co widze DA7900 jest downswingiem, ale jakis tam znak zapytania pozostaje czy przypadkiem nie bedzie na styk albo gorzej.

Napisano

Jutro bedzie bardzo ciekawy dzien, bedzie mala konfrontacja w sprawie skradzionej contessy.

http://allegro.pl/item893942557_rama_scott_contessa_40_s.html

Teoretycznie mowa o ramie od 40. Zero zdjec, lokalizacja bliska Lublinowi wiec kto wie.

Dane kontaktowe zdobylem swoimi sciezkami, bo panowie odmowili wspolpracy przez maila :laugh: Internet to potezna rzecz w dobrych rekach :devil:

Zaczyna sie robic blog ;)

Ale wiecie co, jakbym juz chyba mial wydac te 3-4k na rame, to juz chyba zainwestowalbym jednak w fulla, bo jednak mam ochote rowniez zwiedzic pare ladnych zakatkow rowerem, a full pokroju anthema/sparka dalby mi duzo wieksza swobode i wygode przy niewielkich stratach wagowych, jak i walorach wyscigowych.

Naprawde jak ogladam wypady z alp rowerem to az mnie sciska ;)

Napisano

Houston we have a problem. A dokladniej z mimi i-link.

- Mimi I-link bedzie dostepny w polsce dopiero po wakacjach.

- na Jpracing sa tylko czarne/srebrne do wyboru, napisalem i zobaczymy czy beda mieli przed wakacjami. Cos czuje ze moze byc krucho z dostepnoscia.

- Nie ma bialych, sa za to niebieskie - co jest ok, ale w przyszlosci przydaloby sie dobrac niebieskie przewody do hampli co juz jest ciezsze do spelnienia. Chociaz Alligator ma w ofercie to nie moge znalezc porownania koloru przewodu do i-linka.

- Tak wiec chyba lepszym rozwiazaniem byloby dobrac srebrne przewody lub nudne czarne.

- Lub wymieszac białe hydrauiliki + srebrne/niebieskie mechaniki.

Ewentualnie zawsze mozna przebolec i jechac na zwyklych pancerzach za pare zlotych przez jakis czas... Jakies w miare przyzwoite i niekoniecznie drogie zastepstwo w tej materii? Juz waga nie wazna... nie chce bulic 2x po 200zł+ zeby tylko kable wymienic.

Zaciski bolt-ony niebieskie w drodze z linka Miskova

Co do konfrontacji, wszystko poszlo w/g planu jednak nie, to nie ta rama i starszy rocznik. Szukamy dalej dziada :whistling:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...