Vroobelle Napisano 8 Listopada 2009 Napisano 8 Listopada 2009 Mam pytanie w sprawie Paypala. Korzysta ktoś z tego? Chciałbym sie dowiedzieć na jakiej zasadzie można tam wpłacić pieniądze na konto poprzez przelew bankowy. Co sie wpisuje w okienku "nr konta nadawcy"?
Root Admin Mieciu Napisano 8 Listopada 2009 Root Admin Napisano 8 Listopada 2009 nie przelewasz na nr konta nadawcy tylko na jego konto paypal, czyli po prostu podajesz adres email i kwotę przelewu.
mati199 Napisano 8 Listopada 2009 Napisano 8 Listopada 2009 A ja mam pytanie z innej beki. Czy istnieje taki system, żeby za kupiony towar można płacić za pomocą pieniędzy na koncie w telefonie ? Np. Mam w tel. stan konta 100 zł. Kupuję oponę za 70 zł dodaję do tego koszt wysyłki i wysyłam sms z pieniędzmi na konto sprzedawcy ?
Vroobelle Napisano 8 Listopada 2009 Autor Napisano 8 Listopada 2009 nie przelewasz na nr konta nadawcy tylko na jego konto paypal, czyli po prostu podajesz adres email i kwotę przelewu. to wiem mi chodzi o to, że nie wiem jak mam wpłacić pieniądze na swoje konto.
Fifi Napisano 8 Listopada 2009 Napisano 8 Listopada 2009 Na razie jeszcze w Polsce taki nie istnieje.
Schwefel Napisano 9 Listopada 2009 Napisano 9 Listopada 2009 Chciałbym sie dowiedzieć na jakiej zasadzie można tam wpłacić pieniądze na konto poprzez przelew bankowy. Co sie wpisuje w okienku "nr konta nadawcy"? Jak już założysz sobie konto PayPal to wchodzisz w Moje konto->Dodaj środki i tam masz wszystkie dane do przelewu. Ważne żeby w miejscu "tytułem" przelewu wpisać kod podany na tej stronie.
MarcinGoluch Napisano 9 Listopada 2009 Napisano 9 Listopada 2009 Vroobelle konto bankowe powiazujesz z kontem PayPal i nic nigdzie nie przelewasz. Od zeszłego roku nie musisz mieć nawet karty kredytowej bo np. mBank ma karty płaskie(bankomatowe) z możliwością płatności internetowych. Jeśli chodzi o płatności sms czyli tzw mikro platnosci sa dostepne bodajze do 10zł wiec 70zl nie wchodzi w gre. Co do PayPal to troche to trwalo zanim sie przegryzlem przez system ale jest to faktycznie fajna sprawa i bardzo wygodna. Niestety przy wiekszych zakupach kiedy nie ciśnie nas z terminami bardziej opłacalne są przelewy międzynarodowe np w mBanku. Inna sprawa że PayPal ma bardzo przyjemny system reklamacji i odzyskiwania kasy od sprzedawcy nawet jak transakcja jest zawarta poza Ebay. Pozdrawiam! Marcin
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.