cemator Napisano 18 Października 2009 Napisano 18 Października 2009 Witam. Wczoraj złożyłem mój rower, łącznie z hamulcami mechanicznymi tarczowymi Promax z tarczami 160/160, klamkami alu Promax i nowymi pancerzami. I tu mam problem. Otóż hamulce działają w miarę ok, tylko jak już hamulec zablokuje koło, i puszczę klamkę to koło odblokowuje się dopiera po ok 1 sekundzie. Jest to o tyle wkurzające w przednim, że kiedy dam na przednie koło, i czuję że mnie już przewraca, chcę puścić hamulec, puszczam a tu hamulec dalej trzyma zablokowane koło. Czego to może być wina? Ja to można usunąć? Pancerze i linki są nowe, więc to nie ich problem, z resztą linki w pancerzach chodzą bez jakichkolwiek oporów. Proszę o pomoc i pozdrawiam.
cemator Napisano 18 Października 2009 Autor Napisano 18 Października 2009 Sorki za post pod postem, ale czy nikt nie wie, jak mi pomóc?
Pichu Napisano 19 Października 2009 Napisano 19 Października 2009 Daj może fotki jak poprowadziłeś pancerze??
afly Napisano 19 Października 2009 Napisano 19 Października 2009 Miałem kiedyś podobne zdarzenie, u mnie skrócenie pancerza pomogło.
Mod Team Puklus Napisano 19 Października 2009 Mod Team Napisano 19 Października 2009 odkrec linke przy zacisku i zobacz czy dzwignia sama sie zacina jak tak to o ile to jest rozbieralne to rozebrac wyczyscic i nasmarowac jak dzwignia działa dobrze to czynnosc powtorzyc tylko ze z pancerzem.
cemator Napisano 20 Października 2009 Autor Napisano 20 Października 2009 Zamieszczam filmik opisujący problem:
daid Napisano 20 Października 2009 Napisano 20 Października 2009 wygląda na zbyt długą linkę i pancerz
cemator Napisano 20 Października 2009 Autor Napisano 20 Października 2009 To w jaki sposób mam skrócić linkę, pancerz i o ile?
afly Napisano 20 Października 2009 Napisano 20 Października 2009 To w jaki sposób mam skrócić linkę, pancerz i o ile? Skrócił bym pancerz biegnący od klamki do pierwszej przelotki, linki ja bym nie skracał, można ją ładnie owinąc z tyłu chociaż jak kto woli, o ile pancerz skrócić też ciezko o tak powiedzieć, musisz skrecic kierownicę pod kątem 90stopni, poprowadzić pancerz od klamki do przelotki i dodac tak z 3-4cm, ja tak u siebie robiłem .
dobry Napisano 20 Października 2009 Napisano 20 Października 2009 Jak dla mnie wygląda bardziej jak problem z przesuwaniem się linki w pancerzu. Przyczyn może być kilka. 1. zgnieciona przy ucinaniu końcówka pancerza utrudnia poruszanie się linki 2. linka sama w sobie została zgięta tak, że przed założeniem nie była całkowicie prosta i teraz porusza się z trudem 3. jeżeli przypinałeś pancerz zipem do ramy może przypadkiem zacisnąłeś za mocno i w tym miejscu linka ma utrudnione poruszanie się 4. być może pancerz jest w jednym miejscu zgięty tak mocno, że zostawia mniej miejsca na poruszanie się linki. ale może być też: 5. za słaba sprężyna w hamulcu żeby linkę rozprostować. nie wykluczam innych opcji :-) Co bym zrobił na Twoim miejscu? 1. tak dla testu odkręcił linkę od zacisku i klamki i sprawdził na ile swobodnie porusza się w pancerzu. jeżeli nie porusza się wobodnie to: 2. sprawdził końcówki pancerzy czy mają wystarczający prześwit, żeby poruszała się linka. jeżeli tak to: 3. sprawdziłbym czy po założeniu pancerza na ramę w przelotki w ramie nie zawadzają one o linkę. jeżeli nie to: 4. wyjąłbym linkę i sprawdził czy nie ma wyraźnego zgięcia, które nie prostuje się samo. jeżeli ma zgięcie to trzeba nową. Jeżeli żaden z powyższych punktów nie pomógł to doszukiwałbym się problemów ze sprężynami w zacisku hamulca. ps. acha, jeszcze być może pierwsza część pancerza wygina się mocno przy pierwszej przelotce i uniemożliwia swobodne poruszanie się linki. z Twojego wynika, że problem jest raczej z pierwszą za klamką częścią pancerza
Pichu Napisano 21 Października 2009 Napisano 21 Października 2009 Pokaż jeszcze na filmiku jak zacisk porusza się bez linki i pancerza - poodciągaj dźwignię i pokaż czy też tak wolno odskakuje. Po tym co zobaczyłem myślę, że może to też być wina samego zacisku.
Mod Team bogus Napisano 23 Października 2009 Mod Team Napisano 23 Października 2009 Moim zdaniem to zacisk bardzo wolno powraca i tam szukałbym przyczyny.
Mod Team Puklus Napisano 23 Października 2009 Mod Team Napisano 23 Października 2009 DLatego tez pisałem zeby odkrecic linke od zacisku i do tego jeszcze sciagnąc z uchwytu klami i poruszac sama linka. To nie silnik z zmiennymi fazami rozrządu zeby nie wiedzieć co sie dzieje odkreca sie jedną srube i juz wszystko wiadome co cieżko chodzi - albo zacisk nie wraca albo lina zapieczona. A pancerz skrocisz od 10 d0 20cm i wątpie zeby to pomogło. Predzej wymiana na nowe linki i pancerze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.