lukaszs Napisano 6 Sierpnia 2009 Napisano 6 Sierpnia 2009 zawsze wydawało mi sie ze hamulec tylni jet po prawej stronie kierownicy a przedni po lewej............. kupiłem ostatnio uzywane hamulce tarczowe shimano i jest odwrotnie?????? czy to nie jest reguła tył - prawa przód - lewa
pawel1315 Napisano 6 Sierpnia 2009 Napisano 6 Sierpnia 2009 W większości jest tak jak piszesz, jednak np. Avid robi klamki dwustronne, bo to zależy od upodobań. Mój brat ma na odwrót i jak dla mnie, nie da się tak jeździć.
lukaszs Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Napisano 6 Sierpnia 2009 też jestem tego zdania. kiedyś jak zmieniałem kilka rzeczy w biku miedzy innymi kierownice założyłem klamki na odwrót i mało się nie zabiłem:-)
Mod Team bogus Napisano 6 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 6 Sierpnia 2009 Wszystko jest kwestią przyzwyczajenia. Nie jeździłem na takim ustawiniu, ale po kilkunastu godzinach jazdy na pewno bym się przestawił na takie działanie.
lukaszs Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Napisano 6 Sierpnia 2009 Deore 535 to nie do mojego bika akurat ale dziwnie trochę , może osoba na nich jeżdżąca się przyzwyczai
exist Napisano 6 Sierpnia 2009 Napisano 6 Sierpnia 2009 O ile pamietam to stare romety tak miały. Ze przod po prawej, chociaż tylnej klamki nie było, tylko torpedo.
smeagul Napisano 6 Sierpnia 2009 Napisano 6 Sierpnia 2009 A ja tak mam celowo. Zmieniłem niedawno i jestem w fazie przyzwyczajenia, da się bez problemu. Owszem klamki Avida są dwustronne, a według instrukcji taki montaż to wersja MOTO. Co może świadczyć, że podobnie jest w motocyklach, choć nie wiem, nie dane mi jest posiadać takową maszynę.. jeszcze.
hheniek1987 Napisano 6 Sierpnia 2009 Napisano 6 Sierpnia 2009 A ja mam normalnie ale spotkałem ostatnio pewną panią której ustawiałem licznik, miała jakiegoś Cannondalea i fabrycznie miała klamki założone "odwrotnie". To chyba jedyna firma która tak robi, chyba że się mylę...
Mod Team bogus Napisano 7 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 7 Sierpnia 2009 W motocyklach jest właśnie odwrotnie niż w rowerach z reguły jak zauważył smeagul.
adriansocho Napisano 7 Sierpnia 2009 Napisano 7 Sierpnia 2009 W motorcyklach przedni jest po prawej, po lewej jest sprzęgło a tylni hamulec pod którąś stopą. Skutery zdaje się mają tylny hampel pod lewą klamką.
pawel1315 Napisano 7 Sierpnia 2009 Napisano 7 Sierpnia 2009 W skuterach jest na "odwrót". Raz o mało nie przeleciałem przez kierownicę przy 70 km/h ... A w motorach w prawej ręce jest hamulec przedni, w lewej sprzęgło, a hamulec tylni pod prawą nogą. Pod lewą nogą są biegi.
Vroobelle Napisano 7 Sierpnia 2009 Napisano 7 Sierpnia 2009 jak tak to ja powiem że w minibikach tylny hamulec jest w prawej rece a tylny w lewej gaz jest w prawej rece to zeby sie nie gubic to dali tak
pawel1315 Napisano 7 Sierpnia 2009 Napisano 7 Sierpnia 2009 tylny hamulec jest w prawej rece a tylny w lewej to gdzie ten tylny ??
Vroobelle Napisano 8 Sierpnia 2009 Napisano 8 Sierpnia 2009 nooo dobra. już o rowerach myślałem w prawej jest przedni xD
creative1989 Napisano 8 Sierpnia 2009 Napisano 8 Sierpnia 2009 Motor: prawka klamka - przedni hebel | lewa klamka - sprzęgło | "wajcha" pod prawą stopą hebel tylny | "wajcha" pod lewą stopą zmiana biegów
lukaszs Napisano 8 Sierpnia 2009 Autor Napisano 8 Sierpnia 2009 ten temat schodzi na dziwne tory:-) - muszę przyznać ,ale ok
afly Napisano 8 Sierpnia 2009 Napisano 8 Sierpnia 2009 Rower - motor - pociag (tory)- w aucie jest jeden pedał od hamulca a hamuje cztery koła oO - przeważnie w srodku (pomiedzy innymi pedałami) a w niektórych z lewej strony (jak są dwa), a tak poważnie to wprowadzenie takich klamek jest ulatwieniem dla osób lewo ręcznych
mrSpock Napisano 11 Sierpnia 2009 Napisano 11 Sierpnia 2009 W rowerach z niemiec klamki sa na odwrot, jezdzilem tak przez 4 lata i bylo ok, gorzej jak kolega chcial sie przejechac. To pewnie niemiecka praktycznosc i chec ujednolicenia systemow motor/rower.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.