Skocz do zawartości

[sprzet grajacy] czyli na czym słuchacie muzy w domu?

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No niedokońca się zgodzę, bo jakbym nie kochał jazdy na rowerze, to kupienie bike'a za 30tysiecy sobie nie wyobrazam. Chyba, ze bylbym profesjonalistą, któremu by to pomoglo, a dobry sprzęt audio można mieć za pare tysięcy, więc za te 30 już idzie zrobić sobie ładną sale, a co dopiero jak ma sie 100tysi na samo nagłośnienie, tyle rozumiem wydac na samochod, ale na sprzęt audio.... musiałbym tyle miesięcznie zarabiać, żeby mi tak odbiło :teehee:

Napisano

Ale nie ma co porównywać kwotowo zajawki rowerowej i audio. Rower za 30 tys to w zasadzie szczyt tego co możesz mieć. Nawet gdybyś chciał, ciężko by Ci było kupić coś lepszego. W audio 30 tys to dopiero początek... Jest tyle sprzętu, tyle możliwości, że w zasadzie bez przerwy możesz kupować coś droższego, teoretycznie lepszego. Oczywiście mówię tu o ludziach, którzy są "chorzy" na audio. Dla nich liczy się gonienie króliczka, anie złapanie go. A gonić można całe życie ;)

Też uważam, że kilka tys wystarcza żeby kupić sobie coś, na czym można przyjemnie posłuchać muzyki, ale ta myśl, że może być coś jeszcze lepszego męczy... ;)

Napisano

30kzł to faktycznie niewiele w temacie audio :) nawet 30keuro to dalej tylko dobre głośniki albo źródło...jeszcze do b.dobre kilka kilo brakuje ;)

Nasze (Kasi i moje) słuchawki do iPod-ów to jakieś 1300zł/szt. iMod iPod-a kosztuje 750zł... wzmacniacze...kabelki... etc. etc.

Napisano

Ja słucham Muzyki na komputerze składanym około 8 lat temu dlatego nazwy nie podam ;)

-Wzmacniacz: pioneer A-z370

-Equalizer: Pioneer F-Z570L

-Kolumny: 2x Quadral 170watt

Do pokoju wystarczą, czasami pożyczam kolumny na jakieś "dyskoteki klasowe" i muszę przyznać że też dają Sobie radę ;D

Napisano

Polecam creative t6100, kupiłem je 4 lata temu za 160 zł do tej pory ładnie grają, ostatnio sprawdzałem to już niestety ciężko dostępne.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Różnie bywa, czasem słucham na kompie na zintegrowanym Realteku AC95 i głośnikach Creative Inspire P580 5.1. Czasami w swoim pokoju na wiekowym ampli Radmor 5102 podpiętym pod 2 Tonsil Altusy 90, albo w salonie też na 2 Radmorze z Altusami tyle że 110. ;) Do tych ampli posiadam też: magnet Pioneer, Technics, kompakt Unitra Fonica, dvd Manta, mam też gramofon Unitry na chodzie- super gra naprawdę polecam winyle. B)

Zastanawiam się nad kupnem nowego ampli na miejsce jednego z Radmorów, tak w cenie koło 1000zł może być mniej, używki też wchodzą w grę no i musi posiadać USB. Jak ktoś biegły w temacie to proszę o pomoc w wyborze. ;)

Napisano

A ja na czymś takim:

wzmacniacz: GainClone (LM3886)

kolumny: zrobione na zamówienie Sonus Oliva na głośnikach Seas Prestige: 27TBC/G (H1147) i U18RNX/P (H1571-08)

źródło: CD Marantz CD5003 + DAC lampucera

kable głośnikowe: Audionova Illuminator II

słuchawki: AKG 530

wzm. słuchawkowy: Forum IV (zrobione przez Piotrak608 z forum AS)

gramofon Schneider 6020P (wkładka Shure M75-6S, pre Vivanco Pa-111)

Mogę z całego serca i ucha polecić Sonus Olive;-)

kilka zdjęć sprzętu: http://s2663.chomiku...02657916&loc=PL

http://s2663.chomiku...02657917&loc=PL

http://s2663.chomiku...02657914&loc=PL

W planach do zmiany Dac na coś porządnego. Kolumn nigdy nie zmienię chyba. Może pobawię się jeszcze kablami głośnikowymi bo to czasem lubię;-) W sumie przydałby się dobry gramofon, ale tak mało słucham winyli, że w sumie nie jest mi potrzebny. W sprzęcie siedzę od dawna, wspaniała sprawa, na równi (jeśli chodzi o przyjemność) z zajawką rowerową jak dla mnie ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...