kemyr Napisano 13 Maja 2009 Napisano 13 Maja 2009 Mam już dotarte moje elixir'y, troszkę je już poznałem aczkolwiek czasami zdarza mi się ze raz skok klamki jest większy a raz mniejszy,przy czym regulacja skoku (bo takowa mam) nie kręcę. podobno hydrauliki taka maja,tak mówi ktoś kto używa już wiele lat hydraulików. dziwi mnie jednak ze tylko tylni hamulec tak się zachowuje, przód jest zawsze taki sam. pytanie.. czy to kwestia zapowietrzenie i trza by się pozbyć powietrza z przewodów ??
kemyr Napisano 14 Maja 2009 Autor Napisano 14 Maja 2009 dodam jeszcze ze po wielokrotnym nacisnieciu klamki , lub dlugotrwalym jej naciskaniu, skok sie zmniejsza.
omen Napisano 14 Maja 2009 Napisano 14 Maja 2009 a czy nie pojawia się to jak wyciągniesz tylne koło ?
kemyr Napisano 14 Maja 2009 Autor Napisano 14 Maja 2009 nie bardzo rozumiem z tym wyciąganiem koła.. ? jak wyciągam koło wkładam od razu między klocki coś żeby ich nie zacisnąć, a i klamki wtedy nie dotykam. także ogólnie mówimy o sytuacji z założonym kołem.. np podczas jazdy tudzież postoju.
omen Napisano 14 Maja 2009 Napisano 14 Maja 2009 też mam elixiry i zauważyłem coś podobnego. ale tylko gdy wyciągałem koło. potem troszkę inaczej je włożysz i już masz inny skok klamki.
wojtekkrakow Napisano 14 Maja 2009 Napisano 14 Maja 2009 W juicy 3 mam to samo. tez tylko tylni, ale to szybko mija wiec nie zawracam sobie tym glowy.
Mod Team Puklus Napisano 22 Maja 2009 Mod Team Napisano 22 Maja 2009 Czeso jak widac pojaiwa sie podobny problem (moze dlatego ze avidy sa badzo polularne) zapadania sie klamki. Mam magure i jeszcze mi sie takie cos nie przydazyło a sam ja rozbierałem wymieniałem płyny itd. NIektorzy pisza to to normalne inni ze tłoczki w klamce moga byc nieszczelne i sie płyn cofa zamiast hamowac. Nie uwazacie ze te hamulce sa niskiej jakości ?? Hamują dobrze nawet bardzo dobrze ale jak widac do czasu??
omen Napisano 22 Maja 2009 Napisano 22 Maja 2009 jak dla mnie niskiej jakości jest magura sory ale 4h na odpowietrzanie to nie mała przesada. z Elixirów jestem bardzo zadowolony i na pewno ich nie zmienię
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.