Skocz do zawartości

[marzenia] Rower waszych marzeń ... !!!!!!!

Gość Tymoteusz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Smutne? Chyba nie bardzo, to piękne cieszyć się tym, co się ma, a z drugiej strony mieć coś, co Cię w 100% zadowala, a dążenie zawsze do lepszego i droższego sprzętu jet niemądre, więc doceniam bardzo zadowolenie Tobo..

Dodam jeszcze do mojego marzenia - nie był to tani i zwyczajny rowerek, ale też nie kosmiczna technologia i ja osobiście nie marzę - jak wielu - o cudach najwyższej technologii, unikalnych i najlżejszych częściach na świecie itp ani nawet o karbonie.. Zdrowo rozsądkowo, nawet jakbym mógł taki odstać, to wybrałbym tańszy, prostszy - solidniejszy, bardziej ekonomiczny w podmianach zużytych części, umożłiwiający samodzielny serwis i zastosowanie standardowych, niedrogich części na zmianę...

Zaraz pewnie zostanę zjechany, ż nie rozumiem co to marzenia, ale ja tak to rozumiem :) Chciałbym tylko mieć sprzęt, który by był dobry i niezawodny itp i już nie myśleć tyle o nim. Mam nadzieję, że w przyszłoścci, kiedy - mam nadzieję - nie będę miał problemów finansowych z utrzymaniem sprawnego roweru, to nie zgłupieję i nie zacznę marnotrawić pieniędzy na XTRy, Tune itp ;)

Napisano

Jeśli chodzi o rowerek marzeń to z pewnościa: Rama tytanowa (sportowa geometria), amortyzator najlepiej z kompielą olejową poniżej 1600 gram , pełna grupa shimano XTR , hamulce hydrauliczne i waga poniżej 10 kilogramów.

Napisano

ja mam prawie rower marzeń Giant Reign 2, tylko żeby to było naprawdę moje marzenie to osprzęt chciał bym wymienić na pełnego XTR(bez kół, korby i pedałów), korbe slx, amora przód Fox-a Talas-a albo Float-a i inne części żeby zejść z wagą poniżej 12 kg i zachować wytrzymałość roweru. A ramy nigdy bym nie zmienił dla mnie jest piękna, kupiłem dwójke tylko dla ramy(srebrnej) bo wszystkie inne modele miały paskudną kolorystke

Napisano
To o jakim teraz marzysz??

;)

A jak nie amsz marzenia..to chyba smutne?:)

czy musze posiadac marzenia rowerowe? czy nie mozna byc spelnionym w tym wzgledzie.

nie wiem moze gdybym sie przejechal na fullu 9 kilo to moj przestalby mi sie podobac. na razie dopracowuje ibisa.

Napisano

Na targach rowerowych 2008 w hali Expo XX widziałam stoisko z niesamowitymi rowerami, teraz przypadkowo udało mi się wejść na ich stronkę i ich odnaleźć dzięki galerii http://www.bikecast.pl

Na polskim rynku obecnie brakuje tego typu rowerów miejskich, gdzie zamawiający mógłby wybrać sobie osprzęt, kształt ramy i jej kolor. Sprzęt jest wykonywany na indywidualne zamówienie. Jakość wykonania i usługi z tego co widziałam na targach jest bardzo wysoka, wszystko dopracowane. A cenowo bardzo tanio jak na ręczną robotę!

sprzęt moich marzeń

post-114277-1220885595_thumb.jpg

post-114277-1220885617_thumb.jpg

• 9 miesięcy temu...
Napisano

Moj rower marzen to ten na ktorym teraz smigam... zawsze poprostu marzylem o dobrym sprzecie i taki mysle ze teraz mam. W glowie ewentualne modyfikacje i tyle.

Napisano

Moim marzeniem jest własnoręcznie złożone budżetowe ostre, na bazie jakiegoś starego rometa z hakami otwartymi poziomo do tyłu. POmyśle nad ciekawym malowaniem, gdyż wujek ma warsztat lakierniczy.

Napisano

Rower moich marzeń musiałbym sobie sam od podstaw zbudować w piwnicy ;] Pewnie kosztowałby koło 20 tys zł. Wiadomo, że najlepsze komponenty by się chciało :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...