Skocz do zawartości

[kierownica+mostek] Jakie dla 85kg bikera ?

dzik86

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Przy wadze ~85 kg powinieneś poszukać czegoś z mocowaniem 31,8. np Kliknij Tutaj!. Zmieścisz się w 130 zł, tylko nie wiem czy waga kompletu będzie zadowalająca :)

Możesz jakoś uzasadnić dlaczego przy wadze 85kg należy stosować OS. Czy w związku z tym znasz granice wagi, do której można stosować 25,4?

Ja osobiście polecam następujący zestaw:

mostek: http://www.allegro.pl/item548819195_mostek...dealny_bcm.html

kiera: http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...roducts_id=1979

Będzie na pewno lżej niż twoja propozycja i w granicach twojego budżetu, no chyba że zdecydujesz się na OS.

Napisano

Ja ważę 85 kg i miałem mostek i kierę na mniejsza średnicę i były OK. Aczkolwiek to był dość ciężki zestaw. Myślę że powinny wytrzymać spokojnie. Tym bardziej jeśli nie jesteś zawodowym kolarzem ani nie skaczesz.

• Mod Team
Napisano

O Flatbarze to prawda. :P

Choć ja mimo wszystko przy twojej wadze obstawiałbym OS.

Ale jak nie zależy ci na wytrzymałości i sztywności to ok.

Sam ważę około 80 kg i mam OS, dla dużej sztywności właśnie.

Napisano

zamówiłem już smice na 25.4mm, dokupię do tego flatbara bo w sumie lokalnie mogę go kupić za śmieszną kasę ... mam nadzieje, że zębów nie stracę ;)

defaultowo miałem zestaw kalloya uno on wyglądał dość pancernie, ale może teraz będzie też dobrze.

Napisano

Ja używam maksymalnie taniego zestawu czyli:

Mostek truvativ XR - około 150 gram

Kierownica zoom 6061 t6 - 160 gram

Ważę powyżej 90 kilo, i jak na razie z zestawu jestem zadowolony, tym bardziej, że za wszystko zapłaciłem poniżej 100 zł.

Napisano

ja waże też w okolicach 85kg i w zupełności starcza kiera 25,4mm, przejechałem w zeszłym roku 6 maratonów łącznie z trasą na śnieżkę i zjazdem i nic się nie dzieje

osobiście używam kiery Kbix i mostka booplight 100mm, całość w cenie około 170zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...