speq Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Pytanie jak w temacie - plastikowy SRAM czy jakieś aluminiowe cudo? Wszelkie opinie mile widziane.
Fifi Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Choćby Avid FR5. Wybierz jakieś Shimano/Avida/Srama, każde będą dobre.
speq Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Napisano 5 Stycznia 2009 Pytanie brzmi trochę inaczej... Plastik czy alu?
Fifi Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Mam alu FR5 oraz DC LX i nie narzekam. Na plastikowych klamkach nie jeździłem, mam uprzedzenia, jednak dużo osób jeździło i poleca.
GdyniaBiker Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Mnie argumenty za plastikiem nie przekonują, jak ktoś mówi, że klamka się gnąca poprawia modulację to sorry, to zadanie hampla, a klamka nie ma marnować siły, chyba, że moja wyobraźnia nie ogarnia magicznych takowej właściwości Stawiam na alu. O ile wiem, świetna konstrukcja, to avidy, szczególnie popularne FR5 właśnie Nawet 'podróbki' tańsze można dostać o działaniu porównywalnym.
skjaatel Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 A te plastiki po 5 złotych jak pozwalają modulować siłę! Poślizgu na lodzie nie złapiesz Oczywiście, że Avid FR5, nic lepszego
nikodem Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 GdyniaBiker pewnie chodzi ci o nie jakie DeOne Różniły się kolorem śrub i napisem
kello Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 jak znajdziesz to sramy 9.0 naprawde super sie na nich jezdzilo mi razem z bb7. duzo lepiej niz na xt na przyklad. jak nie znajdziesz to fr5... wsadzilem je do roweru dziewczyny i calkiem przyjemnie z 465 dzialaja
Skiba_TG Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 apropo 9.0 tu koles ma do sprzedania za nie duza cene: http://portal.bikefoto.pl/rower/zdjecie/34.../niezalogowany/
kello Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 dobra okazja jesli w dobrym stanie. naprawde swietne sa... i maja regulacje sila/modulacja ktora dziala
accentinferno Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Plastiki są gówno warte są zakładane w rowerach za 300-400zł w marketach.
Skiba_TG Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Zwykle plastiki to tak, ale nie te z Sram-a, te klamki sa bardzo porzadne i mocne. Kolega mial te same tylko w wersji SL (biale) i musze przyznac ze sa to bardzo dobre klamki. A Twoje opinie accentinferno sa bez podstawne moim zdaniem bo nie miales z nimi kontaktu.
kello Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 klamki srama sa wykonane z grilonu a nie ze zwyklego plastiku. poza tym odkryles Ameryke, ze plastikowe klamki sa montowane w rowerach z marketu. naprawde przydatna opinia, nikt tego nie wiedzial jezdzilem osobiscie na sramach 9.0 i moge powiedziec, ze dla mnie byly to najlepsze klamki jakie mialem, a jezdzilem na tektro, xt, lx i teraz troche na fr5. gdyby nie to, ze przeszedlem na hydrauliki bym je nadal mial. maja genialna modulacje a hamulec z nimi zyskuje na sile hamowania. przy maksymalnym scisnieciu czuc jak sie lekko gna, ale nie przeszkadza to. nie jest to w koncu sztywne aluminium
speq Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Napisano 5 Stycznia 2009 Dla jasności - osobiście jeżdżę na klamkach Sram 9.0SL Więc wymieniać czy nie wymieniać? http://www.pinkbike.com/photo/1968455/ http://www.pinkbike.com/photo/2144703/ Czy tarcza 180 mm zrobi krzywdę bomberowi? Takie pomocnicze pytanie... Pzdr
nikodem Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 montuj i jeździ! wg. mnie nic nie powinno się dziać :!
Mody Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Bomberowi mało co jest w stanie zrobić krzywdę Klamek polecanych przez Skibe bym nie polecał osobiście, po prostu są zniszczone, gdyby nie to, to już by szły do mnie, bo tak, to świetne klameczki są
Skiba_TG Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Bomberowi mało co jest w stanie zrobić krzywdę Klamek polecanych przez Skibe bym nie polecał osobiście, po prostu są zniszczone, gdyby nie to, to już by szły do mnie, bo tak, to świetne klameczki są Tak tyle ze ja je polecilem zanim je ogladales zreszta widac w komentarzach na BF
speq Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Napisano 6 Stycznia 2009 Całe szczęście, że mam już klamki Srama bo odchodzi problem zakupu. Chciałem się tylko upewnić czy one będą dobrze współpracowały z hamulcami tarczowymi. Dzięki za opinie.
GdyniaBiker Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 GdyniaBiker pewnie chodzi ci o nie jakie DeOne Różniły się kolorem śrub i napisem Tak, o nie, różnią się jeszcze lekko jakością wykonania, zdaje się gorszymi śrubami tymi do naciągania linki i nieco większym luzem robiącym się przez słabsze tulejki, ale co nieco można poprawić, a działają ok. No i chyba są w innych wariantach kolorystycznych, niż fr5, powłoka kolorowa może być mniej trwała, w każdym razie czarna na klamce się ściera. Tytułem uzupełnienia
Mod Team bogus Napisano 6 Stycznia 2009 Mod Team Napisano 6 Stycznia 2009 Jeżdżę na DeOne od jakiegoś czasu. Na początku było ok, potem złapały luzy. Gdy już był nieznośny wybiłem nity i dałem śruby. Działają bardzo dobrze, to moje najlepiej zainwestowane 10 złotych. Od czasu przeróbki nie ma z nimi żadnego problemu. Jeszcze na upartego można zmienić śruby baryłkowe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.