Skocz do zawartości

[klamki] jakie klamki do mechanicznych tarcz?

speq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pytanie jak w temacie - plastikowy SRAM czy jakieś aluminiowe cudo?

Wszelkie opinie mile widziane.

Napisano

Mam alu FR5 oraz DC LX i nie narzekam. Na plastikowych klamkach nie jeździłem, mam uprzedzenia, jednak dużo osób jeździło i poleca.

Napisano

Mnie argumenty za plastikiem nie przekonują, jak ktoś mówi, że klamka się gnąca poprawia modulację to sorry, to zadanie hampla, a klamka nie ma marnować siły, chyba, że moja wyobraźnia nie ogarnia magicznych takowej właściwości :D Stawiam na alu.

O ile wiem, świetna konstrukcja, to avidy, szczególnie popularne FR5 właśnie :icon_mrgreen: Nawet 'podróbki' tańsze można dostać o działaniu porównywalnym.

Napisano

jak znajdziesz to sramy 9.0 naprawde super sie na nich jezdzilo mi razem z bb7. duzo lepiej niz na xt na przyklad. jak nie znajdziesz to fr5... wsadzilem je do roweru dziewczyny i calkiem przyjemnie z 465 dzialaja :icon_mrgreen:

Napisano

Zwykle plastiki to tak, ale nie te z Sram-a, te klamki sa bardzo porzadne i mocne. Kolega mial te same tylko w wersji SL (biale) i musze przyznac ze sa to bardzo dobre klamki. A Twoje opinie accentinferno sa bez podstawne moim zdaniem bo nie miales z nimi kontaktu.

Napisano

klamki srama sa wykonane z grilonu a nie ze zwyklego plastiku. poza tym odkryles Ameryke, ze plastikowe klamki sa montowane w rowerach z marketu. naprawde przydatna opinia, nikt tego nie wiedzial ;)

jezdzilem osobiscie na sramach 9.0 i moge powiedziec, ze dla mnie byly to najlepsze klamki jakie mialem, a jezdzilem na tektro, xt, lx i teraz troche na fr5. gdyby nie to, ze przeszedlem na hydrauliki bym je nadal mial. maja genialna modulacje a hamulec z nimi zyskuje na sile hamowania. przy maksymalnym scisnieciu czuc jak sie lekko gna, ale nie przeszkadza to. nie jest to w koncu sztywne aluminium

Napisano

Bomberowi mało co jest w stanie zrobić krzywdę ;)

Klamek polecanych przez Skibe bym nie polecał osobiście, po prostu są zniszczone, gdyby nie to, to już by szły do mnie, bo tak, to świetne klameczki są :D

Napisano
Bomberowi mało co jest w stanie zrobić krzywdę :)

Klamek polecanych przez Skibe bym nie polecał osobiście, po prostu są zniszczone, gdyby nie to, to już by szły do mnie, bo tak, to świetne klameczki są :D

Tak tyle ze ja je polecilem zanim je ogladales :P zreszta widac w komentarzach na BF ;)

Napisano

Całe szczęście, że mam już klamki Srama bo odchodzi problem zakupu.

Chciałem się tylko upewnić czy one będą dobrze współpracowały z hamulcami tarczowymi.

Dzięki za opinie.

Napisano
GdyniaBiker pewnie chodzi ci o nie jakie DeOne :) Różniły się kolorem śrub i napisem
Tak, o nie, różnią się jeszcze lekko jakością wykonania, zdaje się gorszymi śrubami tymi do naciągania linki i nieco większym luzem robiącym się przez słabsze tulejki, ale co nieco można poprawić, a działają ok. No i chyba są w innych wariantach kolorystycznych, niż fr5, powłoka kolorowa może być mniej trwała, w każdym razie czarna na klamce się ściera. Tytułem uzupełnienia :)
  • Mod Team
Napisano

Jeżdżę na DeOne od jakiegoś czasu.

Na początku było ok, potem złapały luzy.

Gdy już był nieznośny wybiłem nity i dałem śruby.

Działają bardzo dobrze, to moje najlepiej zainwestowane 10 złotych.

Od czasu przeróbki nie ma z nimi żadnego problemu.

Jeszcze na upartego można zmienić śruby baryłkowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...