1415chris Napisano 17 Grudnia 2008 Napisano 17 Grudnia 2008 Jak w temacie wady i zalety klamek carbon i magnesium. Dla mnie to mala pomoc w wyborze klamek brakeow formula r1. pozdrawiam
tobo Napisano 17 Grudnia 2008 Napisano 17 Grudnia 2008 wady i zalety? poziom czadowosci jedynie heh. waga? roznice minimalne. karbon zazwyczaj jest bardziej luibiany za swoj wyglad. luzy w obu zrobia sie takie same pytanie raczej ciut bez sensu bo to pierwszy model hampla hydraulicznego wogole ktory ma takie opcje klamek. zazwyczaj są alu lub karbonowe.
1415chris Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Napisano 17 Grudnia 2008 pytanie raczej ciut bez sensu bo to pierwszy model hampla hydraulicznego wogole ktory ma takie opcje klamek. zazwyczaj są alu lub karbonowe. to ze jest to pierwsza taka opcja hampla hy, to nie znaczy ze pytanie jest bez sensu, to tak jakby stwierdzic ze rozwazanie roznic pomiedzy tymi materialami nie ma sensu.... carbon ≠ magnesium, albo sie myle pozdrawiam
Schwefel Napisano 17 Grudnia 2008 Napisano 17 Grudnia 2008 Jeżeli Ci to pomoże to Merida się wycofała z produkcji magnezowych ram.
tobo Napisano 17 Grudnia 2008 Napisano 17 Grudnia 2008 to ze jest to pierwsza taka opcja hampla hy, to nie znaczy ze pytanie jest bez sensu, to tak jakby stwierdzic ze rozwazanie roznic pomiedzy tymi materialami nie ma sensu.... carbon ≠ magnesium, albo sie myle pozdrawiam dla mnie pytanie jest bez sensu bo pytasz o KLAMKI. jaką ci ma ktos podac przewage jednych nad drugimi skoro r1 - jedyne hample na rynku z takim rozwiazaniem - dopiero wejda do obiegu nie mowiac juz o tym ze do testow praktycznych poza pierwszymi ochami i achami to jeszcze dalej. no ale ciekawe co ci inni (teoretycznie) napiszą.
Bikorexia Napisano 17 Grudnia 2008 Napisano 17 Grudnia 2008 Hmm, a widzisz gdzieś w ogóle możliwość zakupu R1 z carbonową klamką BEZ roweru ? Wszystkie znane mi źródła oferują wersję magnezową...
1415chris Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Napisano 17 Grudnia 2008 Na dzien dzisiejszy to ''nic'' nie widze. Klamiki w uk maja byc dostepne styczen/luty ale zeby sie nie powtarzac: http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...c=45057&hl= pytanie pozostaje: co z tego bedzie dostepne...?
WojteK# Napisano 17 Grudnia 2008 Napisano 17 Grudnia 2008 Tobo, oprócz R1 w 09 pojawią sie też Magury z magnezową klamką - Marta Sl Magnesium, więc R1 nie będą jedyne.
kopaczus Napisano 18 Grudnia 2008 Napisano 18 Grudnia 2008 Wadą klamek z karbonu jest to że są czarne, więc jak ktoś ma np. srebrną albo czerwoną ramę to nie będą pasować kolorystycznie. Zaletą tych klamek jest z kolei to, że są czarne, więc jak ktoś ma czarną ramę to znakomicie zgrają się z kolorem owej ramy. Natomiast wadą klamek z magnezu jest to że są srebrne, więc jak ktoś ma ramę np. czarną albo żółtą to również nie będą pasować kolorystycznie. Aczkolwiek zaletą klamek z magnezu jest to, że są srebrne, więc jak ktoś ma srebrną ramę to świetnie będą z nią współgrać pod względem koloru.
Schwefel Napisano 18 Grudnia 2008 Napisano 18 Grudnia 2008 Już mam klaskać czy jeszcze się wstrzymać?
creative1989 Napisano 18 Grudnia 2008 Napisano 18 Grudnia 2008 @kopaczus wszyscy dziękują za napisanie o największych różnicach między tymi klamkami
majstermod Napisano 18 Grudnia 2008 Napisano 18 Grudnia 2008 Pomijając mechaniczne właściwości obu materiałów kierowałbym się ergonomią. Metalowe klamki są nieprzyjemne w dotyku w chłodne i wietrzne dni. Jak ktoś jeździ długo bez rękawiczek to carbon będzie o tyle ciekawy, że dłonie od niego nie marzną. Ja dlatego wybrałem carbonowe rogi (cięższe od aluminiowych), żeby jeździć latem bez rękawiczek.
kopaczus Napisano 18 Grudnia 2008 Napisano 18 Grudnia 2008 @kopaczuswszyscy dziękują za napisanie o największych różnicach między tymi klamkami Ależ cała przyjemność po mojej stronie! Jak czegoś nie wiecie to pytajcie!
1415chris Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Napisano 20 Grudnia 2008 To co ostatnio znalazlem (wypowiedzi niektorych dystrybutorow) sugeruje ze temat, w kontekscie wyboru klamek formula r1 bedzie czysto teoretyczny. Wyglada na to ze formula zastosowala filozofie Henrego Forda model T, masz do wyboru rozne kolory i opcje klamki pod warunkiem ze jest to kolor czarny a klamka jest z magnesium. Nie mam nic przeciwko takiemu zestawowi, ale jak juz chce wydac takie pieniadze to chcialbym miec nieco wiekszy wybor (carbon lub magnesium) nie wspomne o kolorystyce. A moze formula ulatwia zadanie co do wyboru rodzaju klamki, ktora jest lepsza a ktora gorsza, oferujac magnesium bo jest po prostu lepszy od carbonu??? Pomijajac strategie marketingowa formuli, dalej interesuje mnie to jakie sa roznice, oprocz wizualnych (kopaczus-duzo mi to dalo do myslenia), pomiedzy tymi materialami w klamkach. Ktory z tych materialow jest wytrzymalszy, sztywniejszy, lzejszy itp? Fakt tobo, na testy troche trzeba bedzie jeszcze poczekac, ale nie o to pytalem. Zdaje sobie sprawe ze magnesium w formuli i magurze to styczen/luty, ale to nie oznacza ze jak nie mozna sprawdzic w akcji to nie ma sensu dyskutowac o roznicach tych materialow (dla mnie pod katem wyboru). Zatem dla mnie to ma sens, bedac bardziej precyzyjnym mialo sens, a teraz jest jak widac jest bez sensu Pytanie pozostaje czysto teoretyczne i kazda zamieszczona wypowiedz nie bedzie miala wplywu na moja decyzje: ktore klamki wybrac pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.