iras76 Napisano 26 Listopada 2008 Napisano 26 Listopada 2008 witam przymierzam się do zakupu nowego licznika/pulsometru stary bc 1100 wyzionął ducha przeglądając alledrogo dotarłem do ROX ale nic nie znalazłem w sieci na temat tego urządzenia albo możecie coś polecić w cenie ~600 zł gabarytem zbliżonym do urządzenia wymienionego w temacie zależy mi aby była możliwość podpięcia do komputera pozdrr
Schwefel Napisano 26 Listopada 2008 Napisano 26 Listopada 2008 Zainteresuj się ofertą Polara. BTW 600zł za licznik to dla mnie kosmos
iras76 Napisano 27 Listopada 2008 Autor Napisano 27 Listopada 2008 Polar ma bogatą ofertę ale wolałbym coś bardziej z wyglądu przypominającego licznik niż zegarek
Cyprian Napisano 27 Listopada 2008 Napisano 27 Listopada 2008 Jeżeli zależy Ci na przesyłaniu danych z licznika do komputera to polar jest znacznie i posiada lepsze oprogramowanie. U Sigmy jest to nowość tak więc z kolejnymi modelami będzie się poprawiać na ten moment polecił bym Polara. Jeżeli zależy Ci na wyglądzie to CS200, CS400 z Polara są licznikami.
Pulse Napisano 27 Listopada 2008 Napisano 27 Listopada 2008 tez sie kiedys stukalem w glowe jak slyszalem ze ktos wydal 600zl na licznik, ale jako fan statystyk po jakims czasie zrozumialem to i zapragnalem miec taki licznik. Wybor padl na polara CS400 kosztowal mnie 610zl plus kadencja czyli razem 700zl. Przed tem mialem sigme 1606DTS i Polar bije sigme na glowe. Czujniki jak i licznik sprawdzone w najciezszych ulewach i blocie. Bez problemu z synchronizacja Soft polara tez bardzo fajny. Po czasie juz sie nie chce zgrywac kazdej przejazdzki, ale maratony i treningi obowiazkowo. Jedyny plus sigmy to ze wyswietla jedna linie wiecej, reszta wg mnie na korzysc Polara, jedyna wada to nieco wyzsza cena. Moze sigma jest warta grzechu, ale raczej nikt Ci nie doradzi w sprawie tego modelu bo to nowosc, a Polary ciesza sie raczej dobra opinia, a opinie na temat sigmy sa mocno mieszane.
Andrzejnm Napisano 29 Listopada 2008 Napisano 29 Listopada 2008 Mam pytanie gdzie kupiłeś Polara CS 400 za tą kwotę Sam chcę taki kupić
stasimon Napisano 4 Grudnia 2008 Napisano 4 Grudnia 2008 Rox'a 9 można kupić już za około 650pln, za taką samą kwotę można zaopatrzyć się w garmina edge 305 i tu się pojawia pytanie. Które z tych urządzeń bardziej opłaca się nabyć? Odnośnie EDGEa mam jeszcze kilka pytań: 1. można go na kierownicy zamontować jeżeli tak to czy stabilnie siedzi na kierownicy (nie przekręca się)? obecnie na mostku mam garmina colorado. 2. Edge wyposażony jest w oddzielny sensor prędkości (tak jak w klasycznym liczniku) czy wszystkie dane odnośnie prędkości i dystansu otrzymuje się przez pomiar GPS? pozdrawiam
xkarpi Napisano 5 Grudnia 2008 Napisano 5 Grudnia 2008 Zobacz jeszcze vdo z3. Moim zdaniem wygląd ma najlepszy no i chyba funkcjonalnością w niczym nie ustępuje konkurencji..
emer Napisano 19 Grudnia 2008 Napisano 19 Grudnia 2008 VDO - jakość marna .... Polar - IMO za drogie ... ale super jakość i te funkcje które maja dobre, rozwiniete ... ale komu to sie wszyyystko przyda ? Sigma ROX 8.0 i 9.0 - wygląd, zakres funkcji (żaden Polar tyle nie ma) + mozliwości wersji 9.0 w połaczeniu z kompem i plany treningowe ... świetny ... Sigma 8.0 i 9.0 ma chyba wszystko .... pozostaje miec nadzieje ze jakość jest wysoka, nie sa jakies usterkowe ... Urwał mi sie i zgubiłem Ciclosport HAC4PRO plus , i kupie chyba na pewno 9.0 ....
fredzio Napisano 19 Grudnia 2008 Napisano 19 Grudnia 2008 cyt:"2. Edge wyposażony jest w oddzielny sensor prędkości (tak jak w klasycznym liczniku) czy wszystkie dane odnośnie prędkości i dystansu otrzymuje się przez pomiar GPS?" Zależy od wersji jaką kupisz, jeśli z kadencja [CAD] to wtedy pomiar jest z koła (gdyż w zestawie jest magnesik na korbę i sensor prędkości, który zakładasz na tylne koło); jeśli bez sensora kadencji to prędkośc jest z GPS, czytaj mniej dokładna.
stasimon Napisano 15 Stycznia 2009 Napisano 15 Stycznia 2009 Zastanawiam się nad licznikiem rox 9 lub VDO z3. Może ktoś więcej się wypowie o tych licznikach rowerowych? Pozdrawiam
amun Napisano 16 Stycznia 2009 Napisano 16 Stycznia 2009 Mnie tez bardzo kusi na allegro cena idzie w górę niestety
stasimon Napisano 16 Stycznia 2009 Napisano 16 Stycznia 2009 Mnie martwią dewizy, które idą w górę bo VDO Z3 ściągnął bym sobie z chainreactioncycles.com ale przy obecnym kursie dolara lub funta i tak się opłaca z zagranicy go sprowadzić.
Kathar Napisano 16 Stycznia 2009 Napisano 16 Stycznia 2009 Srututu... A czy ktoś mógłby napisać coś w temacie o Sigmie 9.0? Jak się sprawuje? Jakiś konkretniejszy opis? Zrzut ekranu z treningu... Cokolwiek... Bawiłem się symulatorem na stronie Sigmy, ale opinia użytkownika byłaby bezcenna.
mp3fan Napisano 10 Lutego 2009 Napisano 10 Lutego 2009 Sigma ROX 8.0 i 9.0 - wygląd, zakres funkcji (żaden Polar tyle nie ma) + mozliwości wersji 9.0 w połaczeniu z kompem i plany treningowe ... świetny ...Sigma 8.0 i 9.0 ma chyba wszystko .... pozostaje miec nadzieje ze jakość jest wysoka, nie sa jakies usterkowe ... Urwał mi sie i zgubiłem Ciclosport HAC4PRO plus , i kupie chyba na pewno 9.0 .... Nabyłeś już ten licznik? Również jestem bardzo ciekawy jak sprawuje się w praktyce. Obecnie najlepszym rozwiązaniem wydaje się być VDO Z3 bądź Rox 9. Korzystniej cenowo i pod względem dostępności stoi bohater wątku.
stasimon Napisano 10 Lutego 2009 Napisano 10 Lutego 2009 Postanowiłem, że zakupie sensor tętna do Garmina Colorado. Taniej na tym wyjdę, a w licznik zaopatrzę się w jakiś tani, podstawowy. Pozdrawiam
mjack Napisano 16 Lutego 2009 Napisano 16 Lutego 2009 Jak licznik do roweru to tylko mainnav z gps-em za jedyne 250 zł, http://polphone.pl/u/p2756_MG950d_GPS_logg...th_reciever.php żaden inny nie ma tak fajnych funkcji. Właśnie zamówiłem, niedługo będę testował.
mp3fan Napisano 15 Kwietnia 2009 Napisano 15 Kwietnia 2009 Jakby ktoś był zainteresowany to tutaj mini teścik roxa. W sumie to chyba pierwsze praktyczne informacje z jego uzytkowania: http://inimicus.bikestats.pl/index.php?did=163950
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.