Skocz do zawartości

[rama] Cube Reaction czy Merida Matts 3000-D

ig0r

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pan Galiński ściga się w wysciga XC , gdzie szosy nie uświadczysz . Dodatkowo ściga się na Epicu , jedynym systemie samousztywniajacym , działającym naprawde . Tak że to zupełnie co innego .

Napisano

Dzięki wszystkim za wypowiedzi. Jednak chyba Cube. Chyba... Inna półka wprawdzieale ale epic to małe marzenie. Jeździłem chwile. Gdybym sprzedał auto, domek babci i psa lepszy epic czy scott scale np z karbonu??? Do ścigania oczywiście

Napisano
lepszy epic czy scott scale np z karbonu??? Do ścigania oczywiście

Zapytaj Christoph-a Sausser-a B)

http://translate.google.pl/translate?u=htt...sl=en&tl=pl

Pan Galiński ściga się w wysciga XC , gdzie szosy nie uświadczysz

Mylisz pojęcia , żaden góral nie jest zaprojektowany na szosę (a my tu póki co piszemy o ramie XC) , kup sobie rower crossowy i spokojnie wyprzedzasz górale ....

Przeczytaj sobie to, KTM Score (nie ma wątpliwości , że dobry full do XC jest lepszy od hardtaila):

nowy1zy5.th.jpg

Napisano

Nie nie mylę pojęć , tylko w przypadku maratonu z dużą ilością odcinków , szutrowo szosowych , hartaile mają przewagę .

A w wyścigach xc na najwyzszym poziomie , czyli puchar swiata , czołówka ściga się na hardtailach , tak że chyba coś w tym jest.

Napisano

A o Epicu pisałem wcześniej , że jest to jedyny działający system samusztywniający . I chyba jedyny dobry full do XC , tego super wyczynowego xc.

Hehehe , a w klasyfikacji UCI prowadzi Absalon .

Wrócimy do dyskusji po Olimpiadzie.

Napisano

Jeszcze jedno pytanie bo trochę się pogubiłem. Kupię ramę Cuba za 1200 zł ale wiele osób zachwyca się karbonową ramą Scotta scale cena około 6 tys. zł. Wychodzi na to że Scale jest 5 razy lepszy od Cuba. Ale w czym??? 5x lżejsza, 5x szybsza czy 5xlepiej tłumiąca drgania???

Napisano

No właśnie - jest sztywniejsza bocznie, lżejsza o ok. 0,5 kg, a przy tym lepiej tłumiąca drgania - dla zawodowca to 5 X więcej, in plus .....

Napisano

Jednak sztywność górą . Zarówno wśród kobiet jak i męszczyzn , w najwazniejszych zawodach ( Olimpiada ), wygrały zawodniczki/zawodnicy na hardtailach . Pierwsze trzy miejsca to własnie sztywne ramy .

• 4 miesiące temu...
Napisano

skoro jest tu mowa o ramach Cube Reaction to mam pytanko ile ta ramka kosztuje bo nie moge znaleźć ceny samej ramy i czy jest jakaś nowa rama Cube Reaction na rok 2009?

a jeszcze jedno pytanko ile może kosztować rama Cube Elite HPT ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...