Skocz do zawartości

[hamulec hydrauliczny]

Morf99

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, szukam hamulca hydraulicznego na przód, zastanawiam się który z tych hamulców będzie lepszy :

Avid Juicy Three czy Shimano SLX ?

tz. który z nich jest bardziej bezawaryjny, ma lepszą modulacje i siłę hamowania ?

Ps. który z nich to opłacalniejszy zakup, bo do slx nie dają tarczy ?

Napisano

Wróżąc z fusów :D

A na poważnie to wg mnie jest bardzo prawdopodobne, że SLX będzie bliski nowemu XT ale jak będzie - czas pokaże.

Napisano

jako ze slx to nowa zabawka-mam też pytanko-przecież to nie boli.Odpowiedz bedzie zapewne oscylowała z pełną gamą innych hampli-bo zasada wymiany jest identyczna.

Czy kupując samą kalamke,zmuszony bede do wymiany całego przewodu?

Nie można wykręcić ze starej klamy i wkręcić w nową?Wszystko porusza sie w shimano.

Napisano

znajomy ma klamkę LX a zacisk alivio (485) i wszystko pięknie współpracuję. Jeśli wszystko masz z shimano to nie ma żadnych problemów.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Kupiłem sobie hamulce SLX, jutro odbieram rower z serwisu, ciekawy jestem jak to działa. Jeździłem tylko na hayesach nine i deorkach, więc jakieś porównanie będę miał, a co do avidów to nie mam pojęcia jakie one są.

Napisano
Chyba lekko przeginasz, SLX dopiero wszedł na rynek , więc co można napisać o jego awaryjności :(

Coś można - o tarczach :P Sporo osób narzeka na luzy na nitach właśnie w tarczach SLX...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...