Morf99 Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 Witam, szukam hamulca hydraulicznego na przód, zastanawiam się który z tych hamulców będzie lepszy : Avid Juicy Three czy Shimano SLX ? tz. który z nich jest bardziej bezawaryjny, ma lepszą modulacje i siłę hamowania ? Ps. który z nich to opłacalniejszy zakup, bo do slx nie dają tarczy ?
Rulez Napisano 3 Sierpnia 2008 Napisano 3 Sierpnia 2008 Chyba lekko przeginasz, SLX dopiero wszedł na rynek , więc co można napisać o jego awaryjności
ulvgar Napisano 3 Sierpnia 2008 Napisano 3 Sierpnia 2008 Wróżąc z fusów A na poważnie to wg mnie jest bardzo prawdopodobne, że SLX będzie bliski nowemu XT ale jak będzie - czas pokaże.
topol Napisano 3 Sierpnia 2008 Napisano 3 Sierpnia 2008 jako ze slx to nowa zabawka-mam też pytanko-przecież to nie boli.Odpowiedz bedzie zapewne oscylowała z pełną gamą innych hampli-bo zasada wymiany jest identyczna. Czy kupując samą kalamke,zmuszony bede do wymiany całego przewodu? Nie można wykręcić ze starej klamy i wkręcić w nową?Wszystko porusza sie w shimano.
ulvgar Napisano 4 Sierpnia 2008 Napisano 4 Sierpnia 2008 Jaki obecnie masz z zacisk? Jeśli to i to jest Shimano to nie powinno być problemu.
Morf99 Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Napisano 4 Sierpnia 2008 znajomy ma klamkę LX a zacisk alivio (485) i wszystko pięknie współpracuję. Jeśli wszystko masz z shimano to nie ma żadnych problemów.
focusR Napisano 5 Sierpnia 2008 Napisano 5 Sierpnia 2008 Jest tu nieco o hamulcach: http://www.bikeworld.pl/rower/artykul/3324/3/
sniegu2 Napisano 15 Października 2008 Napisano 15 Października 2008 Kupiłem sobie hamulce SLX, jutro odbieram rower z serwisu, ciekawy jestem jak to działa. Jeździłem tylko na hayesach nine i deorkach, więc jakieś porównanie będę miał, a co do avidów to nie mam pojęcia jakie one są.
rzymo Napisano 17 Października 2008 Napisano 17 Października 2008 Chyba lekko przeginasz, SLX dopiero wszedł na rynek , więc co można napisać o jego awaryjności Coś można - o tarczach Sporo osób narzeka na luzy na nitach właśnie w tarczach SLX...
Rulez Napisano 17 Października 2008 Napisano 17 Października 2008 Taaa, to ja właśnie zwróciłem uwagę na nagminnie występujące luzy na nitach tarcz SLX
Rulez Napisano 18 Października 2008 Napisano 18 Października 2008 A poprzedni post pisałem 2 miesiące temu ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.